Botox kezelés alsóvégtagi izomgörcs esetére

Üdvözlöm Doktor Úr! Feleségem 10-15 éve (több műtét is volt) akusztikus neuroníma és agytörzsi cavernoma műtéten esett át. Állapota annyira leromlott, egyensúly és mozgás teljesen elment, hogy három éve ápoló intézetben él. Kovid miatt nem tudtam kihozni és gyógytornász sem járt hozzá és ez idő alatt az alsóvégtagi izomgörcs úgy elhatalmasodott hogy az ágyból ki sem tudják ültetni kerekesszékbe, így haza sem tudom őt hozni hétvégenként. Sőt, mivel lábait már csak nagy erőfeszítéssel lehet szétfeszíteni pelenka cserénél, katétert kapott. Azt hallottam hogy van olyan botox kezelés ami segít ellazítani az izmokat. Ennek lehetőségéről érdeklődök. Nem tudom merre induljak. Kérem ha tud adjon tanácsot. Köszönettel és üdvözlettel: Simon László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza izomgörcsök témában

Kedves Kérdező!

Botox kezelés általában centrumhoz kötött, klinikák illetve megyei kórházak végzik ezt. Emellett lehetőség olyan kezelésre is, ahol pumpa segítségével izomlazítót lehet juttatni a központi idegrendszerbe, de ez műtéti beavatkozást igényel. Célszerű a témában jártas neurológussal felvenni a kapcsolatot (centrumhoz kötött) a továbbiak megbeszélése céljából.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. június 24., 20:53; Megválaszolva: 2021. június 24., 21:10
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Izomrángás, izomfájdalom
Tisztelt Doktorúr,Doktornő! A napokban gyakran jelentkezik az orrom és a szemem körül enyhe izomrángás, a bal combomban fájdalmas...
lüktetés
Tisztelt Doktornő! Pár hete vettem észre, hogy néha egy-egy izom megrándul/lüktet egymás után többször. Észleltem már karban, deréktájon...
Mi ez a csík a lábamon?
Kedves Doktorúr! Bal lábam talpán néha fura zsibbadásszerű érzéseket érzek és a farizomban görcsök szoktak jelentkezni hosszabb gyaloglás...
Normális jelenségről lehet szó?
Tisztelt Doktor Úr! Két kérdést szeretnék önnek feltenni. Először is, azt elmúlt időszakban többször tapasztaltam, hogy a szemem sarkából egy...
MRI értlekmezés