• A nélkülözhetetlen bélflóra

    Szerző: WEBBeteg

    A bélcsatornában élő 400 különféle baktériumfajból álló bélflóra pótolhatatlan az emberi szervezet kiegyensúlyozott működéséhez.

    Hirdetés

       Prebiotikum, probiotikum, szinbiotikum


    Az egészséges bélflóra segíti az emésztést és részt vesz a szervezet méregtelenítő folyamataiban. A szervezet számára fontos vitaminok közül a B-vitaminok és a K-vitamin jelentős részét ezek a baktériumok termelik. A bélflóra fő funkciója a kórokozókkal szembeni védelem, valamint az immunrendszer állandó készenléti szinten tartása. Ha a bélflóránk egyensúlya felborul, és a káros baktériumok száma megnő, célszerű probiotikumokat, prebiotikumokat alkamaznunk az egyensúly helyreállítása érdekében. Prebiotikumok, probiotikumok, szinbiotikumok

    Az emberi bélflórát 300-500 különböző baktériumfaj alkotja; számuk az emberi sejtek tízszerese. A széklet száraz súlyának 40-60 százalékát is ezen baktériumok adják.

    Az apró élőlények sokasága az étkezések során jut először gyermekkorban az emésztőrendszerbe, ahol megtelepszik és egy kölcsönösen jótékony együttélés veszi kezdetét.

    Ezen túlmenően a bélflóra lakói meggátolják a kórokozó baktériumok megtelepedését és elszaporodását, valamint csökkentik a gyulladást keltő anyagok termelődését.

    Fontos szerepük van az immunrendszer működésében, mert az immunsejtek egy csoportja, a bélflórában jelen lévő, jótékony baktériumok segítségével, "megtanulja" a szervezet számára idegen anyagok felismerését, mely szervezetünk kórokozók elleni küzdelmében alapvető fontosságú.

    A bélflóra egyensúlya tehát a természetes védekezőképességünk egyik záloga is!

    A bélflóra feladatai összefoglalva:

    • megakadályozzák a kórokozó baktériumok, paraziták és gombák elszaporodását, így gátolják a hasmenés kialakulását,
    • elősegítik az emésztést, ezzel javítják a tápanyagok felszívódását,
    • B-vitaminokat, illetve K-vitamint termelnek, melyek a szervezet létfontosságú anyagcsere-folyamatainak fontos alkotóelemei,
    • lebontják a tejcukrot, így csökkentik a laktóz intolerancia tüneteit,
    • székrekedés esetén elősegítik a bélmozgás helyreállítását,
    • fokozzák az immunrendszer hatékony működését,
    • csökkentik az antibiotikumok által okozott gyomor és bélrendszeri mellékhatásokat.

    (WEBBeteg)

    Módosítva: 2011.12.05 18:37, Megjelenés: 2011.12.05 18:37
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    A prosztata egészsége

    A prosztata egészsége

    Cs. K., fordító

    Egészséges táplálkozással és életmóddal bizonyítottan sokat tehet prosztatája védelméért.

    Alvási apnoe

    Alvási apnoe

    Dr. Vincze Dóra

    Miért alakul ki magas vérnyomás az alvási apnoe során?

    Mit együnk, hogy megőrizzük bélflóránk egészségét?

    A normál bélflóra jelentős szerepet tölt be immunrendszerünk működésében. Ahhoz, hogy ez a rendszer optimális szinten működjön, elengedhetetlen egészségének megőrzése. Mit tehet annak érdekében, hogy bélflórája és immunrendszere is tökéletesen működjön?

    Életünk titokzatos társa, a bélflóra

    Velünk él és alakul születésünktől fogva, befolyásolja egészségünk, közérzetünk alakulását, mégsem ismerjük eléggé.

    Probiotikum szedése gyermekkorban - Mikor szabad és mikor nem?

    Az édesanyák már várandósságuk idején tehetnek gyermekük egészségéért: az anya emésztőrendszerének egészsége egyik fő alapeleme gyermeke egészséges bélrendszerének, és mivel immunrendszerünk kb. 70%-a a bélrendszerben működik, ezért tudatosan tehetünk gyermekünk egészségének megőrzéséért.

    Mitől függ a bélrendszerünk egészsége?

    Az egészséges, szép bőr és haj a bélflóra egészségének jele. Ám ha a bélflóra egyensúlya felborul, annak puffadás, teltségérzet, hasmenés vagy székrekedés lehet a következménye. A bőrön pattanások, kiújuló gyulladások jelenhetnek meg.

    A bélflóra egészsége - Hogyan tehet érte?

    Az egészség megőrzésében és a szervezet egyensúlyának megtartásában fontos szerepe van a bélflórának. Miből áll, és hogyan őrizhető meg a természetes állapota?

    Probiotikumok és a vastagbél egészsége

    Talán nem is tud róla, de a vastagbele több milliárd baktériumnak ad otthont. Az itt élő „jó baktériumok” a megfelelő élőhelyért cserébe elpusztítják a káros baktériumokat.

    Mi a Lactiv?

    A Lactiv egy komplex családi probiotikum, mely fertőzés, stressz, antibiotikumos kezelés esetén segíthet a bélflóra és így a jó közérzet helyreállításában.

    A király gyógyulásának története


    Amennyiben nem jelenik meg Önnek a videó, ide kattintva megtekintheti.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.