AIDS téma

Ukrajnában a legsúlyosabb az AIDS-helyzet

FH

Az ENSZ szerint az AIDS helyzet Ukrajnában a legfenyegetőbb Európán belül, és felszólítja a kijevi kormányt, hogy fokozza a betegség elleni harc finanszírozását - áll az ENSZ által az AIDS elleni küzdelemre létrehozott szervezet, az UNAIDS tájékoztatójában, amelyet az UNIAN ukrán hírügynökség ismertetett pénteken.

AIDS: már nem a fehér meleg férfiak betegsége

FH

Dél-Afrikában már nem a fehér meleg férfiak közül kerül ki a legtöbb HIV-fertőzött, hanem a szegény fekete falusi nők köréből. Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet kedden kormányzati közbelépést sürgetett amiatt, hogy a 25 év alatti falusi fekete nőknél négyszer gyakoribb a HIV, mint a fiatal férfiaknál.

Egyre több a HIV fertőzött idehaza

FH

Ötven százalékkal emelkedett 2007-ben a magyarországi HIV fertőzöttek száma 2006-hoz képest. 119-en betegedtek meg tavaly, szemben az egy évvel korábbi 81-gyel.

Jól vizsgázott egy AIDS elleni hüvelyzselé

FH

Jól vizsgázott a kísérletekben egy AIDS elleni hüvelyzselé, jelentették be hétfőn Új-Delhiben amerikai és indiai orvosok. Reménykeltő, hogy a kísérleti hüvelykenőcsöt jól tűri a szervezet, és a nők is szívesen használták.

AIDS tünet

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Az AIDS -nek vannak külső tünetei amit szabad szemel látni lehet? és ha van mik azok? Válaszát előre is köszönöm!

AIDS szűrés

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy egy szexuális kapcsolat után, ha nem védekezik valaki óvszerrel, mennyi idő után lehet elmenni szűrésre, ami már kimutat egy biztos diagnózist.  Megtisztelő válaszát előre is köszönöm. Tiszt

Kérdés!

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Jó Napot! A csókolózással terjedhet az AIDS? A választ előre is köszönöm.

Válaszoljon!

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

ha nem volt tünet lehet aids?

AIDS-eredmény

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Mennyi idő után mutatható ki az aids? És mennyit kell várni az eredményre? Köszönöm.

HIV/AIDS

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Dr. Gócs Viktor! Köszönöm a válaszát elolvastam a CDC weboldalát, de számomra tobábbra sem egyértelmű, hogy nyálal ha az nyilt sebre/be kerül terjedhet-e a HIV virus. Valamint nem találtam feljegyzést a Szent László Korházban használt VID