Omega-6 téma

Honnan tudható, hogy szüksége van omega zsírsavakra?

Szponzorált tartalom - 2023-01-22 08:27
Az omega-3-zsírsavaknak számos hasznos tulajdonságot tulajdonítanak, melyek segítenek minket az egészségünk megőrzésében. Hogyan vigyük be szervezetünkbe, válasszunk megfelelő készítményt, és egyáltalán mennyit érdemes fogyasztani? Cikkünkből kiderül! (x)

Gyakori kérdések a halolajakról

Szponzorált tartalom - 2022-12-22 10:24
Sokan azért nem szeretik a halolajat és nem is vásárolnak ilyen termékeket, mert korábban rossz tapasztalatuk volt például a halszaggal, és nem tudják, hogy létezhet olyan termék, amelyik nem halszagú, ám annál jobb hatású. Íme, a leggyakoribb kérdések és válaszok a halolajról. (x)

Omega-3 és omega-6 - Miből mennyit?

WEBBeteg - Szabó Gál Bence - 2017-07-29 14:21
Halolaj
Szervezetünkben az omega-3 zsírsavakhoz tartozó EPA és DHA zsírsavakból gyulladáscsökkentő, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredően gyulladást fokozó hatású hormonszerű anyagok (eikozanoidok) keletkeznek folyamatosan. Emiatt nagyon fontos ezen zsírsavak megfelelő aránya a szervezetben, mely megteremtése táplálkozással és étrend-kiegészítőkkel könnyen elérhető.
A televízióból, újságokból mindennap halljuk, hogy mennyire fontosak szervezetünk számára a többszörösen telítetlen zsírsavak, és hogy az Omega-3, -6, -9 zsírsavak fontos szerepet játszanak szívünk egészségének megőrzésében. (x)