Alvási problémái vannak? Ezekkel a tippekkel könnyedén megy majd az alvás

Szponzorált tartalom
megjelent:

Ön is szenved a rossz minőségű alvástól, és hiába fekszik órákig az ágyban, nem tud eleget aludni? Ha ez a helyzet, akkor valószínűleg rossz minőségű alvást görget maga előtt, méghozzá napról napra - ettől pedig folyamatosan fáradtnak és álmosnak érzi magát. Hogyan lehet ezen változtatni? (x)

Próbáljon meg minden nap ugyanabban az időben lefeküdni

AlvásGyakori hiba a lefekvés időpontjának változtatása. Egyik nap a munkaidőben csak éjfél után fekszik le? Másnap azt hiszi hogy be tudja pótolni az alvást, de ehelyett, órákig forgolódik az ágyban, és az alvás csak éjfél körül következik be?

Ez azért van, mert a testünk hajlamos egy bizonyos bioritmust követni, amit egyik napról a másikra alig tudunk megmozdítani.

Próbáljon tehát következetes lenni a lefekvés időpontjában, ez biztosan segít az alvás minőségében. Ideális esetben tiszteletben kell tartania a természetes környezetét, és meg kell felelnie annak, hogy Ön inkább éjszakai bagoly vagy reggeli pacsirta. Azonban nem mindenkinek vannak hasonló lehetőségei például a munkája miatt.

Átlagosan napi nyolc órát kell aludni

Mindannyian egyediek vagyunk; vannak, akik kevesebb mint hat órát alszanak naponta. Ez nagy előny - de ki ne szeretne napi két órával még ennél is többet?

Csakhogy a valóságban az átlagembernek körülbelül nyolc óra alvásra van szüksége - a legtöbbünknek napi hét és kilenc óra között van az alvásigénye. Tartsa tiszteletben a teste által igényelt értéket, és rendszeresen engedje meg magának az ilyen hosszúságú alvást. Ha hosszú időn át nem alszik eleget, az eredmény paradox módon további alvásproblémák lehetnek.

Az ágy is számít

A jó minőségű ágy, matrac, paplan és ágynemű mind szerves részei a jó alvásnak. Ha ingatag ágyon, megereszkedett matracon vagy régi, mosatlan lepedőn alszik, nem meglepő, hogy az alvás minősége romolhat.

Tehát tegyen rendet ebben a tekintetben is. Fordítson különös figyelmet a matracra. Szilárd alátámasztást kell nyújtania a testének, ezért kerülje a legolcsóbb akciós matracokat.

Az ágyneműk tekintetében nagyszerű választás a mikrofleece ágynemű, amelytől úgy fog aludni, mint egy tündérmesében. De a klasszikus pamut lepedők és ágyneműk is igen népszerűek.

Fel kell készülnie az alvásra

A testünk nem úgy működik, mint egy készülék, ahol használat után megnyomunk egy gombot, hogy elaludjunk. Az alvásra fokozatosan kell felkészülni. Alvás előtt néhány órával nem tanácsos ételt fogyasztani, és kerülni kell a megerőltető fizikai aktivitást. Még a számítógépes munka vagy a tanulás sem ideális tevékenység alvás előtt.

Jobb, ha könyveket olvas, meditál, vagy beszélget a családjával. A csendesebb tevékenységek szintén befolyásolják az elalvási képességedet és az igazán jó alvást.

Cikkajánló

Az alvászavar és típusai

Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
Alvás
Az alvás alapvető létszükséglet a szervezet - így az idegrendszer - számára a regenerálódáshoz, szerepe mind mennyiségi, mind minőségi szempontból meghatározó. Elengedhetetlen a megfelelő szellemi és fizikai tevékenység végzéséhez.
Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Mázi-Fülöp Nóra, dietetikus
WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.