Mit vigyünk magunkkal, ha túrázni indulunk?

WEBBeteg
frissítve:

A túrázás, kirándulás hasznos időtöltés. Mindenképp érdemes azonban felkészülni a kisebb-nagyobb balesetekre, kényelmetlenségekre is.

Mit tegyünk a hátizsákba?

  • Vigyünk magunkkal és alkalmazzunk kullancs- és szúnyogriasztó szereket, amelyekkel már a kirándulás előtt be kell kenni, fújni magunkat. (Érdemes időben beadatni az encephalitis elleni védőoltást is. Az oltás a Lyme-kór ellen nem véd, ezért a kullancsriasztó szerek használatát semmiképpen sem mellőzhetjük.) Szintén a kullancsokkal szembeni védekezés céljából viseljünk hosszú ujjú felsőt és hosszúnadrágot évszaktól függetlenül, ami az eltakart testfelületeket védi a napsugárzástól is.
  • Tegyünk az úti csomagba könnyű fejkendőt, kalapot, napszemüveget és magas faktorszámú napvédő készítményt, valamint esőkabátot is.
  • Mindig legyen nálunk elegendő folyadék! Folyadékpótlásra legalkalmasabb a csapvíz vagy az ásványvíz.
  • Vigyük magunkkal feltöltött mobiltelefonunkat is!
  • Vigyünk magunkkal elsősegélykészletet!

Alapdolgok az elsősegélykészlethez:

o csipesz, olló és kullancskiszedő kanál

o fájdalomcsillapító spray vagy krém

o kézfertőtlenítő és/vagy gumikesztyű

o fájdalomcsillapítók

o gézlap és ragtapasz

o sebfertőtlenítő

o sebkezelő gél

o tiszta vászonkendő

o antibiotikumos krém

o antihisztaminok

  • Akinek valamilyen krónikus betegsége van (mint például cukorbetegség vagy az alkalmanként rohamokkal járó asztma stb.), feltétlenül pakolja be a sürgősségi szereit és egyéb gyógyszereit is!

Még egy jó tanács: Nagyon fontos a megfelelő lábbeli viselése, amely masszív, kényelmes, a lábat jól tartja, és a göröngyös talajon is biztonságos járásra alkalmas.

WEBBeteg logóForrás: WEBBeteg

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.