Leégés téma

A bőr emlékszik: miből lesz a daganat?

Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus - 2022-09-25 13:03
Bőrünk a káros hatásokra emlékezik, vagyis egyetlen napfényben eltöltött perc sem telik el úgy, hogy azt ne raktározná el legnagyobb kiterjedésű szervünk, a bőrünk. Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász szakorvos a rizikófaktorokról és rendszeres szűrésekről beszélt.

Gyermekkorban a legveszélyesebb a leégés

Oxygen Medical - Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász - 2022-07-21 15:03
Becslések szerint az egész élet alatt történő napozás 50 százaléka a gyermekkorra esik. Az éveken át tartó napfénybehatás öregíti a bőrt, és feltehetően 18 éves kor előtt a legkárosabb a bőrt érő sugárzás. Dr. Pellion Szilvia a megelőzésről és lehetséges kezelésről beszélt.

Elsősegély leégésre

Debreceni Egyetem - 2022-07-16 18:48
Tejföl helyett sok víz, C-vitamin és aloe vera - ezt ajánlja a napégés gyors kezelésére a Debreceni Egyetem bőrgyógyász-onkológusa. Extrém erős napsugárzáskor pár perc alatt leéghetünk, ami hosszú távon súlyos bőrbetegségeket okozhat, a bőr védelme így akár életet is menthet.

Ön könnyen leég? - Bőrtípusok és veszélyek

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus - 2022-06-12 10:33
Bőrtípus
Mindannyian tudjuk, mi az a leégés: a bőr kipirosodik, fájdalmassá és forróvá válik. Az, hogy Ön milyen könnyen ég le napozás vagy szoláriumozás során, függ a bőr színétől és egy 1-től 6-ig terjedő skálán meghatározott típusától.

Napozás: veszélyek és tanácsok

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2016-07-25 07:38
A napozás, a napon való tartózkodás egészséges, a napfény hatására fokozódik a bőrben a D-vitamin, amely főként a csontok szilárdságához és az erős immunrendszerhez fontos. A fokozatosság elvét és a mértékletességet vallja a WEBBeteg által megkérdezett dr. Sándor Éva bőrgyógyász.

Milyen napvédő krémet válasszunk?

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2014-08-03 12:41
A nap elleni védekezés minden korosztály számára, bőrtípustól függetlenül kiemelten fontos. Milyen faktorszámú készítménnyel védekezhetünk a káros sugarak ellen és mit tegyünk, ha a választott termék mégsem megfelelő?

Leégett bőr.

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-07-25 12:03
Tisztelt doktornő/úr! Aggódjak a melanóma miatt? Nagyon leégett a karom és a nyakam tegnap, azért félek mert fehérbörű vagyok nem igazán szoktam napozni nem is szeretek.Életembe ez második alkalom, hogy leégtem de szerencsére anyajegyem nincs s