• Új mentő a koraszülötteknek

    Szerző: Debreceni Egyetem

    Inkubátor, lélegeztetőgép, betegmonitor és fűthető betegellátó hely is van az új, 27 millió forint értékű, koraszülötteket ellátó mentőautóban.

    A koraszülött kisbabák mentését 2006 óta koordinálja az Országos Mentőszolgálat. Magyarországon évente mintegy hétezer alkalommal szállítanak ellátásra szoruló koraszülötteket.

    Debrecenben tavaly több mint 45 ezer kilométert tett meg az a régi mentőautó, amely 700 szállítást végzett a kisbabák segítségére sietve. A korábban használt jármű helyett mától egy modern és biztonságos, a koraszülött mentésben szükséges eszközökkel felszerelt új autó áll a kis betegek rendelkezésére.

    A mentőautó kulcsait a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézete nevében Nagy Andrea főorvos vette át Papp László alpolgármestertől és Krivácsy Pétertől, a mentőszolgálat vezető gyermekgyógyászától.

    Hirdetés
     

    Mint Nagy Andrea elmondta, a koraszülöttek ellátásában a lelkes orvosok mellett korszerű műszerekre is szükség van, hiszen nem minden alkalommal az ellátás helyszínén jönnek világra a segítségre szoruló kissúlyú babák.

    Az édesanyák sokat tehetnek annak érdekében, hogy egészséges gyermekük szülessen és megelőzzék a koraszülést


    Az édesanyák sokat tehetnek annak érdekében, hogy egészséges gyermekük szülessen és megelőzzék a koraszülést Dr. Vereczkey Attila szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista szerint az édesanyák sokat tehetnek annak érdekében, hogy egészséges gyermekük szülessen, és megelőzzék a koraszülést. A szakember szerint a fejlettebb országokban, például Magyarországon, illetve az Egyesült Államokban a koraszülés legfőbb oka, hogy a nők egyre idősebb korban vállalnak gyermeket. Megelőzhető a koraszülés?>>

    (Debreceni Egyetem)

    Módosítva: 2014.03.20 17:12, Megjelenés: 2014.03.20 17:12
   • Cikkajánló

    Koronavírus-járvány

    Koronavírus-járvány

    koronavirus.gov.hu

    Aki légúti tüneteket tapasztal, az ne menjen közösségbe!

    Hemokromatózis

    Hemokromatózis

    Dr. Tomonkó Magdolna

    Milyen típusai vannak ennek a betegségnek, és mik lehetnek ezek tünetei?

    Ha COVID-19-fertőzött a gyerek - Hogyan igazolja a szülő a hiányzást?

    Az iskolai igazolások kapcsán foglalta össze a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat legutóbbi hírlevelében dr. Bogdányi Katalin gyermekszakorvos, neonatológus, a 12. kerületi Normafa gyermekrendelő háziorvosa. Mindez nem csak a körzetébe tartozó iskolások, illetve szüleik számára hasznos információ.

    Sejtes letapadás (veleszületett fitymaszűkület)

    A gyermekeknél születés után a pénisz előbőre többnyire nem hátrahúzható, ezért ezt az állapotot veleszületett fitymaszűkületként jelöli a nemzetközi irodalom.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.