Potenciazavar

Potenciazavar

Szívbetegséget is jelezhet a merevedési zavar

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás PhD, urológus, andrológus szakorvos
2021-02-15 07:03

A szív nemcsak a szimbolikában kapcsolódik szorosan a szerelemhez, szenvedélyhez, szexuális együttléthez, hanem a valóságban is. A szív- és érrendszeri (kardiovaszkuláris) megbetegedések a boldog együttlét örömét tehetik tönkre. Mindenki számára fontos információ, hogy a korán észlelt esetek 90 százalékában a probléma kezelhető, vagy a tünetek jelentős mértékben csökkenthetők.

Merevedési zavar - Bárkinél jelentkezhet

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta
2021-02-03 20:35

Bár a merevedési zavar a 65 év feletti korosztálynál a leggyakoribb, bármely életkorban kialakulhat. Időszakos, ritka előfordulása önmagában nem tekinthető kórosnak, bárkivel előfordulhat.

A férfi intimtorna jótékony hatásai

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Papos István, urológus
2021-01-31 20:36

A medencefenék izmait erősítő intimtorna, az úgynevezett Kegel-gyakorlatok napi 2-3 alkalommal öt percig tartó végzése nemcsak a nők, de a férfiak számára is ajánlott.

Pajzsmirigyprobléma és potenciazavar

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
2021-01-29 22:03

Az régóta ismert tény, hogy a szív-érrendszeri megbetegedések vagy a cukorbetegség nagymértékben befolyásolják a férfierőt. Korábbi vizsgálatok hasonlóan összefüggést mutatnak a pajzsmirigyproblémák és a potenciazavar között is.

Potenciazavarok fiatalkorban

WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
2021-01-22 18:35

A potenciazavarok említése során szinte mindenki először az időskorra asszociál: sokan élnek abban a tudatban, hogy a merevedési és egyéb jellegű szexuális panaszok csak a szépkorúakat érinthetik. Pedig ez korántsem így van!

Merevedési zavar: a leggyakoribb tévhitek

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus
2020-12-13 19:06

A mindennapi gyakorlatban nagyon gyakran előfordul, hogy a potenciazavar jelentkezésekor a férfiak bezárkóznak. Az első jeleket többnyire mellékesen kezelik, majd önmagukban, illetve a párkapcsolatban kezdik keresni a problémát.

A görbe hímvessző hátterében - A Peyronie-betegség

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás PhD, urológus, andrológus szakorvos
2020-12-09 03:05

A Peyronie-betegség a férfiak egy - szerencsére ritka - kórképe, mely a hímvessző merevedési képességében okozhat súlyos károsodást. Hátterében leggyakrabban a pénisz háti részében megjelenő kisebb-nagyobb kötegek vagy csomók állnak.

Pszichés problémák is okozhatnak merevedési zavart

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2020-10-11 22:03

A negatív érzések, amilyen a lelki nyugtalanság, a stressz, a frusztráció, az aggodalom és a félelem, csökkentik a nemi vágyat, már azelőtt, hogy egyáltalán az intim együttlétre sor kerülne.

Virtuális szex és merevedési zavar

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus
2020-08-29 22:03

A technikai fejlődés lehetővé teszi – alighanem már a közeljövőben –, hogy a testi kapcsolat virtuális módú, de valódinak érzett formája is létrejöjjön. Milyen hatással van ez a személyes kapcsolatokra?