Immunerősítő téma

Mit együnk a hidegben? - A dietetikusok tippjei

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2022-03-11 03:03
Ha a nagy hidegben lehűl a szervezetünk, a kórokozók könnyebben ledöntenek minket a lábunkról. Ilyenkor fokozottan oda kell figyelnünk immunrendszerünk erősítésére, ebben segíthet a helyes étrend. Tévhit azonban, hogy télen nehezebb ételekre van szükségünk.

Az immunerősítés lehetőségei gyermekkorban

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2021-12-01 07:33
Immunerősítő
Az immunerősítés lehetőségei különösen az őszi és kora tavaszi időszakban gondolkodtatják el a szülőket: hogyan is lehetne az egyik betegségből a másikba eső gyermeküket jobb egészségi állapotba hozni?

A legjobb immunerősítők gyerekeknek járvány idejére

Szponzorált tartalom - 2020-04-28 09:00
Egyre többször, egyre komolyabb járványok nehezítik meg az életünket, és sodorják veszélybe a szeretteink egészségét. A koronavírus elsősorban az idősebb korosztályra jelent veszélyt, míg az influenzajárvány nem válogat fiatalok és öregebbek között. Az elsődleges higiéniai szokások mellet ezért szükség van arra, hogy megelőzzük a kórokozók elszaporodását és azt, hogy le tudják rohanni az emberi szervezetet. (x)

Hogyan erősítse gyermeke immunrendszerét?

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2016-01-25 11:25
Kislányom nemrég kezdte az ovit, azóta nagyon sokszor beteg, főként légúti betegségeket szed össze. Mivel tudnám immunrendszerét megerősíteni? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Erős immunrendszerrel készüljünk a télre!

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2015-10-20 11:25
Erős immunrendszerre mindig szükségünk van, különösen igaz ez az őszi és téli hónapokra. A hideg, esős idő nagy feladat elé állítja szervezetünk védelmi rendszerét.

Tények és tévhitek: Erősíthető az immunrendszerünk?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2014-10-03 14:55
Az emberek túlnyomó többségénél az immunrendszer köszöni szépen, optimálisan működik, ezért nincs szüksége erősítésre. Akkor mi értelme azoknak az agyonreklámozott csodaszereknek, amelyeket megvásárolunk?

Még nem bizonyították, hogy vitaminokkal erősíthető az immunrendszerünk!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2013-12-18 18:37
Az, hogy kevésbé fertőződik meg valaki télen, ha rendszeresen mozog, egészségesen táplálkozik és ezek mellett vitaminokat is szed, az tapasztalati tény, de az a kijelentés, hogy a vitaminok vagy más táplálék-kiegészítők erősítik az immunrendszerünket, nem állja meg a helyét. Az immunrendszer egy nagyon komplex és bonyolult rendszer, ami sokmillió sejtből, molekulából áll.

Immunerősítés drogokkal - Csak kúraszerűen!

Oxygen Medical - 2011-01-21 09:41
Télvíz és járványok idején érdemes sokféle természetes anyaggal erősíteni az immunrendszert, így például drogokkal is. Félreértések elkerülése végett, a növényi drog a gyógynövénynek az a része, amely a hatóanyagot tartalmazza.

Immunrendszererősítés miatt

Orvos valaszol - Dr. Tomonkó Magdolna - 2013-12-30 11:27
Tisztelt Szakértő! Milyen immunrendszererősítő gyógymódot vagy terápiát javasol? Köszönöm. Boldog, sikeres új évet kívánok!

Hízhatok a gyógyszertől?

Orvos valaszol - Dr. Pétervári László - 2012-09-26 14:41
Jó Napot kívánok! Érdeklődni szeretnék. Nem olyan régen HPV vírust diagnosztizáltak nálam. Most éppen gyógyszeres kúrán vagyok. Isoprinosine immunerősítőt kell szednem. És mióta elkezdtem 3 kg híztam. Lehetséges ilyen mellékhatás, hogy hízok tőle?

Isoprinosine

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea - 2011-12-20 17:42
4 éves kisfiamnak hogyan kell adagolni az Isoprinosine nevű immunerősítőt, megelőzés céljából? Ha vírusos megbetegedése van mekkorára kell növelni az alap adagot? Nagyon szépen köszönöm válaszukat! Üdv.: k

Immunerősítő

Orvos valaszol - Dr. Lajtos Melinda - 2010-02-26 08:32
tisztelt dr ur azzal a kérésel fordulok önhöz hogy a kislányom 3 éves decemberbe ment oviba de olyan gyenge az imunrendszere hogy kb 3 hete járt azota oviba mindig beteg mit javasol neki sajnos több ezrekért nem tudok gyogyszert válatani de azért ké

Herpesz ellen immunrendszer erősítő kúra

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-10-01 08:55
Jó napot! 1 éve elkaptam a barátomtól nemi úton a herpeszt! A nőgyógyászom egy immunerősítő kúrát javasolt! Ezt a kúrát esetleg szöveges válaszban megkaphatnám, hogy minnél elöbb elkezdhessem? Előre is köszönöm!

Méregtelenítés és immunerősítés

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-09-29 13:39
Kedves Doktor/Doktornő! Szeretném megkérdezni méregtelenítésre és immunerősítésre hallott már a Detoxaminról. Ez egy vulkánikus kőzetporból készül a Zeolit. Szeretném a véleményét kérni. Ide teszek egy linket egy kis filmről. Válaszát előre is me

Immunrendszer gyengesége?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-09-28 08:34
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Két gyermekem van, 12 és 17 évesek. Az utóbbi években ősztől tavaszig szinte hetente betegek, főleg náthásak, néha egy kis torokfájással, hőemelkedéssel. Nyáron semmi bajuk. Már minden immunerősítőt kipróbáltam, az aloe vera t

Immunerősitő

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-08-31 15:09

7-éves unokám, mindenre allergiás, asztmás, nagyon válogat, sem húsfélét, sem zöldségféllét, nagyon kevés gyümölcsöt eszik meg. Milyen immunredszer erőssitőt ajánl neki? Válaszát köszönöm: Nagyi