Cikkek

Amit a fogamzásgátlásról tudni kell

WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
2020-12-04 03:05

Az, hogy a pár milyen eljárást alkalmaz a nem kívánt terhesség elkerülésére, sok tényező függvénye, érdemes átgondolni a választott módszer hatékonyságát, kockázatait és költségvonzatát is.

Eladható a Schöpf-Merei Kórház épülete

Független Hírügynökség
2008-05-30 09:16

Társasházzá alakítja a főváros a Schöpf-Merei Kórház épületét, így a kórház által használt részt el is adhatják, anélkül, hogy az ingatlan másik felében lévő idősek otthonának ki kellene költöznie. A Fővárosi Közgyűlés erről csütörtöki, késő éjszakába nyúló ülésén döntött.

Újra támad az influenzavírus

Független Hírügynökség
2008-05-30 08:56

Országos járvány nincs, de újból támad itthon az influenza. Az orvosok szerint ez a vírus más mint a téli, nem hat rá az eddigi védőoltás, a tünetei is kellemetlenebbek. A tisztiorvosi szolgálat két hete már nem figyeli az influenzás megbetegedéseket, így azt sem lehet tudni, pontosan mennyien betegedtek meg.

Magyar akciók a dohányzó fiatalok leszokásáért

Független Hírügynökség
2008-05-29 16:49

Több ezer diák vett részt abban a versenyben, amelyben öt hónappal ezelőtt azt kellett megígérniük, hogy nem gyújtanak rá. Egy másik akcióban pedig 17 magyar város vesz részt, ennek célja, hogy pénteken és szombaton minél több el nem szívott cigarettát cseréljenek le egészségre nem káros termékekre.

Az utazók nem számolnak az kockázatokkal

Független Hírügynökség
2008-05-29 13:38

A magyar utazók 80 százaléka soha semmilyen módon nem készült egészségügyi szempontból nyaralásaira, nem kért semmilyen védőoltást, sem gyógyszert - ez derül ki egy 2007-es felméréséből.

Mobil levegőtisztaság-mérő Balatonfüreden

Független Hírügynökség
2008-05-29 00:00

Mobil levegőtisztaságmérő-állomást telepít a zöldtárca Balatonfüredre. Júniustól szeptember végéig rögzítik majd az adatokat óránként az Esterházy strandon, az eredményeket pedig a környezetvédelmi minisztérium honlapjára is felteszik.

Egymillióan szenvednek idegi fájdalomtól

Független Hírügynökség
2008-05-28 17:13

Magyarországon 1 millió ember szenved idegi eredetű fájdalomban, ami különleges kezelést igényel - mondta Kiss Gábor neurológus, aki maga is tagja a Neuropátiás Fájdalom Munkacsoportnak.

Mentőrobogók indulnak a fővárosban

Független Hírügynökség
2008-05-28 14:11

Három mentőrobogó is elindul a napokban a fővárosban - a kétkerekű legnagyobb előnye, hogy a városi forgalomban is rövid idő alatt megérkezik bárhová. A robogóval közlekedő mentősök így már azelőtt megkezdhetik a beavatkozást, hogy a mentőautó megérkezik.

Nem teljesültek az 5 éve kitűzött célok

Független Hírügynökség
2008-05-27 16:14

A korábbiakkal ellentétben nyitott a párbeszédre az új egészségügyi miniszter - mondta Papp Zoltán, a Nemzeti Egészségügyi Tanács elnöke az után a keddi ülés után, amelyen a május elején kinevezett Székely Tamás bemutatkozott az egészségügy szakmai és civil szervezeteiből álló tesület előtt.

Elsorvasztják a daganatok érhálózatát

Rákgyógyítás
2008-05-27 12:35

A tumorok tápanyagellátásának gátlásával fejti ki hatását az Év Gyógyszere Díjjal elismert onkológiai terápia, amelyet egyelőre négy daganattípus meghatározott stádiumaiban vethetnek be a rákbetegség ellen, hogy ezzel késleltessék az állapotromlást és hosszabb ideig jobb életminőséget biztosítsanak a rákbetegeknek.

Kedden is erős UV-B sugárzásra számíthatunk

Független Hírügynökség
2008-05-27 09:04

Hétfő után kedden is nagyon erős UV-B sugárzásra lehet számítani országszerte. Ez azt jelenti, hogyha valakinek normál bőrtípusa van, akár negyedórás napon tartózkodás után is leéghet.