PR

PR

Edzéstippek fogyáshoz

Szponzorált tartalom - 2022-12-01 11:21
Az alakformálás olyan egyéni cél, ami a legtöbb ember életében előbb-utóbb igényként felmerül. Nem is akármilyen erővel! Sokan az újévre időzítik ezt, mások a nyári szezonra kívánnak ráhangolódni, viszont sokan pusztán a jó közérzetük érdekében szeretnének gyakorlati lépéseket tenni. (x)

65 év felett a koronavírus ellen

Szponzorált tartalom - 2022-11-30 15:48
A SARS-CoV-2 koronavírus által okozott COVID-19 életkortól függetlenül bárkit, bármikor érinthet, mégis vannak olyan rizikófaktorok, melyeknek megléte növelheti a betegség súlyos lefolyásának kockázatát. Bizonyos krónikus alapbetegségek mellett a 65 év feletti életkor önmagában is kockázati faktort jelenthet a COVID-19 súlyos formájának kialakulása szempontjából.1 (x)

Helyzetek, amikor segítség lehet a pszichoterápia

BP Digital Group - Támogatott tartalom - 2022-11-28 18:17
Életünk során sokszor kerülünk nehéz helyzetbe, aminek feldolgozására egyedül képtelenek vagyunk. Ezt sokan tartják gyengeségnek, és megpróbálják megoldani problémáikat a maguk módján, amit rosszabb esetben az alkohol vagy a drogok jelentenek. Ezek elkerülésére kiváló a pszichoterápia, aminek segítségével sok mindent megérthetünk a problémánkkal és saját magunkkal kapcsolatban is. (x)

A hem vas megoldást nyújthat a problémádra!

Szponzorált tartalom - 2022-11-25 09:33
Tudtad, hogy ha a terhesség előtt vagy az elején nem töltöd fel a tested vasraktárait, akkor a terhesség végére krónikus vashiány is kialakulhat? Hogy miért? Mert a magzat növekedése során a normál napi vasszükséglet sokszorosát használja fel a szervezet. (x)

Készüljünk fel a téli vírusidőszakra!

Szponzorált tartalom - 2022-11-24 14:39
A Carbon Medical webshopban a BLACK FRIDAY WEEKEND kereteink belül 50% kedvezménnyel vásárolhat megbízható Covid-19 és egyéb gyorsteszteket a BLACK50 kuponkód használatával 2022.11.25. (péntektől) 11.27. (vasárnap) 23:59-ig! (x)
Ha úgy döntünk, hogy itt az ideje a családalapításnak, izgatottan vágunk bele a kalandba, remélve, hogy már az első hónapban megjelenik a két csík azon a bizonyos teszten. Ahhoz azonban, hogy egészséges gyermekünk születhessen, már fogantatása előtt figyelni kell magunkra, és fel kell készítenünk szervezetünket. Mik azok a vitaminok, amik elengedhetetlenek egy egészséges magzat fejlődéséhez? (x)

Kiknek és miért ajánlható az AHS olaj?

Szponzorált tartalom - 2022-11-21 12:36
A mai rohanó világban, ahol az étrendünk is ennek megfelelően változik, nem árt fokozottan figyelni, mit viszünk be a szervezetünkbe. Az AHS olaj olyan különleges termék, ami a világ egyik legkiemelkedőbb Omega-3 étrend-kiegészítője: segít visszaállítani az egészséges anyagcsere alapjait és megőrizni immunrendszerünk egészségét. (x)

IBS - Gondolkodjunk hosszú távú stratégiában!

Szponzorált tartalom - 2022-11-21 11:33
Az IBS az a funkcionális bélbetegség, amit nehéz beazonosítani, mégis az emberek közel 10 százalékát érinti - kétszer olyan gyakran a nőket, mint a férfiakat. Az akár egy életen át tartó állapotot gyógyítani nem, de kezelni eredményesen lehet. (x)

Megérkezett az étrend-kiegészítők új generációja!

Szponzorált tartalom - 2022-11-16 11:56
A megszámlálhatatlan mennyiségben felbukkanó újabb és újabb csodaszerek hirdetéseivel Dunát lehet rekeszteni. Így sokunknak okoz nehézséget az étrend-kiegészítők útvesztőjében való tájékozódás. (x)

Hogyan vigyázhatunk egymásra?

Szponzorált tartalom - 2022-11-15 14:22
Az 1960-as évek óta ismerjük már a koronavírusok családját, melynek új típusa 2019-ben gyökeresen felforgatta a világot. Az általa okozott betegség, a COVID-19 (COVID: coronavirus disease - koronavírus okozta megbetegedés 2019) 2019 decemberétől világjárványként söpört végig, és a mai napig közegészségügyi kihívást jelent az országok számára.1,2 (x)
A késő őszi és téli hideg időben gyakrabban megfázunk, hiszen a náthát okozó vírusok ilyenkor könnyebben terjednek. Ebben az időszakban azonban nemcsak a nátha és az azzal járó kellemetlen tünetek viselik meg az orrnyálkahártyát, hanem a szárító hatású hideg levegő és a fűtés is. (x)

Ez okozza valójában a felfázást

Szponzorált tartalom - 2022-11-10 11:04
A statisztikák szerint a nők többsége megtapasztalja élete során a felfázás kellemetlen tüneteit: a szokásosnál gyakoribb, sürgető vizelési ingert és a vizeletürítés közben jelentkező égő, csípő érzést. Mit tegyünk, ha a felfázás kezdeti tüneteit tapasztaljuk magunkon? (x)

Köhögés kisokos

Szponzorált tartalom - 2022-11-04 09:35
Az őszi és téli hónapokban a hideg idő beköszöntével egyre gyakoribbak a felső légúti megbetegedések, melyeknek legjellemzőbb tünete a köhögés. A köhögés az emberi szervezet önkéntes reakciója, azaz reflexe, melynek célja, hogy a légutakba került oda nem illő anyagok (például a váladék, por) távozzanak a szervezetből. (x)

Az információáradat és az egészség kapcsolata

Szponzorált tartalom - 2022-11-04 07:24
Mai, felpörgetett világunkban minden irányból özönlik ránk az információ. Megtalál bennünket, ha akarjuk, ha nem. Nehéz kiszűrnünk a sok felesleges dolog közül azt a keveset, amely valóban fontos lehet számunkra, megkönnyíti napjainkat, ugyanakkor nem zaklatja fel lelkivilágunkat. Saját érdekükben szükséges a szelektálás, eltávolodás a zajos, érdektelen hírözöntől. (x)
A bélflóra egyensúlyának felborulása vagy egy szükséges antibiotikumkúra számos kellemetlen tünethez vezethet, mint például hasmenés, puffadás, hasi diszkomfort. Ezért is fontos, hogy megőrizzük, illetve szükség esetén helyreállítsuk bélflóránk egyensúlyát. (x)
A koronavírus ellen két dolog nyújthat megfelelő védettséget. Az egyiket a Covid-19 elleni vakcina jelenti, míg a másikat az, ha átestünk a betegségen. Sajnos azonban könnyen előfordulhat, hogy testünk nem termel olyan mennyiségű ellenanyagot, ami elegendő lenne ahhoz, hogy védettséget élvezzünk a betegség veszélyei ellen. (x)
Emlékszünk még arra, hogy az utcán kígyózott a sor, amikor megnyílt az első McDonald’s gyorsétterem Magyarországon? 15 árucikk közül választhattunk, Big Mac-et 43, sajtburgert 26, nagy krumplit 25 forintért vehettünk. S eltelt 34 év, ma 97 étterem működik Magyarországon. (x)

Hogyan kezeljük az éjszakai köhögést?

Szponzorált tartalom - 2022-10-24 09:36
Az őszi-téli megbetegedések egyik legnehezebben tolerálható tünete a köhögés, ami nemcsak egyszerűen kellemetlen, de - megfelelő kezelés híján - komolyabb következményekkel is járhat. A betegeket leginkább az éjszakai köhögés viseli meg - ezért nem mindegy, mivel enyhítjük a panaszokat, amik adott esetben alvászavarokhoz vezethetnek. (x)

Orrdugulás? Kezelje természetesen!

Szponzorált tartalom - 2022-10-12 15:26
Az orrdugulás előfordulhat egész évben: akár a nyári allergiaszezonban, akár a megfázásos őszi-téli szezonban. Az okok között megtalálhatjuk az allergiát, a náthát és a fertőzéseket. Ráadásul a várandósok fokozottan nehéz helyzetben vannak. Szerencsére létezik természetes megoldás az orrdugulás kezelésére. (x)
Ön is szenved a rossz minőségű alvástól, és hiába fekszik órákig az ágyban, nem tud eleget aludni? Ha ez a helyzet, akkor valószínűleg rossz minőségű alvást görget maga előtt, méghozzá napról napra - ettől pedig folyamatosan fáradtnak és álmosnak érzi magát. Hogyan lehet ezen változtatni? (x)

IBS - Terápiák a tünetmentes mindennapokért

Szponzorált tartalom - 2022-10-11 10:06
Bár az IBS-t jelenlegi ismereteink szerint gyógyítani nem lehet, de eredményesen kezelni igen. A terápia komplex, az életmódváltástól a stresszoldáson keresztül a gyógyszeres megoldásokig terjed. Mutatjuk, mire érdemes figyelni. (x)

Vitaminok labirintusában

Szponzorált tartalom - 2022-10-07 14:33
Az őszi-téli hónapok beköszöntével előtérbe kerül immunrendszerünk megerősítése. Érdemes előre gondolkodni és felkészülni a vírusok elleni harcra. (x)

Fertőzéses hasmenés - Mit tehetünk ellene?

Szponzorált tartalom - 2022-10-04 08:39
Elindult a tanév, és a felnőttek számára is vége a szünidőnek, ami nemcsak a napirend megváltozásával jár. A hűvösebb, csapadékos időjárás a kórokozók melegágya, a fertőzések pedig kihatással vannak a bélrendszer belső egyensúlyára is, ami, ha felborul, kellemetlen hasmenéshez is vezethet. (x)