Új mentő a koraszülötteknek

Debreceni Egyetem
megjelent:

Inkubátor, lélegeztetőgép, betegmonitor és fűthető betegellátó hely is van az új, 27 millió forint értékű, koraszülötteket ellátó mentőautóban.

mentőA koraszülött kisbabák mentését 2006 óta koordinálja az Országos Mentőszolgálat. Magyarországon évente mintegy hétezer alkalommal szállítanak ellátásra szoruló koraszülötteket.

Debrecenben tavaly több mint 45 ezer kilométert tett meg az a régi mentőautó, amely 700 szállítást végzett a kisbabák segítségére sietve. A korábban használt jármű helyett mától egy modern és biztonságos, a koraszülött mentésben szükséges eszközökkel felszerelt új autó áll a kis betegek rendelkezésére.

A mentőautó kulcsait a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézete nevében Nagy Andrea főorvos vette át Papp László alpolgármestertől és Krivácsy Pétertől, a mentőszolgálat vezető gyermekgyógyászától.

Mint Nagy Andrea elmondta, a koraszülöttek ellátásában a lelkes orvosok mellett korszerű műszerekre is szükség van, hiszen nem minden alkalommal az ellátás helyszínén jönnek világra a segítségre szoruló kissúlyú babák.

Az édesanyák sokat tehetnek annak érdekében, hogy egészséges gyermekük szülessen és megelőzzék a koraszülést
Az édesanyák sokat tehetnek annak érdekében, hogy egészséges gyermekük szülessen és megelőzzék a koraszülést Dr. Vereczkey Attila szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista szerint az édesanyák sokat tehetnek annak érdekében, hogy egészséges gyermekük szülessen, és megelőzzék a koraszülést. A szakember szerint a fejlettebb országokban, például Magyarországon, illetve az Egyesült Államokban a koraszülés legfőbb oka, hogy a nők egyre idősebb korban vállalnak gyermeket. Megelőzhető a koraszülés?

(Debreceni Egyetem)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.