• A nélkülözhetetlen bélflóra

    Szerző: WEBBeteg

    A bélcsatornában élő 400 különféle baktériumfajból álló bélflóra pótolhatatlan az emberi szervezet kiegyensúlyozott működéséhez.

    Hirdetés

       Prebiotikum, probiotikum, szinbiotikum


    Az egészséges bélflóra segíti az emésztést és részt vesz a szervezet méregtelenítő folyamataiban. A szervezet számára fontos vitaminok közül a B-vitaminok és a K-vitamin jelentős részét ezek a baktériumok termelik. A bélflóra fő funkciója a kórokozókkal szembeni védelem, valamint az immunrendszer állandó készenléti szinten tartása. Ha a bélflóránk egyensúlya felborul, és a káros baktériumok száma megnő, célszerű probiotikumokat, prebiotikumokat alkamaznunk az egyensúly helyreállítása érdekében. Prebiotikumok, probiotikumok, szinbiotikumok

    Az emberi bélflórát 300-500 különböző baktériumfaj alkotja; számuk az emberi sejtek tízszerese. A széklet száraz súlyának 40-60 százalékát is ezen baktériumok adják.

    Az apró élőlények sokasága az étkezések során jut először gyermekkorban az emésztőrendszerbe, ahol megtelepszik és egy kölcsönösen jótékony együttélés veszi kezdetét.

    Ezen túlmenően a bélflóra lakói meggátolják a kórokozó baktériumok megtelepedését és elszaporodását, valamint csökkentik a gyulladást keltő anyagok termelődését.

    Fontos szerepük van az immunrendszer működésében, mert az immunsejtek egy csoportja, a bélflórában jelen lévő, jótékony baktériumok segítségével, "megtanulja" a szervezet számára idegen anyagok felismerését, mely szervezetünk kórokozók elleni küzdelmében alapvető fontosságú.

    A bélflóra egyensúlya tehát a természetes védekezőképességünk egyik záloga is!

    A bélflóra feladatai összefoglalva:

    • megakadályozzák a kórokozó baktériumok, paraziták és gombák elszaporodását, így gátolják a hasmenés kialakulását,
    • elősegítik az emésztést, ezzel javítják a tápanyagok felszívódását,
    • B-vitaminokat, illetve K-vitamint termelnek, melyek a szervezet létfontosságú anyagcsere-folyamatainak fontos alkotóelemei,
    • lebontják a tejcukrot, így csökkentik a laktóz intolerancia tüneteit,
    • székrekedés esetén elősegítik a bélmozgás helyreállítását,
    • fokozzák az immunrendszer hatékony működését,
    • csökkentik az antibiotikumok által okozott gyomor és bélrendszeri mellékhatásokat.

    (WEBBeteg)

    Módosítva: 2011.12.05 18:37, Megjelenés: 2011.12.05 18:37
   • Cikkajánló

    Vízhajtót szed?

    Vízhajtót szed?

    Irinyi-Barta Tünde

    Többféle hatásmechanizmusú vízhajtó létezik. Mire figyeljen az étrendjét illetően?

    Új koronavírus

    Új koronavírus

    MTI

    Magyarországon nincs beteg, de minden kórház felkészült a betegek fogadására.

    Néhány tipp a probiotikumok szedéséhez

    A probiotikumok jótékonyan segítik szervezetünk bélflórájának munkáját. Azonban, mint minden készítménynél (legyen az gyógyszer vagy étrend-kiegészítő), a probiotikumok esetében is szem előtt kell tartanunk néhány szabályt.

    A bélflóra egészsége - Hogyan tehet érte?

    Az egészség megőrzésében és a szervezet egyensúlyának megtartásában fontos szerepe van a bélflórának. Miből áll, és hogyan őrizhető meg a természetes állapota?

    Bélflóra, autizmus és hangulatzavarok - Mi lehet az összefüggés?

    A gyomor-bél traktus a szervezet részeként kapcsolatban van a központi idegrendszerrel, és a bélflóra változásai olyan neurológiai rendellenességekkel is kapcsolatba hozhatók, mint a stressz, autizmus, depresszió, Parkinson-kór vagy Alzheimer-kór.

    Mit együnk, hogy megőrizzük bélflóránk egészségét?

    A normál bélflóra jelentős szerepet tölt be immunrendszerünk működésében. Ahhoz, hogy ez a rendszer optimális szinten működjön, elengedhetetlen egészségének megőrzése. Mit tehet annak érdekében, hogy bélflórája és immunrendszere is tökéletesen működjön?

    Életünk titokzatos társa, a bélflóra

    Velünk él és alakul születésünktől fogva, befolyásolja egészségünk, közérzetünk alakulását, mégsem ismerjük eléggé.

    Mitől függ a bélrendszerünk egészsége?

    Az egészséges, szép bőr és haj a bélflóra egészségének jele. Ám ha a bélflóra egyensúlya felborul, annak puffadás, teltségérzet, hasmenés vagy székrekedés lehet a következménye. A bőrön pattanások, kiújuló gyulladások jelenhetnek meg.

    Mi a Lactiv?

    A Lactiv egy komplex családi probiotikum, mely fertőzés, stressz, antibiotikumos kezelés esetén segíthet a bélflóra és így a jó közérzet helyreállításában.

    A király gyógyulásának története


    Amennyiben nem jelenik meg Önnek a videó, ide kattintva megtekintheti.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA