Cukorbeteg diéta téma

Elérhető-e egyedül diétával a cukorbetegség remissziója?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2022-11-10 14:03
Amikor az orvosok megvitatják a kezelési lehetőségeket az újonnan diagnosztizált cukorbetegekkel, gyakran nem veszik figyelembe az intenzív, teljes táplálékokat és a túlnyomórészt növényi alapú étrendet, mint lehetséges stratégiát a remisszió elérésére.

Így vacsorázzon, ha cukorbeteg

Cukorbetegközpont - Drégely Anikó, dietetikus - 2022-11-09 12:06
A cukorbetegeknek nagy figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy mikor, mit és mennyit esznek. Ennek azért van nagy jelentősége, mert ha nem megfelelő a táplálkozásuk, úgy könnyen kikerülhetnek az optimális tartományból a vércukor értékeik.
Minden 2-es típusú cukorbeteg vágya, hogy ne kelljen gyógyszert szednie, illetve a diabétesz rizikófaktorának számító súlyos betegségektől félnie. A legújabb kutatások szerint egy napi 800 kalóriás étrend betartásával és az ahhoz kapcsolódó fogyás segítségével 8-12 hét alatt a betegség visszafordítható állapotba hozható.

Diétás szabályok cukorbetegség esetén

WEBBeteg - Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos, Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász - 2022-04-06 11:04
Cukorbetegség
A cukorbetegek diétájának összeállítását alapvetően a cukorbetegség fajtája (1-es vagy 2-es típus), valamint az egyéni adottságok (testsúly, életkor, társbetegségek) befolyásolják.

Mit ehet és mit nem a cukorbeteg? Megkérdeztük a dietetikust!

Cukorbetegközpont - Szarka Dorottya, dietetikus, táplálkozásallergia szakember - 2022-03-23 20:33
Egyénre szabott étrend kialakításával segítik a dietetikusok a cukorbetegeket, ebben mindenre kiterjedő tanácsokat is talál a páciens. Nem minden tilos! Szarka Dorottyát, a Cukorbetegközpont dietetikusát kérdeztük.

Cukorbetegeknek! Mit takar az egyénre szabott étrend?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2019-11-27 14:35
Cukorbeteg diéta
A többszöri kis étkezések beiktatása mérsékli az étkezést követő vércukorszint-emelkedést - mondta Varga Dóra, a Cukorbetegközpont dietetikusa a táplálkozásterápiáról és annak újdonságairól tartott előadásában.

A cukorbetegség két fő típusának összehasonlítása a dietetikus szemszögéből

Vanderlich Egészségcentrum - Henn Dóra, dietetikus - 2017-01-31 20:09
A legtöbb ember rendelkezik több-kevesebb információval a diabéteszről. Azt azonban már kevesen tudják, hogy alapvetően két nagy csoportja van a diabéteszes betegek táborának. Az 1-es és 2-es típusú diabétesz eredetét tekintve gyökeresen különbözik egymástól. A diéta betartása viszont mindkét esetben elengedhetetlen!

IR diétát követek, ám szédülök és remegek. Miért van ez?

Életmód Orvosi Központ - Sárga Diána, dietetikus - 2017-01-19 11:25
Inzulinrezisztencia diéta követése során olykor előfordulhat, hogy az illető étkezés után pár órával el kezd szédülni, közérzete romlik, netán enyhe fokú remegést is érez. A tünetek általában hipoglikémiára, azon belül is reaktív hipoglikémiára utalnak. De vajon mit lehet ellene tenni? Erre a kérdésre kerestük a választ Sárga Diánával, az Életmód Orvosi Központ dietetikusával.

Karácsonyi tippek a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2014-12-22 20:01
Az ünnepek alatt hajlamosak vagyunk arra, hogy a sok finom falat láttán túlegyük magunkat. Pedig ha mértékkel fogyasztjuk, a magyaros, alkalomhoz illő ételek is beépíthetők az egészséges táplálkozásba – hiszen nincs tiltott étel vagy élelmiszer, csak kerülendő mennyiségek.