Hogyan történik a terhesség megszakítása? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

Hogyan működik az abortusz? Valamilyen nyilatkozatot, kérvényt kell aláírni?Altatással csinálják? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Hölgyem!

A terhesség 12. hetéig lehet a műtétet elvégezni, nőgyógyászatra kell mennie, ahol megállapítják a terhességet, és annak korát.

A terhességmegszakítás

Ezt követően szükség van néhány vizsgálatra. Laborvizsgálatok, altatóorvosi vizsgálat (igen, altatásban történik a műtét), és találkoznia kell a védőnővel.

A műtét több, mint 28.000 forintba kerül, és tisztában kell lennie a következményekkel.

(WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes)

Terhességmegszakítás - Indukált abortusz

A tizedik terhességi hétig alkalmazható a manuális vákuum aspiráció, amely során a méh tartalmát a méhnyakon keresztül vezetett apró csövön át távolítják el. A beavatkozás körülbelül 15 percig tart, és igen hatékony (99.5%), viszonylag kevés (1% alatti) szövődménnyel. Hátránya, hogy a kicsiny mennyiségű magzati szöveteket nem mindig sikerül eltávolítani.
Sebészi terhességmegszakítás>>

Cikkajánló

Az abortusz szabályozása Magyarországon

Dr. Bartha-Barcsai Tímea, jogász
Abortusz
A terhesség a hatályos jogszabályoknak megfelelően csak veszélyeztetettség, illetőleg az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén, meghatározott feltételekkel szakítható meg. A beavatkozás elvégzéséhez orvos által kiállított igazolás szükséges, amely tartalmazza a "szívhang rendeletként" ismertté vált selőírást is.
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.