Immunerősítés téma

Immunerősítés probiotikumokkal

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin - 2022-11-03 18:03
Immunerősítés
Több száz tudományos vizsgálatot végeztek a jótékony tejsavbaktériumok hatását kutatva, melyek eredménye szerint a tavasztól őszig rendszeresen szedett probiotikumok segítenek megelőzni a náthát, influenzaszerű megbetegedéseket, illetve a megbetegedés esetén gyorsabb és enyhébb lefolyású a betegség, kevesebb a kialakuló szövődmény.

Milyen vitaminokra van szükségünk télen?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2023-01-14 15:03
A fényhiány, a diétázás, a gyorsételek fogyasztása miatt télen is nagyon fontos, hogy szervezetünket hozzájuttassuk az olyan vitaminokhoz, amelyeket ilyen feltételek mellett gyorsan felhasználunk. Napi vitaminszükségletünket legjobb természetes forrásból pótolni.

Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász - 2022-10-04 16:33
Immunerősítés
Az őszi hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, lesznek betegek, vagy rosszabb esetben az influenza miatt esnek ágynak. Mindez betudható az időjárás megváltozásának - a lehűlésnek, esőknek, nyirkossá vált levegőnek -, amely hozzájárul a kórokozók számának növekedéséhez.
Bizonyára sokan tapasztalták, hogy az immunrendszert támogató, természetes alapú étrend-kiegészítők jelentős része „egyedülálló” összetételt és hatékonyságot ígér. Sok készítményben azonban tüzetesen vizsgálódva sem lehet semmi egyedire bukkanni. Ha van termék, amely viszont teljes joggal használja az említett jelzőt, az a koncepciójában és komplexitásában is egészen újat hozó Resistar PRO. (x)

Immunerősítés természetes úton a gyógygombákkal

Szponzorált tartalom - 2022-02-21 08:12
A gyógygombákat már évezredek óta alkalmazzák a távol-keleti gyógyászatban. Fogyasztásuk számtalan pozitív előnnyel jár, melyek közül az egyik legfontosabb az immunerősítés, azaz a szervezet védekező mechanizmusának támogatása. (x)

Tél eleji immunerősítés

Szponzorált tartalom - 2021-11-25 08:09
Év végén, amikor már nagyon rövidek a nappalok, és szinte alig jutunk napfényhez, a szervezetünk is legszívesebben téli álomba merülne. De sajnos ezt nem tehetjük meg, ezért itt az ideje, hogy valahogy vitalizáljuk magunkat, hogy a hosszú téli hónapokban is frissek, energikusak lehessünk. (x)

Resistar PRO: immuntámogatás felsőfokon

SynergoLAB - Támogatott tartalom - 2021-10-28 08:00
A hűvösebbre forduló időjárás, az egyre kevesebb napfény és a vírusok fokozódó támadása közepette a zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrend mellett is szükségessé válhat az immunrendszerünket támogató étrend-kiegészítők fogyasztása. Hosszú órákat lehet azonban eltölteni azzal, hogy megtaláljuk a számunkra lehető legjobb terméket. (x)

Nem a csodaszerek, a jó rutin segíthet az immunrendszernek

TÉT Platform Egyesület - 2021-10-27 13:56
Közel két éve élünk együtt a koronavírussal, és a negyedik hullám idejére már sokan felismerték, hogy az immunrendszer optimális működése érdekében mindennap érdemes tenni. Lehetséges, hogy a járvány ily módon segíti majd az egészségesebb életmód elterjedését?

Elég lehet-e vakcina helyett egészséges életmóddal védekezni a COVID-19 ellen?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2021-10-14 14:33
Az önmagukat egészségesnek gondoló emberek, akik megfelelően étkeznek és aktívan mozognak, vajon eltekinthetnek-e a koronavírus-fertőzés elleni vakcina felvételétől? - veti fel Richard Bloomer táplálkozástudománnyal foglalkozó kutató. A költőinek szánt kérdésre határozottan nemleges választ ad.

Hogyan ússzuk meg a tanévkezdést betegségek nélkül?

WEBBeteg - Dr. Király Balázs, gyermekorvos - 2021-09-11 15:06
Tanévkezdés
Ahogy elindul a tanév, elkezdődik az ovi, bölcsi, néhány napon belül már tüsszög, köhög a gyerek, fáj a torka? Rögtön orvos, betegállomány, antibiotikum? Persze a szabi már rég elfogyott, s nincsen, aki otthon maradjon? Ismerős a helyzet? Legyen ez idén másképp!

Hogyan reagál immunrendszerünk a különböző kórokozókra?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2021-08-11 13:03
Immunrendszer
Hogyan működik az immunrendszerünk? Honnan tudhatjuk, hogy erős immunválaszunk van-e a kórokozókra? Van-e olyan, hogy az immunrendszer túl erős? Honnan tudhatjuk, ha túl gyenge az immunrendszerünk? Hogyan erősíthető az immunrendszerünk?

COVID-19 - Milyen vény nélküli szereket szedjünk immunerősítésre?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2021-02-25 13:03
Sokakban felmerül a kérdés, hogy a védőoltás és az óvintézkedések betartása mellett mit tehetne még a COVID-19-megbetegedés megelőzése, illetve szervezete ellenálló képességének növelése érdekében. Az egészséges életmód folytatása mellett milyen vény nélkül kapható vitaminoknak és ásványi anyagoknak lehet szerepük az immunrendszer erősítésében?

A koronavírus talán mindig velünk marad

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2020-09-29 16:03
Mit tehetünk immunrendszerünk optimális működésének megsegítésére, hogy biztonságosan megvédjen bennünket 2022 nyaráig - kérdezték a fertőző betegségekkel és allergiával foglalkozó amerikai kutatóintézet (National Institute Of Allergy and Infectious Diseases, NIAID) igazgatójától.

Az immunrendszer szerepe a koronavírus elleni védekezésben - Immunerősítő tippek

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2020-03-03 09:36
A 2019-nCoV nevű új típusú koronavírus okozta COVID-19 megbetegedéssel szemben a leghatékonyabban a védőoltással védekezhetünk. A megelőzés érdekében azonban emellett is ajánlott betartani a szükséges óvintézkedéseket, megelőzést szolgáló szabályokat, azaz odafigyelnünk a kézhigiéniára, kerülnünk a tömeget és ügyelnünk rá, hogy immunrendszerünk erős maradjon.

Dr. Chen díjat kapott

Több mint TestŐr - 2019-09-25 15:54
Az Országházban adták át az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat díjait, ahol Dr. Chen Zhen és felesége Dr. Wang Fan is elismerést kapott szűztea termékcsaládjukért, illetve a prevenció és a rehabilitáció területén elért sikereikért. A hagyományos kínai orvoslás szerint immunrendszerünk erősítéséhez, a betegségek megelőzéséhez nagyon fontos, hogy a bélrendszerünk tisztítására nap mint nap figyeljünk. Ebben segít az antioxidáns hatású szűztea is.

Az immunrendszert egész évben támogatni kell

Több mint TestŐr - 2018-09-19 15:34
Így ősszel megnő azoknak a száma, akik odafigyelnek a vitaminpótlásra, pedig erre egész évben figyelni kellene. A vízben oldódó vitaminokat a szervezet nem képes elraktározni, így ezeket rendszeresen kell pótolni. Az immunrendszer ellenálló képességét gyógynövényekkel is lehet támogatni, alkalmas erre az echinacea, a bodza, a csalán vagy a cickafarkfű.

Immunrendszert erősítő baktövis

Több mint TestŐr - 2018-09-12 15:59
Kínában évezredek óta használják immunerősítésre, megfázásra, vízhajtásra és a máj működésének a támogatására a baktövist. Sokoldalú hatása miatt van egy kínai mondás, miszerint, ha valaki gyakran fogyaszt kínai csüdfüvet, azaz baktövist, ritkán látja az orvost. A gyökerét hosszan főzik, akár levesbe is, teába viszont a levelét is lehet tenni.

Őszi immuntréning gyermekének

Dr. Rose Magánkórház - 2013-09-04 11:17
Nyáron a szülő egy logisztikus munkáját végzi: milyen programmal foglaljam el a gyereket, melyik tábor mit kínál, mikor, ki vigyáz majd rá? Szeptemberben végre visszaáll a család ritmusa, a gyermek újra közösségbe, bölcsibe, oviba, iskolába járhat. Ám néha csak pár hétig…

Felső léguti fertőzések

Orvos valaszol - Dr. Sebő Zsuzsanna - 2014-04-07 10:23
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy a kisfiam már heti szinten szed valamilyen antibiotikumot, mert állandóan felső, illetve alsó légúti megbetegedése van. De szó szerint minden héten, egy ideig járt bölcsödébe, azt hittü

Immungyengeség

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2011-08-04 20:40
üdvözlöm.olyan segítséget kérnék, hogy szerintem gyenge az immun rendszerem mit javasolna melyik a legjobb erősítő szerek? elég hamar elfáradok szédelgek sokat fáj a fejemstb.már kivizsgáltattam magam de semmi komoly.miket lehetne szedne amitől erős

Érdeklődés

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea - 2011-03-02 08:03
jo napot kivanok, van egy 4 es fel eves kisfiam es erdekelt volnek val;ami jo vitamin ajanlasara ami etvagyat is meg imunrendszeret is stimulalja, szoktunk homoktovis es hecserli tejat inni amit mezzel edesitek neki

Felfázás

Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia - 2010-06-02 10:50
Tisztelt Webbeteg! Barátomnak felfázása és tüdőgyulladása volt együtt, el is tiltottak egy hónapra az együttléttől, de mostmár kezd gyógyulni. Az én kérdésem az lenne, hogy én is elég hajlamos vagyok a fertőzésekre, most jelen pillanatban tünet me

Immunrendszer

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-10-11 21:05
Tisztelt doktornő! A kérdésem a következő lenne. Van egy 13 éves gyermekem adhatom -e neki a felnőt multi-tabs immuno lgg-t. És hogy evvel megelőzhető -e az influenza és a nátha. Köszönöm a válaszát banfi