Új influenza téma

H1N1 - Tények és számok itthon

Független Hírügynökség

Összesen 2 millió 690 ezer 805 embert oltottak be a H1N1 influenza fertőzés ellen tavaly szeptember és idén április között, ami országosan 26,8 százalékos átoltottságot jelent - többek között ez derül ki az Országos Epidemiológiai Központ hetilapja, az Epinfo legfrissebb számából.

H1N1 - "Az első 48 órán múlik az élet?"

MTI

Az influenzavírus rendkívül változékony, fertőző légúti megbetegedést okozó mikroorganizmus, amelynek sok alfaja létezik, és ezek egymással keveredve új vírust hoznak létre. A vírussal az embereken kívül madarak és emlősök is megfertőződhetnek, ez tovább gyorsítja a terjedés ütemét.

Influenza - Mi várható tavasszal?

Független Hírügynökség

Az újinfluenza itthoni megjelenése óta az orvoshoz fordulóknak körülbelül egy százaléka került kórházba, ez több mint 5 ezer embert jelent. Közülük minden tízedik beteg intenzív osztályra került, kétharmaduk pedig gépi lélegeztetésre szorult, tehát életveszélyes állapotban volt.

H1N1 - Friss, hazai adatok

Független Hírügynökség

Összesen a laboratóriumban 7 mintából mutatták ki a H1N1 vírust, ezzel együtt az ismertté vált megbetegedések összesített száma 2 114-re nőtt. H1N1 vírusfertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetek száma 124-re emelkedett.

Ukrajna - Újabb, fenyegetőbb járvány közeleg?

MTI

Szakemberek szerint Ukrajnában február végére várható a hagyományos és az új típusú influenza második hulláma, de az országban továbbra is hiánycikk az oltóanyag.

H1N1 - Idős hölgy az áldozat

MTI

Az idős hölgy, akinek más súlyos alapbetegségei is voltak, tüdőgyulladásban halt meg. Szervezetében sikerült kimutatni az új influenzavírust.

Ingyen adják a H1N1-oltást, mégsem kell

Független Hírügynökség

A világjárvány hatására felhalmozódott készletek kezelése egyre több nehézséget okoz világszerte. Vannak országok ahol már ingyen adják az oltást - írja a Népszabadság

H1N1 - A gyerekek között nőtt a halálesetek száma

MTI

A H1N1-okozta gyermekhalálozási arányok növekedése figyelhető meg az elmúlt év végén, a felnőttek körében viszont nem tapasztalható emelkedés - közölték dán kutatók.

H1N1: Egyik elhunyt kismamát sem oltották be

MTI

A betegség valószínűsége átlagosan 7-10-szeres lehet a terhes nők körében világszerte, Magyarországon a H1N1 miatt intenzív osztályon ápolt betegek 20 százaléka volt másállapotban a járvány csúcspontján - közölte sajtótájékoztatóján Falus Ferenc.

Az újinfluenza nem valóságos pandémia?

MTI

Az ET parlamenti közgyűlésének társadalmi ügyekkel foglalkozó bizottsága által szervezett rendezvényt azok a parlamenti képviselők kezdeményezték, akik szerint az újinfluenza nem valóságos pandémia, hanem "áljárvány".