• Új őrület a briteknél: botox az izzadtság ellen

    Szerző: Független Hírügynökség

    Új módszer hódít Nagy-Britanniában az izzadt hónaljak ellen: a botox-injekció. Pénteken nyilvánosságra hozott adatok szerint idén már 50 ezer brit "csináltatta meg" a hónalját. Magánrendelők a páciensek megháromszorozódásáról számolnak be.

    Mint egy londoni klinikai csoport specialistája elmondta, a normális mennyiséget izzadóknak nem javasolják a kezelést, csak a túlzott verejtéktermelésre hajlamosaknak.

    Hirdetés

    A páciensek közül sokan éles stresszhelyzetekben, nyilvános fellépéseken, bemutatkozásoknál, első randin jobban izzadnak a kelleténél, amit rendkívül kellemetlennek tartanak, ezért döntenek a kezelés mellett.

    Egy injekció 550 fontba (170 ezer forintba) kerül és körülbelül hat hónapra blokkolja az izzadságmirigyek verejtéktermelését. A botulinum toxin nevű méreganyagot kis mennyiségben korábban elsősorban ráncmentesítő kezeléseknél használták, ám május óta az összes botox-kezelés 31 százalékát a hónalj-befecskendezések teszik ki.

    Az izzadást az új módszer mellett szájon át bevehető tablettákkal, iontoforézissel és idegvég-égetéssel szokták kezelni.

    Módosítva: 2008.08.08 16:19, Megjelenés: 2008.08.08 16:19
   • Cikkajánló

    Percentilis görbék

    Percentilis görbék

    Dr. Árki Ildikó

    A gyermekek súly- és hosszfejlődésének nyomon követését szolgálják.

    Fáradékonyság

    Fáradékonyság

    Dr. Antalffy Katalin Anita

    A fáradékonyság hátterében különböző okok állhatnak. Mik lehetnek ezek?

    A női hajhullás okai

    Bármilyen furcsa, de naponta átlagosan 60-100 hajszálat veszítünk el a fejünkről és ez természetes, normális dolog. A már nem természetes hajhullásnak több oka is lehet, mint például a hormonok károsodása például a szülés vagy a menopauza időszakát követően. Ilyenkor gyakori, hogy a hajszálak elvékonyodnak. Az ösztrogénszint csökkenése átmenetileg megzavarhatja a haj növekedésének az életciklusát.

    Az esztétikai kezelés alapelve: természetesség, mértékletesség

    Már az ősember is próbálta szépíteni magát - arcfestésre sárga alapozót használt, a púderét mangánércből nyerte. Az ókori egyiptomiak naponta olajozták magukat.

    Izzadó tenyér: van megoldás

    Nagyon kellemetlen kezet fognia annak, akinek jéghideg és izzadt a tenyere. Pedig nagyon sokan küzdenek ezzel a problémával, ami fokozódik, ha közönség előtt kell beszélnünk, előadást tartanunk, vagy ha előttünk áll egy nehéz vizsga. Mi okozza a nagymértékű izzadását és mit lehet tenni ellene?

    Szépészeti beavatkozások: a botox

    A botulinum toxin, ismert nevén botox, a Clostridium botulinum baktérium által termelt méreg, mely akár halált is okozhat. Mintegy 20 éve kezdte az orvostudomány gyógyszerként alkalmazni, kezdetben a kancsalság kezelésében.

    A botox előnyei és hátrányai

    A Botox kozmetikai célú felhasználási lehetőségét egy plasztikai sebész házaspár ismerte fel szemészeti betegségek gyógyításakor. Dr. Alastair és Dr. Jean Carruthers észrevette, hogy a kezelés környékén a ráncok kisimulnak.

    Botox mellemelésre?

    Egyes kutatók szerint a Botox kiválóan alkalmazható a mellek sebészeti beavatkozás nélküli megemelésére.

    Botox kezelés után újra lábraállt a béna férfi

    A két évtizede bénult férfi a botox kezelés után újra tud járni! A ma 49 éves McPhee ma már szinte segítség nélkül megtesz 20 métert, járókerettel pedig 100m-t is. Az állapotában bekövetkező gyors javulás egy botox kúrának köszönhető. Egy hónappal az első injekció után már képes volt felállni, és egy kis segítséggel néhány métert megtenni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA