Szívbetegség és depresszió - Összefügg a kettő?

MTI
megjelent:

A depresszió és a koronáriás szívbetegségek együttes jelenléte sokkal nagyobb halálozási kockázatot jelenthet a páciensek számára, mint e két állapot külön-külön - írja a BBC hírportálja (http://www.bbc.co.uk/news).

Mire utal a pulzusszám? Mennyi az optimális tartomány?
A pulzusszám értékelése számtalan tényezőtől függ. Nyugalomban illetve aktív mozgás vagy stressz szituáció kapcsán egészséges egyén esetében is más-más értékek mérhetők.
Mire utal a pulzusszám? Mennyi az optimális tartomány?>>

Francia és brit szakértők szerint négyszer nagyobb a páciensek halálozási kockázata arra, hogy keringési vagy szívbetegségekben haljanak meg, ha a két állapot együttesen van jelen.

Az átlagosan öt és fél évig tartó, 6000 középkorú ember bevonásával készült követéses vizsgálat eredményét a Heart című szakfolyóiratban tették közzé.

A University College of London és a Versailles-i Egyetem kutatóinak megállapítása szerint míg a szívbetegség önmagában 67 százalékkal növelte a halálozási kockázatot, a szívbetegség és a depresszió együttese megháromszorozta a bármely okból történő halálozás rizikóját és megnégyszerezte a szívérrendszeri betegség miatti halálozási arányt. A szakemberek rendszeres, örömmel végzett mozgást és kiegyensúlyozott étrendet javasolnak mindkét állapot megelőzésére. Ha pedig bármelyik mégis megjelenik, fontos orvoshoz fordulnia a páciensnek - tanácsolták.

(MTI)

Cikkajánló

A depresszióról részletesen

Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
Depresszió
A depresszió mára gyakori betegséggé vált, amely világszerte legalább 300 millió embert érint. Kezeletlen esetben a depresszió egy lefelé menő spirált eredményezhet, amely végén a rokkantság, az önellátási képtelenség, sőt akár az öngyilkosság is állhat.
Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Kőműves Anikó, szakgyógyszerész, orvos- és egészségtudományi szakfordító
WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.