A kokaint vagy más drogot tovább lehet adni nyállal?

Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy azt gyanítom, a baratom alkalmankent kokaint fogyaszt, de nem vagyok benne biztos, nem élünk együtt, ő külföldön él. Nem olyan rég ismerem, de volt olyan találkozónk.amikor a viselkedése kapcsán erre gyanakodtam. Az volna a kérdésem, csókolózáskor , nyállal, vagy intim együttlét során testnedvekkel át tudja-e juttatni a szervezetembe a drogot? Akár kozvetlenul a talalkozonk elott fogyasztotta, akár nem? Nagyon nyugtalanít ez a kérdés, mert alapvetöen is rossznak tartom a drogokat, én soha nem is éltem vele, de emellett szivrit muszavarom van, íg y különösen tartózkodnék attól hogy droggal érintkezzek. Igazából nincs komoly bajom, nem szedek gyógyszert vagy ilyesmi, csak egy altatásos műtét elott mondta az altatóorvos ezt a dolgot a leleteim alapján. Nagyon félek hogy esetleg akaratom és tudtom ellenére valamilyen drog kerul a szervezetembe. Előre is elnézest, ha ostobaságot kérdezek! Nagyon nyugtalanít ez a dolog, és szeretnék mielőbb egy hozzáértő személytől választ kapni rá. Köszönöm szépen a segítségét előre is!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza kokain témában

Kedves Kérdező!

Fogyasztás módjától is függ, de ha nem szívódik fel még nyálkahártyáról akkor igen.

Kérdés: 2022. július 12., 23:39; Megválaszolva: 2022. július 13., 09:27
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés
Hasfájást, Szédülés, Ájulás
Bal kar fájdalom
Szíven lévő folyadék
Kedves Doktornő! Édesanyámnak és nekem is folyadékot találtak a szívünkön nagyjából 2-3 hónapja, azóta volt ő is szív MR vizsgálaton és én is...