• Nőgyógyászati betegségek cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, Aktualizálta: Dr. Tekse István meddőségi specialista és Dr. Pukoli Dániel
    2020-02-20 11:06
    Endometriózis
    Endometriózisról akkor beszélünk, amikor a méh nyálkahártyája a méhen kívül máshol is megtalálható a szervezetben. Számos kellemetlen panasz mellett a meddőség egyik gyakori oka is lehet.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-01-09 05:06
    A nők 80 százaléka szenved a menstruációt megelőzően fejfájástól, hangulatingadozástól, felfúvódástól és egyéb problémáktól (összefoglaló néven premenstruációs tünetektől). A panaszok kihatnak a munkára (akár átmeneti munkaképtelenséghez is vezethetnek), személyes kapcsolatokra és 20-40 százalékban az életminőségre is. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus
    2020-01-08 13:03
    Az emlő leggyakoribb jóindulatú elváltozása a fibroadenoma. Főként 35 éves kor előtt kerül felismerésre, de minden életkorban előfordulhat. Egyes felmérések alapján az európai női lakosság körében 10 százalékban diagnosztizálják.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    2020-01-07 13:03
    Vetélés után elég nagy feladat lehet önmagában a vetélés tényével megbirkózni, de néha ezt a folyamatot megnehezítheti, hogy átmeneti ideig kisebb-nagyobb terhességre utaló jelek, tünetek még jelentkezhetnek. Néha kifejezetten megzavarhatják a pácienst is, ezért jó tudni, hogy a panaszok néhány hét alatt csökkenni szoktak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    2020-01-06 13:03
    Minden nő életében nagyon nehéz időszak a vetélés utáni néhány hét, néhány hónap. Visszarázódni a mindennapi életbe, miközben igyekszik mindenki feldolgozni a történteket, nagy feladat lehet, mivel egy ilyen eseményre nem sokan vannak felkészülve.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász
    2020-01-03 17:05
    Az inkontinencia gyakori a terhesség alatt, de a megfelelő szokások kialakításával kezelhető. Cikkünkből megtudhatja, hogyan tarthatja kontroll alatt az inkontinenciát terhesség alatt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    2020-01-03 13:03
    Ahogyan egy korábbi cikkünkben is említettük, a vetélés egyik fő típusa a fenyegető vetélés, amikor hüvelyi vérzés és alhasi görcsök jelentkeznek, de a méhszáj nem nyílik ki, és a terhesség tovább fejlődik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    2020-01-02 08:10
    PCOS
    A PCOS egy mozaikszó, jelentése policisztás ovárium (petefészek) szindróma. Bár az elnevezés csak a petefészekre utal, valójában igen összetett, a hormonháztartást komplexen érintő betegségről van szó. A PCOS igen gyakori betegség, egyben a meddőség egyik leggyakoribb oka.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2019-12-30 09:10
    Mióma
    A mióma legtöbbször tünetmentesen növekszik, és rutin nőgyógyászati vizsgálat során fedezi fel az orvos. Azonban jelenléte az esetek mintegy 10 százalékában vezethet enyhébb és súlyosabb tünetek megjelenéséhez is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász
    2019-12-29 19:10
    A hüvelygyulladás a női szervezet egyik leggyakoribb megbetegedése, ami fiatal és idősebb életkorban egyaránt kialakulhat. A kellemetlen tünetekkel járó betegség hátterében számos ok állhat, megfelelő kezelése elengedhetetlen. Mi okozza, melyek a tünetei és hogyan kezelhető?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg összeállítás - Szakértő: Dr. Lesznyák Judit
    2019-12-28 21:03
    Mióma
    Rutinellenőrzéskor minden negyedik nő megtudja a nőgyógyászától, hogy miómája van. Mit is jelent ez a betegség? Lehet tenni ellene valamit? Műthető vagy sem?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!