• Covid-19 téma

    MTI
    Pénteken 17 fővárosi és 43 vidéki kórházba szállítják ki azokat - az összesen 53,4 tonnányi - egyéni védőfelszereléseket, amelyeket előző nap Pekingből öt Wizz Air járattal hoztak Magyarországra - közölte a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa pénteki online sajtótájékoztatón.
    Pécsi Tudományegyetem
    Nagyjából egy hónapja működik a PTE Operatív Stábja, amelynek feladata többek között a képzés-oktatás, az akadémiai élet zökkenőmentes működésének, valamint a munkavállalók otthoni munkavégzésének elősegítése - dr. Betlehem József rektorhelyettes, a PTE Operatív stábjának vezetője röviden összefoglalta az eddigi döntéseket. Ennek része a Klinikai Központ ellátásának átszervezése, felkészülés az elkövetkezendő időszakra.
    WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    Egy vizsgálat szerint a SARS-CoV-2 vírus legyőzi az évszakokat, és tovább él a melegebb hónapokban is.
    MTI
    Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma elérte a 2 158 250-et péntek reggelre, miközben világszerte 144 243-an vesztették életüket a Covid-19-ben, és 543 732-en épületek fel belőle - derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítéséből.
    MTI
    A koronavírus terjedésének csökkentését segítő 275 módot azonosítottak a Cambridge-i Egyetem kutatói új tanulmányukban.
    koronavirus.gov.hu
    Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1763 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 156 főre emelkedett az elhunytak száma.
    koronavirus.gov.hu
    A kórházparancsnokok feljelentése alapján három kórházban indult büntetőeljárás védőeszközök eltűnése miatt - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
    koronavirus.gov.hu
    Az egészségügyi intézmények állománya erőn felül teljesíti feladatait - mondta a koronavírus-járvány miatt kinevezett országos kórházfőparancsnok az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén.
    portfolio.hu
    Az operatív törzs mai tájékoztatóján az alábbi fontosabb adatok és információk hangzottak el, melyet a portfolio.hu összesített.
    MTI
    Szombattól újabb egy hétre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozásokat, majd a jövő szerdai kormányülésen ismét áttekintik a helyzetet - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!