Debreceni Egyetem téma

Készülőben a hazai koronavírus elleni vakcina

MTI

A Nemzeti Oltóanyaggyárban előállított oltóanyagok garantálják majd a hazai ellátás biztonságát, ezzel megszüntetik Magyarország függőségét az importtól és annak bizonytalanságaitól - mondta Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter az EMMI közösségi oldalára feltöltött videójában.

Nyílt nap a debreceni reumatológián

Debreceni Egyetem

Az arthritis és a csontritkulás világnapjaihoz csatlakozva a Debreceni Egyetem szakemberei ingyenes betegfórumot tartanak október 19-én a Klinikai Központban. Az érdeklődők a megelőzésről, a terápiás eljárásokról és a helyes életmódról tájékozódhatnak.

Dr. Horváth Balázs

WEBBeteg

Dr. Horváth Balázs, a WEBBeteg.hu orvos szakértőjének önéletrajza.

Dr. Kónya Judit - Önéletrajz

WEBBeteg

A WEBBeteg szakértőjének, Dr. Kónya Juditnak szakmai bemutatkozása.

Fogorvostan-hallgatók: hatással vagyunk a páciensekre

WEBBeteg - T. A., újságíró

Fülöp Zsanett, végzős fogorvostan-hallgató a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán, amely idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. A hallgató államvizsga előtt áll, és a folytatáson gondolkodik, ha minden igaz, a szájsebészet felé veszi az irányt.

Dr. Frecska Ede: a betegségeket nem lehet csak biológiai oldalról megközelíteni

WEBBeteg - T. A., újságíró

Dr. Frecska Ede

Kétszer tett pszichiátriai szakvizsgát, először itthon, majd Amerikában, ahol az autentikus ősi gyógymódok érdekelték, jó ideje a dél-amerikai orvosságos emberek, a curandero-k főzetét kutatja. A Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinikájának vezetője, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Pszichiátriai Osztályának orvos-szakmai igazgatója nyilatkozott portálunknak.

Milliárdos beruházással korszerűsítik a lombikprogramot Debrecenben

MTI

A klinikai központ szerdán vette vissza a 2003-ban a Kaáli Intézetnek átadott meddőségi kezeléseket.

Népegészségügyi kutatás kezdődik a Debreceni Egyetemen

MTI

Európai uniós támogatásból népegészségügyi kutatás kezdődik a Debreceni Egyetemen.

Szívkatéteres bravúr a Klinikán

Debreceni Egyetem

Magyarországon először a Debreceni Egyetemen végeztek ballonos tüdőverőér-tágítást. A nemzetközi team által július 15-én a Klinikai Központban végrehajtott beavatkozással két betegnél csökkentették a tüdőerek magas vérnyomását.

Szenzációs újdonság a sejtkutatásban

Debreceni Egyetem

Áttörést értek el az élő sejtek megfigyelésében a Debreceni Egyetem kutatói. A tudósok egy olyan egyedülálló videómikroszkópos rendszert építettek, melynek használata új távlatokat nyit a rákkutatásban és a farmakológiában is.