Influenzajárvány téma

Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

EMMI Kórházhigiénés és Járványügyi Felügyeleti Főosztály

2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

Mit együnk influenzajárvány idején?

Semmelweis Egyetem

Néhány napos diéta nem ártalmas téli vírus- vagy bakteriális fertőzés esetén, vagyis ha valakinek nincsen étvágya, nem kell erőltetni az evést, elegendő a bőséges folyadékfogyasztás.

Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

EMMI Kórházhigiénés és Járványügyi Felügyeleti Főosztály

A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Influenza - Romániában megduplázódott a halálos áldozatok száma

MTI

Újabb nyolc influenzás beteg halt meg az elmúlt tíz napban Romániában, ahol így 16-ra emelkedett a ragályos betegség áldozatainak száma.

Már féléves kortól beadható az influenza elleni védőoltás

Sanofi

Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg az oltás alkalmazhatósági határát.

Még mindig tart az influenzajárvány

MTI

Az influenzajárvány miatt országszerte egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

Romániában újabb négy halálos áldozatot követelt az influenzajárvány

MTI

Újabb négy influenzás beteg halt meg a múlt héten Romániában, ezzel immár nyolcra emelkedett a járvány áldozatainak a száma.

Influenza: eddig enyhébb a járvány a tavalyinál

MTI

Eddig enyhébb volt az influenzajárvány, mint tavaly ilyenkor - mondta az Országos Közegészségügyi Intézet főigazgató-helyettese csütörtök reggel.

Influenza - Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

MTI

Az influenzajárvány miatt újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb tájékoztatásából.

Elkezdődött az influenzaszezon

MTI

A megbetegedési mutató átlépte a járványküszöböt, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az országban január 15-21. között az előző hetinél 32,7 százalékkal többen, azaz 16 850 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztálya.