Grillezzünk okosan

DRportal
megjelent:

A szakértő szerint a sovány húsok, a zöldségek és a pácok az egészséges választások a nyári grillezésekhez.

A stroke és a szívbetegségek esélye is csökken, ha a grillezésekhez okosabban választjuk meg az ételeket. A HealthDay Newsonban megjelent cikk rávilágít, hogy ha sovány húsokat választunk, amiket zöldségekkel és pácokkal fogyasztunk a zsíros szószok helyett, kevésbé kell aggódnunk az egészségünkért.

Dr. Vivienne Halpern azt javasolja, hogy a zsíros szószok nélkül készült sovány húsok után desszertnek friss salátát, vagy görögdinnyét fogyasszunk. A húsokat citromlével vagy olívaolaj alapú pácokkal ízesítsük, így kordában tudjuk tartani a kalóriákat.

Nem csak a grillezéseknél kell odafigyelnünk rá, hogy mit eszünk. A gyümölcsök és zöldségek nagyon fontosak, ahogy a teljes kiőrlésű gabonák, a zsírszegény tejtermékek, a tojás, a halételek, a babfélék, a diófélék és a sovány húsok is fontosak az étrendbe.

Kerülnünk kell viszont a túlzottan fűszeres, zsíros, cukros ételeket. Dr. Halpern hozzátette, hogy a megfelelő koleszterinszint és vérnyomás érdekében a testmozgás és a dohányzásmentes élet is éppolyan fontos, mint az egészséges testtömeg megtartása.

(DRportal)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.