Az aszpartám édesítőszer fogyasztása biztonságos

Szerző: Well PR

Az energiamentes édesítőszer biztonságos használatát erősítette meg a Brit Ipari Biológiai Kutatási Szövetség újabb vizsgálata.

A Food and Chemical Technology c. nemzetközi szaklapban látott napvilágot a Brit Ipari és Biológiai Kutatási Szövetség (British Industrial Biological Research Association) legújabb vizsgálatának eredménye, amely kimondja, hogy az aszpartám energiamentes édesítőszer fogyasztása biztonságos.

A Marinovich és társai által jegyzett publikáció a mostani vizsgálati eredmények mellett összefoglalást ad az elmúlt 22 év aszpartámmal kapcsolatos jelentős kutatásairól, amelyek egyértelműen az édesítőszer biztonságos alkalmazását támasztják alá. Tudományosan bizonyítható, hogy az aszpartám fogyasztása nem hozható kapcsolatba az agydaganat, a stroke, a mellrák, a hasnyálmirigyrák, a vérképzőrendszer daganatos megbetegedéseinek kialakulásával és a koraszüléssel.

Ez a legújabb tanulmány is megerősíti az EFSA, az SCF, az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete és az Egészségügyi Világszervezet (JECFA) és több mint 100 ország szabályozó ügynökségének eddigi véleményét az aszpartám biztonságosságáról.

Aszpartámot 30 éve használnak az élelmiszeriparban. Az alacsony energiatartalmú édesítőszerek lehetséges alternatívát jelentenek az egészségtudatos fogyasztóknak és a súlygyarapodást elkerülni vágyóknak, valamint a cukorbetegeknek.

A Nemzetközi Édesítőszer Szövetségről

A Nemzetközi Édesítőszer Szövetség (ISA) egy, a belga törvények szerint bejegyzett, az alacsony energiatartalmú édesítőszerek gyártóit és felhasználóit képviselő non-profit szervezet.

Az ISA-t elismeri az Európai Bizottság, nemzeti és nemzetközi szabályozó hatóságok, valamint az Egészségügyi Világszervezet, nem kormányzati megfigyelői státusszal rendelkezik a nemzetközi élelmiszerügyi szabványokat megállapító Codex Alimentarius Bizottságban.

További információkért kérjük, látogasson el a következő, angol nyelvű, oldalra: info-edulcorants.org

(Well PR)

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Felfekvés Felfekvés

Hogyan kezelhető? Mit lehet tenni a sebgyógyulás érdekében?

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Érdemes átgondolni, milyen módszert részesítünk előnyben!

Mik azok a polifenolok?

Mik is azok a polifenolok? Milyen hatásaik vannak? Miben van sok polifenol? Cikkünkből megtudhatja a válaszokat.

A leves szerepe az étrendben

Mind hazánkban, mind a világ számos országában népszerű fogás a leves, mely évszázadok óta az emberi táplálkozás egyik legmeghatározóbb eleme....

Mikor milyen édesítőszert...

Az ételeink édesítésére a legelterjedtebb természetes édesítő manapság a kristálycukor (szacharóz, répacukor) és a méz használata, ugyanakkor...

Alacsony energiatartalmú és...

Az édesítőszerek olyan élelmiszer adalékanyagok, amelyeket az élelmiszerek édes ízének kialakítására vagy asztali édesítőszerként használunk.

Aszpartam: A legújabb...

Az Európai Bizottság az EU-ban 2011 májusában kérte fel az EFSA-t az aszpartam (E951) teljes körű kockázatértékelésére. A rendelkezésre álló...

A mesterséges édesítőszerekről

Az édes íz szeretete velünk született tulajdonság, már az újszülöttek is ösztönösen előnyben részesítik többi ízzel szemben. A különböző...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.