Visszatérő HPV, fertőzések, immunerősítés

Tisztelt Doktor Úr! 18 éves korom óta gyakran küzdök hüvelyi gombás és baktériumos fertőzésekkel, amik többször húgyúti fertőzéssel is párosulnak. 3 éve HPV -t is megállapítottak nálam és P4-es eredménnyel konizációt hajtottak végre. Ezután másfél évig negatív P2 HPV mentes eredményeim voltak (3 havonta szűrtek.) Majd újra megállapították egy magas kockázatú HPV fajtáját (59-es) a szervezetemben, ekkor P3-as eredményem volt. Erős immunerősítőt írt fel az orvos, amitől újra HPV mentes lettem. Ekkor beadattam a SILGARD oltást is. Ma újra P3 HPV pozitív eredményt kaptam kézhez. Az orvos annyit mondott, hogy 3 hónap múlva rákszűrésre jelentkezzek és immunerőssítsek. Legutóbb a barátomnál HPV szűrést csináltak, ő nem kapta el tőlem. Nagymamám méhnyakrákban halt meg. Gondolom a hajlam bennem van és jobban oda figyelek, mégis többször előfordulnak a gombák és a baktériumok. A műtét óta 3 havonta járok rákszűrésre és vitamint is szedek, sportolok heti 4-szer és próbálok egészségesen étkezni.Heti 1-szer tejsavas hüvelyöblítőt használok (pezsgőtabletta) . 1 éve minden nap A-Z ig vitamint szedek, és jó baktérimokból álló immunerősítő italt iszom. 4 éve egy partnerem van. Nem iszom, nem dohányzom. Ennek ellenére mégis "minden bajom van". A kérdésem az lenne, hogyan tudnék még ettől is hatékonyan védekezni a HPV ellen? A gombás és baktériumos fertőzések ellen? Annyi féle immunerősítést írnak, de laikusként nehéz eldöntenem, hogy melyik lenne az én esetemben valóban hatékony. Sok helyen a Grapefruit mag cseppet olvasom. Ez elég lehet? Vagy olyat szedjek inkább, amiben sokféle vitamin van? Szeretnék mindent megtenni az egészségem megőrzése érdekében, de annyira kevés az információ orvosoktól. A médiában pedig mindent mondanak.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza HPV témában

Tisztelt Kérdező!

A leírtak alapján Ön mindent megtesz a HPV megelőzése érdekében.

Nem gondolom, hogy egyéb prevenciót kellene alkalmaznia!

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2015. március 31., 11:24; Megválaszolva: 2015. április 01., 11:21
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés