Drogfogyasztás téma

Drogfogyasztás - Ahogy az addiktológus látja

MTI-Press

Nem minden kipróbáló válik függővé, gyógyult szenvedélybeteg viszont nincs - mondja Telek Ervin salgótarjáni addiktológus. A 23 éve a pályán lévő szakember az ENSZ kábítószer-ellenes világnapján Elige Vitam (Válaszd az életet)-díjat vehetett át Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől.

Növekvő drogfogyasztás a keleti régióban

MTI-Press

Figyelmeztető adatok kerültek nyilvánosságra a kábítószer-fogyasztásról Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: tavaly ötvenhatan kértek orvosi segítséget drogprobléma miatt a térségben, huszonhatan pedig már kábítószer-függőséget gyógyító kezelésre kényszerültek.

Sokat italoznak a német tinik

Független Hírügynökség

Aggódnak Németországban a fiatalok alkoholfogyasztása miatt. A berlini kormány kábítószerek és szenvedélybetegségek ellenőrzésével megbízott szakértője, Sabine Bätzing szerint a kiskorúak egyre nagyobb mértékben fogyasztanak szeszesitalokat.

Mennyire kell félnem a drogoktól?

Orvos valaszol - Dr. Varga Tamás

Tegnap a 15 éves fiamat előállították a rendörségen drogfogyasztás miatt.Ő azt mondta most szivott harmadszor füves cigit Ő valami bio-nak nevezte, a lényeg az, hogy a drogambulancián kell jelentkeznie és fél évig oda járnia. Azt kérdezném, hogy ez m