• Kamasz téma

    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
    A szülő legfontosabb tennivalói és buktatói a gyermek tízéves korától tizennégy éves koráig.
    Több mint TestŐr
    Gyerekeknél különösen fontos a kalcium fogyasztása, de a beépüléséhez elengedhetetlen a D- és a K2-vitamin.
    Változó korok, növekvő veszélyek. Túlféltés vagy már realitás szakemberek bevonásával a kamaszfelügyelet az éjszakában?!
    Vegyszermentes babaápolás. Az ekcéma és más bőrbetegségek is megelőzhetőek a természetes hatóanyagokkal.
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán
    A szülő legfontosabb tennivalói és buktatói a gyermek tizennégy éves korától felnőtté válásáig.
    Több mint TestŐr
    Manapság a legtöbb kamasz gyerek szabadidejének nagy részét a számítógép előtt tölti. Mivel a számítógépes játékok hatványozott mennyiségben öntik a felhasználóra az impulzusokat, így a normál, valós élet hamar szimplának és unalmasnak tűnhet számukra. Nő az elszigetelődés, és a valós emberi kapcsolatok ezzel együtt általában csökkennek. Ma már a számítógép-függőséget ugyanúgy a szenvedélybetegségek közé sorolják.
    Oxygen Medical
    Nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel az egész nap során. Reggelire kínáljunk az egész családnak zöld- vagy rooibos teát, esetleg tejes italokat. Jó hatású, ha még éhgyomorra megiszunk egy pohár vizet – ez beindítja a veseműködést.
    Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete
    Az ember személyiségében jelentős változás történik kamaszkorban, ekkor nyílik a legjobb lehetőség a helyes út felé terelni a fiatalokat. Ebben az életkorban számos negatív hatás érheti őket, azonban ezek nagy része megelőzhető kellő odafigyeléssel és megfelelő oktatással.
    Több mint TestŐr
    A legtöbb kamasznak szeborreás, pattanásos a bőre, ami a nem megfelelő kezeléssel vagy az otthoni próbálkozások következményeként akár örökre nyomot hagyhat az arcán!
    Medipress
    Liberális szülők gyakran megengedik, hogy kamasz gyerekeik alkoholt fogyasszanak, ezzel azonban kiteszik őket annak, hogy később problémáik lesznek az itallal.
    Medipress
    Egy új holland tanulmány szerint a marihuánás cigaretta tizenévesen, vagy fiatal felnőtt korban történő használata megnöveli a pszichotikus tünetek későbbi kialakulásának kockázatát.
    Medipress
    A dohányreklámok valóban arra sarkallják a tinédzsereket, hogy rágyújtsanak, állítják egy új tanulmány szerzői, és szeretnék elérni, hogy betiltsák az ilyen hirdetéseket.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!