Tüdő műtét utáni immunerősítés

Tisztelt Droktor Úr /nő/! 2011.09.07-én tumor miatt a bal felső tüdőlebeny eltávolításra került. A szövettan jó, a nyirokcsomók daganatmentesek. Kédésem az lenne, hogy a meggyengült immunrendszer miatt az influenza elleni védőoltást (ha lesz ilyen) ajánlott e beadatnom? Ezen kivűl mit tetszik ajánlani, amivel valóban tudnám erősíteni az immunrendszeremet. Nem szeretnék még több problámát magamnak. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Napfényke

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a tüdőműtét témában

Tisztelt Kérdező! A védőoltás beadás különösen indokolt. Az immunrendszer erősítéséhez a legfontosabb a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás. Emellett minden nap mozogjon legalább fél órát. Fogyasszon bőven folyadékot és kerülje a szennyezett levegőjű helyeket. Nyugodtan szedhet vitaminkészítményt, de mindig konzultálja meg a gondozó tüdőgyógyásszal vagy háziorvosával aki ismeri a jelenleg szedett gyógyszereket és az esetleg meglévő társbetegségeket.

Kérdés: 2011. október 21., 05:51; Megválaszolva: 2011. október 22., 16:56
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus