Hüvelyfertőzés téma

A leggyakoribb hüvelyfertőzések

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos - 2022-05-04 04:03
Hüvelyfertőzés
Melyek a leggyakoribb hüvelyfertőzések? Mi okozhatja ezeket? Milyen tüneteik lehetnek a leggyakoribb hüvelyfertőzéseknek?

Bakteriális hüvelyfertőzés A-Z-ig

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - 2023-02-02 20:33
A bakteriális hüvelyfertőzés vagy más néven bakteriális vaginózis egy olyan hüvelygyulladás, amikor a hüvelyben a normál mikrobiom összetétele megváltozik, és egyes (a hüvelyben kis számban egyébként normálisan is megtalálható) baktériumok elszaporodnak, eközben viszont a normál hüvelyflórát védő Lactobacillusok száma csökken.

A hüvelygomba tünetei, kezelése

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-12-09 20:33
A hüvelygomba a leggyakoribb nemi fertőzések egyike. A betegség leggyakoribb kórokozói élesztőgombák, azok közül is főként a Candida albicans nevű faj. Melyek a betegség tünetei, és hogyan kezelhető?

A hüvelyváladék-tenyésztés

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2022-12-07 18:30
Hüvelyváladék
Ha a hüvelyfertőzés kezelése sikertelen, vagy vegyes fertőzés valószínű, esetleg krónikussá vagy visszatérővé válnak a panaszok, akkor hüvelyváladék tenyésztésre van szükség.

6 nőgyógyászati tünet, melyet komolyan kell venni

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022-08-27 17:42
A legtöbb nő számára egy-egy szabálytalan menstruációs ciklus vagy alkalmi gombás hüvelyfertőzés az élet természetesnek vélt velejárója, semmi olyan, amit az idő vagy egy egyszerű kezelés ne gyógyíthatna meg.

A legjobb védekezés a fertőzések ellen: az egészséges hüvelyflóra

WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász - 2022-06-17 11:42
Hüvelyflóra
A bélrendszerhez hasonlóan a hüvelynek is megvan a saját ökoszisztémája, melyben egyensúlyi állapot esetén éppen annyi jótékony baktérium található, amely képes a fertőzések elleni védekezést biztosítani. Mikor beszélünk egészséges hüvelyről? Mi fokozhatja a fertőzések kialakulásának esélyét?

Női fertőzések diagnosztikája gyorstesztekkel

A-Lab Pharma - Támogatott tartalom - 2022-04-14 08:16
A terhességi gyorstesztek és a COVID-tesztek használata ma már mindennapossá vált, és sok nő ismerkedik új, női gyorstesztekkel is, amelyek azonnali, pontos eredményt adnak kisebb költségek mellett. (x)

Hüvelyi fertőzések terhesség esetén

WEBBeteg - Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász - 2022-02-20 04:33
Terhesség
A terhességi hormonhatásoknak - emelkedő hormonszinteknek - köszönhetően a kismamák sokkal fogékonyabbak a hüvelyi fertőzésekre. Melyek a leggyakoribb tünetek? Megelőzhető-e a kialakulásuk? Hogyan kezelhetőek? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a terhesség alatt kialakuló hüvelyfertőzésekről.
A hüvelyfertőzés kellemetlen, és viszonylag gyakori női intim „nyavalya”. Még inkább kétségbeejtő, ha azt tapasztaljuk, hogy hiába kezeljük, a probléma folyton visszatér, kiújul, esetleg egyáltalán nem akar elmúlni. Az ilyen eseteket nem egyszer a rosszul megválasztott kezelés okozza, de az sem kizárt, hogy a helytelen életmódunkon, illetve a tisztálkodási szokásainkon kell változtatnunk. (x)

Vissza-visszatér a hüvelyfolyás az életedbe? Segítünk!

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - 2020-11-01 22:03
A hüvelyváladék kóros megváltozását, a rendellenes hüvelyfolyást többféle kórokozó is előidézheti. Kialakulhat bakteriális fertőzés, gomba által okozott hüvelygyulladás, illetve állhat vegyes (gomba és baktérium együttesen) hüvelyfertőzés is a kellemetlen tünetek hátterében.

Okozhat egy fogamzásgátló hüvelygombát?

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - 2020-06-15 18:35
Sok nő küzd visszatérő hüvelyfertőzéssel, melyek között gyakori a gombás eredetű. A visszatérő gombás hüvelyfertőzés minden nőnek próbára teszi a türelmét, és rengeteg módszert kipróbálnak, hogy a problémától megszabaduljanak. Diétáznak, lecserélik a fehérneműiket, elhagyják a fogamzásgátlóikat, kiiktatják a tampont, az illatosított betéteket.

Egy fertőzés is oka lehet a koraszülésnek

Több mint TestŐr - 2018-06-12 17:04
Napjainkban a csecsemőhalálozás fő oka a koraszülés, illetve hogy a babák sokszor nagyon alacsony súllyal születnek. Számos olyan eset van, amikor a koraszülött gyerekek később maradandó károsodással élnek, olykor a látásuk vagy a hallásuk sérül, de sokszor tanulási nehézségek jelentkeznek ezeknél a gyerekeknél. A koraszülések leggyakoribb oka a hüvelyi fertőzöttség, de a baktériumtoxinok által okozott agyi fertőzések évente kb. ezer gyermeknél fogyatékosságot is okoznak. A megfelelő hüvelyflóra fenntartásával a hüvelyfertőzöttség nagy százaléka elkerülhető lehetne, így a koraszülések száma is jelentősen csökkenne.

Mire utal a folyás jellege? - Hüvelyfertőzések

WEBBeteg - Ötvenentúl.hu - 2017-11-17 14:55
A hüvelyi fertőzések kapcsán makacsul tartja magát a tévhit, hogy a kellemetlen tünetek mögött elsősorban gombásodás állhat. Nem árt tudni, hogy a hüvelyi fertőzések előidézője nemcsak gomba, hanem baktérium, vírus, de akár allergia is lehet, nem beszélve egyes gyógyszerek (például antibiotikumok) mellékhatásáról, vagy a hormonháztartásban keletkezett változásokról, esetleg zavarokról.

Láss tisztán, ha intim fertőzésről van szó!

Támogatott tartalom - 2017-08-10 13:59
A nyár felszabadult pillanataiban, a strandok, fesztiválok, szabadtéri programok látogatásakor különösen fontos, hogy frissnek, magabiztosnak érezzük magunkat. Egy hüvelyi fertőzés elronthatja a legjobb programot is. Ezért fontos, hogy tisztán lássunk, mi a probléma, és azonnal ki tudjuk választani a hatékony megoldást. Ebben segít a Canestest, amely néhány másodperc alatt megbízható eredményt ad. (x)

Fogamzásgátló és nőgyógyászati, urológiai fertőzések

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2015-08-23 20:11
A fogamzásgátló gyakran kerül szóba a nőgyógyászati fertőzésekkel kapcsolatosan, sok esetben teljesen alaptalanul, ugyanis az ok okozati összefüggés közvetett. Mi az összefüggés a nőgyógyászati és húgyúti fertőzések, illetve a fogamzásgátló használata között?

Intim higiénia gyermekkorban is

Red Lemon Media - 2015-07-09 23:23
Az egészségmegőrzés egyik legfontosabb eleme a megfelelő személyes higiénia, ami az intim területek tisztántartását is magába foglalja. Sok szülő azonban még mindig tabuként kezeli a témát, pedig megfelelő kommunikációval számos probléma megelőzhető lenne. A kellemetlen tünetekkel járó fertőzések akár gyermekkorban is megjelenhetnek, a nyári időszakban pedig még nagyobb eséllyel támadnak a kórokozók.

Nőgyógyászati fertőzések nyáron

Oxygen Medical - 2015-06-15 21:41
Egyes betegségeket a nők nyáron jóval gyakrabban összeszedhetnek, mint más évszakokban. Dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat orvosa tanácsokkal segít a megelőzésben, kezelésben.

Hüvelyfertőzés - Megéri orvoshoz fordulni

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - 2011-07-07 02:51
Hüvelyfertőzésre mit ajánlatos használni? Valószínűleg nem gombásodás, de nem merek orvoshoz fordulni. Mik lehetnek a következményei, és mit használjak rá? A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

gombás fertőzés

Orvos valaszol - Dr. Tekse István - 2014-07-19 14:12
T.Doktor Úr! A párommal már évek óta babát szeretnénk. Már január óta több vizsgálaton átestünk, azóta kiderült, hogy velem van baj, nem volt rendes peteérésem, természetes úton próbálkozunk még jelenleg (figyeltük a ciklusaimat a kiismerés érdek

Lehet fertőzést kapni?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2010-06-10 16:01
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Körübelül fél évvel ezelött egy üvegböl készült segédeszközzel kiprobáltam az anális szexet. Minden elövigyázatosság ellenére került rá székletmaradvány, amit utána szappannal lemostam a higiéniát szem elött tartva. Ezek után

sarjadzó gomba a hüvelyben

Orvos valaszol - Dr. Rákóczi Éva, Belgyógyász-fertőzéstan szakorvos - 2010-05-23 13:54
Tisztelt Doktornő/ Úr! 6 hónapja küzdök egy problémával. Viszketéses és közösülés utáni vérzéses tüneteim voltak. Először kizárták a méhszájsebet, UH-val sem láttak semmit, így a nőgyógyász kenetvizsgálat nélkül gombára kezelt Gynazol krémmel

Gyakori hüvelyfertőzés

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2010-05-22 20:41
Tisztelt Doktornő/úr! 21 éves vagyok, és már évek óta folyamatosan bajom van a hüvelyi folyásokkal. Általában gomba okozza a bajt. Megnéznek és annyit mondanak h canesten vagy pimafucort vagy vmi hasonló. A fertőzés azonban mindig vissszatér, mikor