• Nőgyógyászati betegségek cikkek

   • Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Sarkadi Adrien, infektológus, Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
    2020-10-08 16:03
    HPV
    A HPV a bőrön és a nyálkahártyákon sejtburjánzást okozó víruscsalád. Felelős a közönséges szemölcsök, a condylomák (nemi szemölcsök) megjelenéséért, valamint a méhnyakrák kialakulásáért. A HPV becslések szerint a világ leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzése, miközben a vírus egy gyors teszttel kimutatható, a legveszélyesebb és leggyakoribb típusai ellen pedig létezik védőoltás.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász
    2020-07-17 18:35
    A téma fontos, felmérések szerint a nők harmada, fele, tartósabban vagy időnként küzd a problémával.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2020-07-12 19:03
    Lüktető, egyoldali fejfájás, szédülékenység, fényre való érzékenység és havi hormonváltozás: mindez nem más, mint a menstruációs migrén.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, Dr. Reinhardt István
    2020-07-10 18:35
    A meddőség okát a közvélekedés rendszerint a nőkben keresi, holott a sikertelenség oka éppúgy lehet a férfi oldalán, sőt akár egy időben mindkét partnernél is. A statisztikák szerint a párok meddőségének oka az esetek 35 százalékában a nő, 30 százalékában a férfi egészségével összefüggő problémára vezethető vissza. Mintegy 20 százalékban a pár mindkét tagjánál található valamilyen elváltozás, és körülbelül 15 százalékban nem lehet kideríteni a meddőség okát.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc, nőgyógyász
    2020-07-09 16:03
    A tampon alkalmazásával hozták összefüggésbe a toxikus sokk szindrómát, ám az nem csak a tampont használó nőknél, és nem is csak kifejezetten nőknél fordul elő. Igen ritka, de akár halálos betegség is lehet.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Földi Ildikó
    2020-07-07 22:03
    A nővé válás hosszú folyamatának egyik fontos testi jele és mérföldköve a menstruáció, köznyelven havi vérzés jelentkezése.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-06-26 18:35
    A cukorbetegség bakteriális és gombás nőgyógyászati fertőzésekre egyaránt hajlamosít. Az egyik leggyakoribb és legismertebb nőgyógyászati gyulladásos kórkép, mely a cukorbetegséggel társul, a vulvovaginalis candidiasis.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus; Dr. Csősz György, nőgyógyász
    2020-06-23 20:35
    Korai petefészek-elégtelenségben elsősorban az alacsony ösztrogénszint miatt kialakuló szövődményeket kell kezelni. Ezzel megelőzhető a legtöbb kísérőtünet vagy szövődmény kialakulása, ám sajnos jelenleg nincs olyan kezelés, amivel a termékenység biztosan és teljesen helyreállítható.
    Betegségek megértése
    Dr. Kozma Bence nőgyógyász
    2020-06-16 17:05
    Egyre többen használnak hormonmentes hüvelygéleket vagy hüvelykúpokat a hüvelyszárazság kezelésére és ezzel együtt növekszik azoknak a vizsgálatoknak a száma, amelyek megkérdőjelezik ezeknek a biztonságosságát. Dr. Kozma Bence nőgyógyásszal beszélgettünk erről a témáról.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    2020-06-15 18:35
    Sok nő küzd visszatérő hüvelyfertőzéssel, melyek között gyakori a gombás eredetű. A visszatérő gombás hüvelyfertőzés minden nőnek próbára teszi a türelmét, és rengeteg módszert kipróbálnak, hogy a problémától megszabaduljanak. Diétáznak, lecserélik a fehérneműiket, elhagyják a fogamzásgátlóikat, kiiktatják a tampont, az illatosított betéteket.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    2020-06-15 14:35
    Napjaink egyik legnépszerűbb diétája a Candida-diéta. Akik kidolgozták, azt állítják, hogy segít a gombás fertőzések megelőzésében, és a gombás fertőzések miatt kialakult Candida-túlérzékenység leküzdésében. Az ötlet egy amerikai orvostól, Dr. William G. Crooktól származik.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!