Téli immunerősítés: így segítenek a MILAVIT étrend-kiegészítők

Szponzorált tartalom
megjelent:

Megmutatjuk, miért fontos a téli vitaminpótlás, és hogyan lehetnek ebben segítségünkre a MILAVIT étrend-kiegészítők. (x)

Milavit termékekA tél beköszöntével sokan hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a hideg és nedves időjárás mennyire képes megviselni a szervezetünket. A téli szezonban az immunrendszerünk megfeszítetten dolgozik annak érdekében, hogy elkerüljük a betegségeket. Ilyenkor különösen fontos, hogy biztosítsuk szervezetünk számára a megfelelő vitaminokat és tápanyagokat.

Most megmutatjuk azt, hogyan miért lehet fontos a téli szezonban a különböző étrend-kiegészítők fogyasztása, és hogy hogyan járulnak hozzá ezek a termékek ahhoz, hogy egész évben megőrizhessük a legfontosabb dolgot: egészségünket.

Magasabb energiaszükséglet

A hideg időjárásban testünknek fenn kell tartania az egészséges hőmérsékletét, ami nagyobb energiaszükséglettel jár. Ennek érdekében fontos, hogy az átlagosnál több tápanyagot és vitamint fogyasszunk. Ha szervezetünk „lemerül”, abban az esetben az immunrendszer legyengül, ez pedig rövid időn belül hiánybetegségek és egyéb problémák kialakulásához vezet.

fiatal nő vitaminnal a kezébenA téli hónapokban a friss zöldség- és gyümölcskínálat azonban limitált, ráadásul a kiegyensúlyozott táplálkozás sem feltétlenül képes minden olyan vitamint és tápanyagot biztosítani, amely szervezetünk egészséges működéséhez szükséges lehet. A különböző étrend-kiegészítők segíthetnek a hiányzó tápanyagok pótlásában, különösen, ha a táplálkozásunk nem elég változatos.

Fontos, hogy megfelelő mennyiségű C-vitamint fogyasszunk, hiszen a C-vitamin antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és támogatja az immunrendszert. Azt is mondhatnánk, hogy a C-vitamin a szervezetünk elengedhetetlen energiaforrása a téli hónapokban. A MILAVIT C-vitamin 1000 mg étrend-kiegészítő egyetlen kapszulája képes biztosítani egy felnőtt szervezet egész napos C-vitamin-igényét. De a megfelelő energiaszint fenntartása szempontjából a B-vitaminok pótlása is fontos. A B6-vitamin például nélkülözhetetlen szerepet játszik szervezetünk anyagcseréjében, ezáltal segíti az energiatermelő mechanizmusok megfelelő működését.

Ha pedig szeretnénk, olyan „vitaminbombát” is választhatunk, mint a MILAVIT Multivitamin C+CA+D+K-vitamin, hiszen ez a vitamin az immunrendszer erősítése mellett hozzájárulhat a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához, valamint a kalcium és foszfor normál felszívódásához és hasznosulásához. A kalcium segíthet a csontok és fogak erősítésében, valamint számos testi funkcióhoz szükséges, mint például az izom- és idegrendszer működése. A MILAVIT multivitaminban található K2-vitamin szintén fontos szerepet játszik a vérlemezkék összetapadásában és a vérzési idő szabályozásában.

Antioxidáns hatás

fiatal nő Milavit étrend-kiegészítővel a kezébenA szabadgyökök olyan molekulák, amelyek képesek a testben kárt okozni. Károsíthatják a sejtek struktúráját, valamint nagy szerepet játszanak az öregedési folyamatok felgyorsulásában és a különböző betegségek kialakulásában. Az antioxidáns hatású anyagok segítenek megvédeni a sejteket és szöveteket a szabadgyökök káros hatásaitól.

Ilyen antioxidánsként működik többek között a kurkumában található kurkumin, amely segíti a szabadgyökök semlegesítését és támogatja az immunrendszer egészségét. Hasonlóan fontos antioxidáns az E-vitamin is, amely nélkülözhetetlen szerepet játszik az immunrendszer, a bőr, a szemek és az egészséges sejtek működésében. A MILAVIT Kurkuma + E-vitamin étrend-kiegészítő az E-vitamin erejével kiegészülve segít abban, hogy immunrendszerünk a téli hónapokban is képes legyen felvenni a harcot a gyengeséggel és a megbetegedésekkel szemben.

Értékes antioxidáns anyagok, többek között flavonoidok találhatóak a Ginkgo Biloba levelekben is, így a belőlük készült étrend-kiegészítők szintén segíthetnek a sejtek védelmében és az immunrendszer támogatásában. A MILAVIT Ginkgo Biloba a hozzáadott magnéziummal tovább támogatja a Ginkgo Biloba hatóanyagainak pozitív hatásait.

Idős korban különösen fontos az odafigyelés

Bizonyos kor felett az egészség megőrzése nehezebb feladat. A hideg hónapokban érdemes még inkább odafigyelni arra, hogy immunrendszerünk erős legyen. Ennek érdekében választhatunk olyan étrend-kiegészítőket, melyek a legtöbb, idősek számára nélkülözhetetlen vitamint és tápanyagot tartalmazzák. A MILAVIT Senior 45+ Multivitamin a már említett Ginkgo Biloba, Kurkuma és Magnézium mellett a Q10 erejével is hozzájárul az egészség hosszútávú megőrzéséhez.

Idősebb korban a látás romlása is problémát jelenthet, amihez sajnos a vitaminhiány és a gyenge immunrendszer is hozzájárul. Ha éles látásunkat szeretnénk sokáig megőrizni, jó választás lehet a MILAVIT Szem Lutein étrend-kiegészítő, amely segít az egészséges látás és a szem egészségének támogatásában. A lutein segíthet megelőzni a szem egészségével kapcsolatos betegségeket, például az életkorral összefüggő makuladegenerációt és a szürkehályogot. Ezenkívül a lutein és a zeaxantin antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és védheti a sejteket az oxidatív stressz által okozott károsodástól.

Étrend-kiegészítők a hétköznapi jóllét támogatásáért

Immunrendszerünk erősítése nem csupán a betegségek elkerülése, de a hétköznapi jóllét fenntartása szempontjából is fontos. A MILAVIT Beauty – a haj, a bőr és a köröm szépségéért étrend-kiegészítő segít abban, hogy a fiatalos belső mellett a fiatalos külsőnket is megóvhassuk. A MILAVIT Glükozamin MSM-mel és Kondroitinnel hozzájárulhat az ízületek és a porcok egészségének megőrzéséhez, az ízületi merevség enyhítéséhez, az izmok és az inak normál működéséhez, valamint a bőr, a haj és a köröm egészséges állapotának fenntartásához.

Végül, de nem utolsósorban a MILAVIT Valeriana étrend-kiegészítő segíthet abban, hogy mindig kiegyensúlyozottak és nyugodtak maradjunk. Ez immunrendszerünk egészsége szempontjából szintén fontos szempont, hiszen a stressz képes a leginkább gyengíteni szervezetünk védekezőképességét. A stresszes életvitel tehát nagyban hozzájárul a különböző betegségek kialakulásához.

Ne feledjük tehát: ahogy a mondás is tartja, ép testben ép lélek! A hazai gyártmányú MILAVIT étrend-kiegészítők segítenek abban, hogy egészségesebben és kiegyensúlyozottabban élhessük mindennapjainkat. A MILAVIT vitaminok megrendelhetőek a Carbon Medical webshopból kedvező áron, akár ingyenes, 1 munkanapos kiszállítással!

Cikkajánló

Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
Immunerősítés
Az őszi hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, lesznek betegek, vagy rosszabb esetben az influenza miatt esnek ágynak. Mindez betudható az időjárás megváltozásának - a lehűlésnek, esőknek, nyirkossá vált levegőnek -, amely hozzájárul a kórokozók számának növekedéséhez.
Krónikus veseelégtelenség
Krónikus veseelégtelenség

Milyen tünetei vannak?

Migrén
Migrén

Milyen tényezők provokálhatják?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
WEBBeteg - Molnár Judit, újságíró-szerkesztő
WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.