Gerincoszlop téma

A hanyagtartás - Típusok és kezelési lehetőségek

WEBBeteg - Dr. Juhász Csaba, ortopédus, traumatológus
2022-09-11 04:33

A rendszeres torna, sportolás, az egészséges életmód a gerincdeformitás megelőzése miatt rendkívül fontos. Különösen hasznos az úszás, a kosárlabda, a kézilabda. A visszahúzódó magatartás és pszichés zavarok szintén velejárói a kórképnek.

Az egészséges iskolatáska

WEBBeteg - Dr. Bogdán Aurél ortopéd szakorvos
2022-08-11 09:33

Lassan véget ér a nyár és kezdődik az iskolaidőszak. A legtöbb szülő odafigyel arra, hogy a megfelelő ruházatban, egészséges és kényelmes lábbeliben küldje iskolába gyermekét, de sajnos kevesen fordítanak arra figyelmet, hogy megfelelő iskolatáskát válasszanak a nebulóknak.

A gerincdaganatok és tüneteik

WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
2022-07-15 13:03

A gerinc, illetve a gerincvelő megbetegedései közül a daganatos megbetegedések az esetek csak kis százalékát képezik. Más szerv ismert daganata esetén is gondolni kell ugyanakkor gerincáttétre, ha a betegnek gerincérintettségre utaló panaszai vannak.

A gerincsérv (porckorongsérv) kezelése

WEBBeteg.hu - Dr. Bálint Anita reumatológus, Dr. Síró Péter neurológus
2022-03-03 18:33

A porckorongsérv kezelése - amennyiben kifejezett izomgyengeség és, vagy vizelési zavar nem áll fenn - elsősorban gyógyszeres és fizioterápiás kezelést jelent, amely mellett a fájdalommentes időszaktól intenzív gyógytorna jön szóba.

Spondylolisthesis (csigolyaelcsúszás)

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
2022-02-21 20:33

A spondylolisthesis kétoldali csigolyaív-szakadáshoz társuló csigolyacsuszamlást jelent. Mi okozza a kialakulását? Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálható a betegség, és hogyan kezelhető?

A porckorongsérv életmódkezelése és a megelőzés lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
2021-12-22 22:03

A porckorongsérv nem egy statikus állapot, nagyon sok esetben megfelelő életmódváltással, megfelelően végzett napi rendszeres gyógytornával és gerinckímélő sportokkal a porckorongsérv teljesen regenerálódhat.

A gerincferdülés (scoliosis) tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
2021-12-17 17:06

A gerincferdülés (scoliosis) a gerincoszlop kóros oldalirányú elgörbülése, melyet a csigolyák egymáson való elmozdulása, elcsavarodása okoz.

Megfontoltan válasszon matracot az éjszakai pihenéshez!

emineo.hu
2020-08-19 20:06

Az alvás életünk egyik legfontosabb része, hiszen a kialvatlanság hosszabb távon koncentrációhiányhoz, hangulatingadozáshoz vezethet, vagy következménye lehet hormonális-, idegrendszeri-, mozgásszervi-, vérkeringéssel kapcsolatos betegségeknek. Nem mindegy tehát, milyen matracot választunk. Fontos, hogy éjszaka tehermentesítsük a gerincoszlopunkat.

Mondd meg a foglalkozásod és megmondom, mi bajod - Az állómunka

WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője
2019-11-23 11:35

Bizonyos foglalkozások erőteljesen hajlamosítanak egyes mozgásszervi problémákra, betegségekre. Sorozatunk második részében a különféle állómunkákkal járó veszélyekkel foglalkozunk.

A rossz járás idővel gerincproblémákat is okoz

Több mint TestŐr
2018-10-25 12:35

Fontos, hogy egy hátfájdalomnál a tartásprobléma is meg legyen szüntetve. Emellett a gerinc melletti izmokat is erősíteni kell. A rossz tartásból már kialakult izomgörcsök kimasszírozása is elengedhetetlen, így egészében kell kezelni a problémát. Az állás során a gerinc csigolyái egymásra is terhet jelentenek, egyeseknél összecsúszások és kisebb elmozdulások is kialakulhatnak. A denevérpad használatával a test a saját súlyának segítségével fokozatosan visszarendezi a csigolyák eredeti helyzetét, így akár a gerincsérv is megelőzhető.