Drogfogyasztás téma

Drogfogyasztás - Ahogy az addiktológus látja

MTI-Press

Nem minden kipróbáló válik függővé, gyógyult szenvedélybeteg viszont nincs - mondja Telek Ervin salgótarjáni addiktológus. A 23 éve a pályán lévő szakember az ENSZ kábítószer-ellenes világnapján Elige Vitam (Válaszd az életet)-díjat vehetett át Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől.

Növekvő drogfogyasztás a keleti régióban

MTI-Press

Figyelmeztető adatok kerültek nyilvánosságra a kábítószer-fogyasztásról Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: tavaly ötvenhatan kértek orvosi segítséget drogprobléma miatt a térségben, huszonhatan pedig már kábítószer-függőséget gyógyító kezelésre kényszerültek.

Az amerikai tizenévesek közül meglepően sokan rövid életre számítanak

MTI

Az amerikai kamaszok tizenöt százaléka úgy véli, fiatalon, 35 éves kora előtt fog meghalni, ami növeli náluk a drogfogyasztás, öngyilkossági kísérletek és más, veszélyt hordozó viselkedésmódok esélyét - állítják amerikai kutatók a Pediatrics című szaklapban számában megjelent tanulmányukban.

Sokat italoznak a német tinik

Független Hírügynökség

Aggódnak Németországban a fiatalok alkoholfogyasztása miatt. A berlini kormány kábítószerek és szenvedélybetegségek ellenőrzésével megbízott szakértője, Sabine Bätzing szerint a kiskorúak egyre nagyobb mértékben fogyasztanak szeszesitalokat.

Mennyire kell félnem a drogoktól?

Orvos valaszol - Dr. Varga Tamás

Tegnap a 15 éves fiamat előállították a rendörségen drogfogyasztás miatt.Ő azt mondta most szivott harmadszor füves cigit Ő valami bio-nak nevezte, a lényeg az, hogy a drogambulancián kell jelentkeznie és fél évig oda járnia. Azt kérdezném, hogy ez m