Új őrület a briteknél: botox az izzadtság ellen

Független Hírügynökség
megjelent:

Új módszer hódít Nagy-Britanniában az izzadt hónaljak ellen: a botox-injekció. Pénteken nyilvánosságra hozott adatok szerint idén már 50 ezer brit "csináltatta meg" a hónalját. Magánrendelők a páciensek megháromszorozódásáról számolnak be.

Mint egy londoni klinikai csoport specialistája elmondta, a normális mennyiséget izzadóknak nem javasolják a kezelést, csak a túlzott verejtéktermelésre hajlamosaknak.

A páciensek közül sokan éles stresszhelyzetekben, nyilvános fellépéseken, bemutatkozásoknál, első randin jobban izzadnak a kelleténél, amit rendkívül kellemetlennek tartanak, ezért döntenek a kezelés mellett.

Egy injekció 550 fontba (170 ezer forintba) kerül és körülbelül hat hónapra blokkolja az izzadságmirigyek verejtéktermelését. A botulinum toxin nevű méreganyagot kis mennyiségben korábban elsősorban ráncmentesítő kezeléseknél használták, ám május óta az összes botox-kezelés 31 százalékát a hónalj-befecskendezések teszik ki.

Az izzadást az új módszer mellett szájon át bevehető tablettákkal, iontoforézissel és idegvég-égetéssel szokták kezelni.

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
WEBBeteg - K. J., fordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.