Diagnosztika téma

Új diagnosztikai központ Nyíregyházán

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

Világszínvonalú képalkotó diagnosztikai központot adtak át november 18-án Nyíregyházán. A beruházással magasabb szintű megelőzéshez jutnak az ország egyik leghátrányosabb térségében élők, javulhat általános egészségi állapotuk színvonala, mondta Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.

Ritka kórokok, rejtélyes tünetek - A magyar Doktor House

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

Az országban ezideig egyetlen Ritka Betegségek Tanszék a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumán belül, a Belgyógyászati Intézet keretében működik. 2001. július 1-jén Udvardy Miklós egyetemi tanár, akkori oktatási rektorhelyettesnek és Muszbek László akadémikus, akkori rektornak köszönhető, hogy a tanszék létrejött – mondta el dr. Pfliegler György, a tanszék vezetője.

PET/CT a nőgyógyászati daganatok diagnosztikájában

Daganatok.hu

Évente közel 5000 nőnél fedeznek fel a nemi szerveket érintő rosszindulatú daganatot hazánkban. Ezek leggyakoribb kiindulási helyei a méhnyálkahártya, a méhnyak és a petefészek.

Jön a virtuális boncolás?

WEBBeteg - stern.de

Egy svéd orvos, Anders Persson olyan 3D-s technológiát fejlsztett ki, mellyel mély bepillantást tehetünk a az emberi belsőbe. Noha csak kórházi alkalmazásra szánta őket, a felvételek a Stockholmi Galéria "Kontraszt" tárlatán láthatók.

Diagnosztikai módszerek

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária

Összegyűjtöttük a legáltalánosabb és a hétköznapokban leggyakrabban előforduló diagnosztikai módszereket, vizsgálatokat. Táblázatunk segítségére lehet, hogy mire készüljön fel, ha egyszer szüksége lesz egy alaposabb kivizsgálásra.

Rejtélyes betegségek klinikája az USA-ban

Független Hírügynökség

Különleges klinikát hoztak létre az Egyesült Államokban a rejtélyes betegségek gyógyítására az egészségügyi minisztérium égisze alatt. A kutatóintézet és kórház júliusban fogadja az első betegeket.

Emésztés/Duzzanat

Orvos valaszol - Dr. Plósz János

Üdvözletem! Nem olyan rég volt 1 kérdésem ami ott végződött hogy várom a hasi ultrahangot. Mert hogy éreztem egy csomót a jobb alhasamban a medence csonthoz közelebb mint a köldökömhöz. Sebészeten azt mondták hogy sérv az orvos kitapintotta és ez

Milyen orvoshoz forduljak?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Megprobalom leirni idorendi sorrendben milyen szimptomok jelentkeztek es milyen vizsgalatok voltak. Jelenleg Irorszagban elek es minden vizsgalat es kezeles itt zajlott. Az elmult 2 ev soran a vilag minden kontinensen jartam (Azsia es Afrika tobb o

Laborvizsgalattal megállíptítható a reflux?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Hogy kezelni tudjam a jo diagnozis utan a betegsegemet elmennek egy verkepvizsgalatra (totalis) , szekletvizsgalatra, egy endoszkopos vizsgalatra (mar voltam 3 eve es refluxot allapitottak meg) .... Milyen vizsgalatokra menjek? Haziorvosomtol kerhet

Ct lymphoma

Orvos valaszol - Dr. Pétervári László

Üdvözlöm! Bal lábam combtőig bedagadt ezért sürgősségire kerültem tavaly novemberben. Megállapították, hogy trombózisom nincs. A mai napig szúrom a fraxiparin 0, 3-at. Nőgyógyászati uh.készült: Bal oldali ov: 34x24 mm, melytől laterálisan az ovár