Cikkek

A rák a civilizáció műve - Kutatás

Medipress - 2010.10.25. 13:07
Ősi emberi maradványok tanulmányozása során brit tudósok bebizonyították, hogy a rák teljes egészében civilizációs betegség, amelynek előfordulását növelik a táplálkozásunkban és életvitelünkben bekövetkezett...

7 tévhit, amit még az orvosok is elhisznek

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2010.10.24. 07:34
A közhiedelem tele van orvosi féligazságokkal és tévhitekkel, melyek többsége ártalmatlan. Ám vannak olyanok is, melyeket még az orvosok is elhisznek. Itt az idő lerántani a leplet ezekről.
Készételek fogyasztása mellett sem garantált az elhízás, sőt, az ilyen jellegű ételek fogyasztása mellett fogyni is lehet, amennyiben tanácsadás is társul a készétel-fogyasztáson alapuló fogyókúrához.

A tea csökkenti a stroke kialakulásának esélyét

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2010.10.22. 14:21
Napi három csésze zöld vagy fekete tea fogyasztása 21 százalékkal csökkenti a stroke kialakulásának esélyét, és minél többet fogyaszt belőlük, annál védettebb a betegséggel szemben – állítják a Los Angelesi California...
Szakszerűtlen eljárás okozta a magzat halálát a Geréb Ágnes, jelenleg felfüggesztett szülész-nőgyógyász szakorvos által 2007 szeptemberében levezetett otthon szüléskor - értett egyet az ügyben felkért mindhárom...

A mefedron veszélyei

MTI - 2010.10.21. 13:11
A mefedron stimuláns kábítószer, amelynek a hatásai az Ecstasy, illetve a kokain hatásaihoz hasonlíthatók. Leggyakrabban porként, de kapszula vagy tabletta formájában is árulják.
Egy nagyméretű tanulmány azt mutatta, hogy a Merck övsömör elleni vakcinája 70 százalékkal csökkentette a fájdalmas állapot előfordulását az ötvenes éveikben lévő felnőtteknél.
Negatívan hat az alvás minőségére a sokízületi gyulladás. Az alvászavar kockázata különösen abban fenyeget, ha a fájdalomcsillapításnak nem megfelelő módot választottak vagy a beteg depresszióban szenved.

Már a magzat is elhízhat - Vigyázat, junkfood!

WEBBeteg - K. J., fordító - 2010.10.19. 21:41
A világszerte junkfood-nak nevezett készételek - tartós fogyasztás esetén - a magzat elhízásához vezethetnek, s ez a gyermek későbbi egészségi állapotára is kihat - hívja fel a figyelmet egy friss brit tanulmány.

Szexuális érdeklődés óvodáskorban

Szülőklapja.hu - Polgár-Nagy Ágnes, pedagógiai-szakpszichológus individuálpszichológiai tanácsadó - 2010.10.19. 13:41
Az én-tudat kialakulása /2 -2 és fél év körül/ időszakában a gyermek átéli önmaga különálló lényét, hogy ő ki és milyen. Ehhez az én-képbe természetesen épül be a nemisége, testképe, nemi identitása. Érdeklődéssel...

Mellnövelés saját zsírsejtekkel

Medipress - 2010.10.19. 11:33
A saját zsírszövet őssejtjeit felhasználó mellnagyobbítás koncepciója már 2003 óta létezik. Mára lehetővé vált, hogy a mellrákos betegek helyreállító műtétjeit szilikon nélkül végezhessék el.
Koszorúér-szűkület esetén a szívizomzat nem kap elég vért, oxigént, ezért a beteg gyakran tompa, nyomó fájdalmat tapasztal a mellkasában, amit latinul anginának neveznek.

Allergia - A leggyakoribb kezelési hibák

Medipress - 2010.10.18. 11:07
Dr. James L. Sublett (Louisville-i Egyetem) és az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológiai Kollégium rávilágít a szezonális allergia kezelése során tapasztalt négy leggyakoribb hibára.

A lombikbébik magasabbra nőnek - Kutatás

Medipress - 2010.10.18. 05:10
Az Aucklandi Egyetem Liggins Intézetében végzett vizsgálatok szerint a mesterséges módon fogant gyerekek 6 éves korukra átlagosan 2,6 cm-rel magasabbak természetes úton fogant társaiknál.
Pennsylvaniai kutatók a British Journal of Obstetrics and Gynecology szakfolyóiratban közzétett tanulmányukban azt állítják, hogy az ínybetegség biztonságosan kezelhető terhesség alatt, és jelentősen csökkentheti az...
Egyre többen élnek olyan pacemakerrel, amely szívleállás esetén képes elektrosokkot adni és így mintegy újraindítani a dobogást. Egy nemrégiben kifejlesztett szoftver optimalizálja e szerkezetek működését, és egy rutin...
A tüdőtágulat kockázata és a nagy forgalom, közlekedés okozta légszennyezés között találtak összefüggést dán kutatók, egy nagyszabású követéses vizsgálat eredményeit elemezve.

Elhízás: A BVI egy teljesen új módszer

Medipress - 2010.10.16. 19:17
Az eddigi elhízást ellenőrző eszközöket hamarosan egy háromdimenziós testszkenner váltja fel, amely képes a has körüli zsír mérésére. A nagyjából kétméteres fülke 16 érzékelővel és 32 kamerával rendelkezik, így a test...
A vesekövek egyik típusában lévő kristályok növekedését gátló új módszer azzal a reménnyel kecsegtet, hogy segítségével megelőzhető lesz a rendkívül erős fájdalommal járó lerakódások kialakulása.
A cukorbetegeknek nemcsak az érelmeszesedésre és ezzel összefüggésben a koszorúér-szűkületre nagyobb az esélyük, de a hirtelen szívhalálra is - állapították meg finn kutatók ötéves követéses vizsgálatukban.