Az aszpartám édesítőszer fogyasztása biztonságos

Well PR
megjelent:

Az energiamentes édesítőszer biztonságos használatát erősítette meg a Brit Ipari Biológiai Kutatási Szövetség újabb vizsgálata.

A Food and Chemical Technology c. nemzetközi szaklapban látott napvilágot a Brit Ipari és Biológiai Kutatási Szövetség (British Industrial Biological Research Association) legújabb vizsgálatának eredménye, amely kimondja, hogy az aszpartám energiamentes édesítőszer fogyasztása biztonságos.

A Marinovich és társai által jegyzett publikáció a mostani vizsgálati eredmények mellett összefoglalást ad az elmúlt 22 év aszpartámmal kapcsolatos jelentős kutatásairól, amelyek egyértelműen az édesítőszer biztonságos alkalmazását támasztják alá. Tudományosan bizonyítható, hogy az aszpartám fogyasztása nem hozható kapcsolatba az agydaganat, a stroke, a mellrák, a hasnyálmirigyrák, a vérképzőrendszer daganatos megbetegedéseinek kialakulásával és a koraszüléssel.

Ez a legújabb tanulmány is megerősíti az EFSA, az SCF, az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete és az Egészségügyi Világszervezet (JECFA) és több mint 100 ország szabályozó ügynökségének eddigi véleményét az aszpartám biztonságosságáról.

Aszpartámot 30 éve használnak az élelmiszeriparban. Az alacsony energiatartalmú édesítőszerek lehetséges alternatívát jelentenek az egészségtudatos fogyasztóknak és a súlygyarapodást elkerülni vágyóknak, valamint a cukorbetegeknek.

A Nemzetközi Édesítőszer Szövetségről

A Nemzetközi Édesítőszer Szövetség (ISA) egy, a belga törvények szerint bejegyzett, az alacsony energiatartalmú édesítőszerek gyártóit és felhasználóit képviselő non-profit szervezet.

Az ISA-t elismeri az Európai Bizottság, nemzeti és nemzetközi szabályozó hatóságok, valamint az Egészségügyi Világszervezet, nem kormányzati megfigyelői státusszal rendelkezik a nemzetközi élelmiszerügyi szabványokat megállapító Codex Alimentarius Bizottságban.

(Well PR)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.