Grillezés téma
Hasznos tippek az ételmérgezés elkerüléséhez
Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus
Nyaranta jelentősen megugrik az ételmérgezések, ételfertőzések száma, és nem csak a hírhedt szalmonella állhat a háttérben. A nagy melegben nem is kell különösebben nagy hanyagság ahhoz, hogy romlott, fertőzött élelmiszert fogyasszunk, éppen ezért még fokozottabban kell ügyelnünk a konyhai higiéniára.
Egészséges grillezés
drportal.hu
A grillen sült ételek nemcsak egészségesek, hanem finomak is, hiszen a grill a húsoknak pikáns, füstös ízt kölcsönöz, miközben a sütéshez alig van szükségünk zsiradékra. Az sem utolsó szempont, hogy a szabadtéri sütögetés kellemes időtöltés, ami után nem kell az egész konyhát átsúrolnunk.
Grillezzünk okosan
DRportal
A szakértő szerint a sovány húsok, a zöldségek és a pácok az egészséges választások a nyári grillezésekhez.
Tanácsok a grillezéshez, hogy kevesebb rákkeltő anyag keletkezzen
MTI
Néhány egyszerű változtatással megoldható, hogy a nyári esték grillpartijain elkészített és elfogyasztott ételek kevesebb olyan anyagot tartalmazzanak, amelyekről már kiderült, hogy növelik a rák kialakulásának kockázatát - idézte a HealthDay című ismeretterjesztő portál (www.healthday.com) egy amerikai szakértő tanácsait.
Nyári veszélyek - Félig sült ételek
Medizóna
Akár rémálommá is válhat egy kellemes, nyáresti piknik, ha a nem kellően átsütött hússal, vagy éppen a nem megfelelően elmosogatott evőeszközzel, olyan baktériumok kerülnek a szervezetbe, amik – a kellemetlen tüneteken túl – komoly bajt is okozhatnak. A nyár az ételmérgezések időszaka is. Szakértővel beszélgettünk.