• Egészséges táplálkozás az Omega-3, -6, -9 zsírsavakkal!

        Szerző: Bálint Cseppek

        A televízióból, újságokból mindennap halljuk, hogy mennyire fontosak szervezetünk számára a többszörösen telítetlen zsírsavak, és hogy az Omega-3, -6, -9 zsírsavak fontos szerepet játszanak szívünk egészségének megőrzésében. (x)

         A Bálint Cseppekről


        A Bálint Cseppek termékcsalád tagjai között megtalálhatók olajok mindegyike 100 százalékosan hidegen sajtolt magolaj, melyek közül a 100 százalékos hidegen sajtolt lenmagolaj az Omega-3, -6, míg a 100 százalékos hidegen sajtolt kendermagolaj az Omega-3, -6, -9 zsírsavak aranybányájaként alkalmazható. Bálint Cseppek >>

        Az Omega zsírsavak esszenciális zsírsavak. Ez azt jelenti, hogy a szervezetünk nem képes előállítani ezeket, holott elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez.

        Hogyan juthatunk hozzá ezekhez az értékes tápanyagokhoz természetes formában, ha nem akarunk a szintetikus készítmények felé fordulni?

        Azt szokták mondani, hogy ha változatos az étrendünk, akkor nagy valószínűséggel minden szükséges tápanyaghoz, hozzájuttatjuk szervezetünket.

        Azonban ezek az értékes zsírsavak csak nagyon kevés természetes élelmiszerben fordulnak elő, ráadásul, ezek olyanok, melyek nem szerepelnek gyakran a magyar konyha és a magyar gasztronómia mindennapi palettáján. Ilyen például a lazac és a különféle tenger gyümölcsei.

        Miért van szükségünk az Omega zsírsavakra?

        Mert az Omega 3 zsírsavak szerepet játszanak:

        • a szívbetegségek kialakulásának csökkentésében,
        • a vérsűrűség csökkentésében
        • vérnyomás csökkentésében
        • a vér triglicerid szintjének csökkentésében
        • az erek rugalmasságának megőrzésében
        • a szem retina egészségének megőrzésében, így a látás javításában
        • a bőr nedvességtartalmának, puhaságának fokozásában

        Mert az Omega-6 zsírsavak hiánya az alábbi tüneteket okozhatja:

        • bőr-, és szemszárazság
        • hajhullás
        • bőrön keresztüli vízveszteség,
        • zsíros máj
        • veseleállás
        • tanulási problémák
        • hangulatingadozás
        • koncentrációzavarok
        • hiperaktivitás
        • lecsökkent hormontermelés
        • immunrendszeri-, és ízületi problémák
        • gyakori fertőzések
        • lassuló sebgyógyulás
        • szívritmus-, és emésztési zavarok

        Az Omega-9 zsírsavak pedig egészségesen tartják a szív-és érrendszert, és optimális szinten tartják a koleszterinszintet. Ezen kívül erősítik az immunrendszert, és segítenek az egészséges vércukorszint megőrzésében.

        Hogyan tudjuk beszerezni az Omega zsírsavakat?

        Már tudjuk, hogy mi mindenre jók ezek a sokat emlegetett zsírsavak, de vajon honnan jutunk hozzájuk a lehető legkevesebb utánajárással, és a lehetőségekhez mérten minél kevesebb forrásból.

        A magyar fogyasztók számára a leginkább hozzáférhető, és legmegfizethetőbb Omega zsírsav források a kender-, illetve a lenmag, illetve az ezen magvakból hideg sajtolással kinyert magolajok.

         A természet patikája


        Mindig figyeljünk oda, hogy hidegen sajtolt olajokat vásároljunk, hiszen ennek az eljárásnak köszönhetően, az olajokban a lehető legtermészetesebb és legkoncentráltabb formában maradnak meg, a magok értékes hatóanyagai, így az Omega-3, -6, és -9 zsírsavak is, melyek hőkezelés után roncsolódhatnak. A természetes előállításnak köszönhetően, a magolajok alkalmazását gyermekek részére is nyugodt szívvel tudjuk ajánlani.

        A Bálint Cseppek termékcsalád tagjai között megtalálható olajok, mindegyike 100%-osan hidegen sajtolt magolaj, melyek közül a 100%-os hidegen sajtolt lenmagolaj az Omega-3, -6, míg a 100%-os hidegen sajtolt kendermagolaj az Omega-3, -6, -9 zsírsavak aranybányájaként alkalmazható.

        Böngésszen termékeink közt a Bálintcseppek weboldalán>>

        Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet.

        Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget!


        (Balintcseppek.hu)

        Módosítva: 2011.08.10 17:09, Megjelenés: 2011.08.10 17:09
      • Nyomtatás
      • Cikkajánló

        Bélrák fiatalon

        Bélrák fiatalon

        MTI

        Egyre több a bélrákos megbetegedés a fiatal felnőttek körében.

        Bőrsérülés, horzsolás

        Bőrsérülés, horzsolás

        WEBBeteg - Szponzorált tartalom

        Sérülés bármikor érheti testünket, ezért jó, ha tudja, mit kell tenni ilyenkor. (x)

        Dió - Az egyik legértékesebb gyümölcsünk

        A dióbél nemcsak ízletes, hanem bizony egészséges is. A WEBBeteg.hu sorozatában most e sokrétű csonthéjas gyümölcs tulajdonságaira hívja fel a figyelmet.

        Funkcionális élelmiszerek

        Az egészségmegőrzés mára külön tudományággá nőtte ki magát, melynek egyik eleme a korszerű táplálkozás lett. A nemzetközi trendeknek megfelelően megszületett a funkcionális élelmiszer fogalma, melyek fogyasztásával nagyban hozzájárulhatunk egészségünk megóvásához.

        Mit kell tudni az omega-3 zsírsavakról?

        Az omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának tagjai, közéjük tartozik a linolénsav, az eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav. Ezek a zsírsavak az emberiség táplálkozásában mindig is jelen voltak, azonban a szervezet biológiai folyamataiban betöltött értékes szerepüket, csak az utóbbi néhány évtizedben ismerték fel.

        Omega-3 és omega-6 - Miből mennyit?

        Szervezetünkben az omega-3 zsírsavakhoz tartozó EPA és DHA zsírsavakból gyulladáscsökkentő, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredően gyulladást fokozó hatású hormonszerű anyagok (eikozanoidok) keletkeznek folyamatosan. Emiatt nagyon fontos ezen zsírsavak megfelelő aránya a szervezetben, mely megteremtése táplálkozással és étrend-kiegészítőkkel könnyen elérhető.

        Melyek a legegészségesebb élelmiszerek?

        Gondolná, hogy a sör rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz? Tudta, hogy a marhahús egészségünk egyik kulcsa lehet? Az egészséges életmód szerves része az egészséges táplálkozás.

        Szívelégtelenség esetén is hatásosak az omega-3-zsírsavak

        Az omega-3-zsírsavakkal kapcsolatosan megjelent egyre több kedvező eredmény miatt elképzelhető, hogy több szív-és érrendszeri betegség megelőzéséről és kezeléséről szóló irányelvet is átdolgoznak a kardiológiai fórumok.

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
      • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA