Kamasz téma

Gyermeknevelési naptár: kiskamaszok

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos

A szülő legfontosabb tennivalói és buktatói a gyermek tízéves korától tizennégy éves koráig.

Több mint TestŐr előzetes

Több mint TestŐr

Gyerekeknél különösen fontos a kalcium fogyasztása, de a beépüléséhez elengedhetetlen a D- és a K2-vitamin.
Változó korok, növekvő veszélyek. Túlféltés vagy már realitás szakemberek bevonásával a kamaszfelügyelet az éjszakában?!
Vegyszermentes babaápolás. Az ekcéma és más bőrbetegségek is megelőzhetőek a természetes hatóanyagokkal.

Gyermeknevelési naptár: kamaszok

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán

A szülő legfontosabb tennivalói és buktatói a gyermek tizennégy éves korától felnőtté válásáig.

A legtöbb kamasz számítógépfüggő

Több mint TestŐr

Manapság a legtöbb kamasz gyerek szabadidejének nagy részét a számítógép előtt tölti. Mivel a számítógépes játékok hatványozott mennyiségben öntik a felhasználóra az impulzusokat, így a normál, valós élet hamar szimplának és unalmasnak tűnhet számukra. Nő az elszigetelődés, és a valós emberi kapcsolatok ezzel együtt általában csökkennek. Ma már a számítógép-függőséget ugyanúgy a szenvedélybetegségek közé sorolják.

Hogyan étkezzen helyesen a kamasz?

Oxygen Medical

Nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel az egész nap során. Reggelire kínáljunk az egész családnak zöld- vagy rooibos teát, esetleg tejes italokat. Jó hatású, ha még éhgyomorra megiszunk egy pohár vizet – ez beindítja a veseműködést.

Tegyünk együtt az egészségünkért! - I. Semmelweis Egészségverseny

Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete

Az ember személyiségében jelentős változás történik kamaszkorban, ekkor nyílik a legjobb lehetőség a helyes út felé terelni a fiatalokat. Ebben az életkorban számos negatív hatás érheti őket, azonban ezek nagy része megelőzhető kellő odafigyeléssel és megfelelő oktatással.

Kamaszkori bőrproblémák kezelése

Több mint TestŐr

A legtöbb kamasznak szeborreás, pattanásos a bőre, ami a nem megfelelő kezeléssel vagy az otthoni próbálkozások következményeként akár örökre nyomot hagyhat az arcán!

Alkoholfogyasztás - A szülői engedékenység következményei

Medipress

Liberális szülők gyakran megengedik, hogy kamasz gyerekeik alkoholt fogyasszanak, ezzel azonban kiteszik őket annak, hogy később problémáik lesznek az itallal.

A kamaszkori füvezés pszichotikus tüneteket okozhat később

Medipress

Egy új holland tanulmány szerint a marihuánás cigaretta tizenévesen, vagy fiatal felnőtt korban történő használata megnöveli a pszichotikus tünetek későbbi kialakulásának kockázatát.

A dohányreklámok valóban hatnak a kamaszokra

Medipress

A dohányreklámok valóban arra sarkallják a tinédzsereket, hogy rágyújtsanak, állítják egy új tanulmány szerzői, és szeretnék elérni, hogy betiltsák az ilyen hirdetéseket.