Koronavírus: 100 fölött a napi esetszám

Szerző: WEBBeteg

A péntek reggeli adatok szerint 104 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon. Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma a járvány kezdete óta 30 038 fő. 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak számának emelkedésével az aktív fertőzöttek száma tovább csökkent, jelenleg 14 326 fő.

Az új esetek 100 fölötti száma a járvány terjedésére utal. Az előző hét napban a friss számnál alacsonyabb, átlagosan 58 új fertőzöttet regisztráltak. Az idei legalacsonyabb pont 30 esettel (hét napos mozgóátlag) július elején volt, azóta enyhén növekednek az esetszámok. Ez elsősorban a delta vírusvariánssal áll összefüggésben, amely több európai országban és már hazánkban is terjed.

5 millió 669 ezer beoltott

A beoltottak száma 5 668 993 fő, közülük 5 498 222 fő már a második oltását is megkapta. Az első oltásukat megkapók száma így egy nap alatt 5335 fővel növekedett, a második dózist megkapóké pedig mindössze 282 fővel. Magyarországon lehetőség van a harmadik dózis felvételére is, 96 ezren már a harmadik oltást is felvették. A 12-17 évesek korosztályban 200 ezer diákot regisztráltak oltásra és 81 százalékuk már fel is vette azt.

A harmadik oltásra jelentkezők újabb regisztráció nélkül tudnak időpontot foglalni az eeszt.gov.hu oldalon.

Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti meg. Jelenleg két vakcina alkalmazható a 12-18 év közöttiek oltására: a Pfizer és a Moderna.

Koronavírus aktív esetszám (adott napon ismert fertőzöttek száma) Magyarországon

Koronavírus aktív esetszám Magyarországon 2021. augusztus 13.

További országos és megyei szintű diagramok a koronavírus-járványról

Járvány a világban és Európában

A világban július vége óta ismét emelkedik mind a regisztrált fertőzöttek, mind az elhunytak száma. Tegnap 713 207 új esetet azonosítottak, és 10 379 fertőzött vesztette életét. A legtöbb új esetet az Egyesült Államokban azonosították, 143 537 főt, az elhunytak száma azonban nem itt, hanem Indonéziában a legmagasabb (1466 fő), amit Brazilia (975 elhunyt) és a szintén alacsony átoltottságú Oroszország (808 elhunyt) követ. A halálos áldozatok száma Európán belül az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Franciaországban a legmagasabb.

A Magyarországgal szomszédos államok közül a legtöbb új fertőzöttet Ukrajnában (1247), Szerbiában (983) és Ausztriában (850) azonosították.

(Forrás: koronavirus.gov.hu, worldometers.info)

Koronavírus aktuális kérdések

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - 323 új fertőzött...

A beoltottak száma 5 834 961, közülük 5 541 598 fő már a második oltását is megkapta, 487 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Koronavírus - 345 új fertőzött...

A beoltottak száma 5 830 217, közülük 5 535 463 fő már a második oltását is megkapta, 461 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Koronavírus kisokos - A legfontosabb...

Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is:...

Koronavírus-fertőzöttek számának...

Az ismert, adott napon fennálló COVID-19-fertőzéses esetek számának időbeli alakulása és megyék szerinti eloszlása Magyarországon. Oldalunk naponta...

A koronavírus pszichológiai hatásai...

A változásra fel lehet készülni – fogalmaz a Magyar Tudományos Akadémia számára készített ismeretterjesztő írásában Gyarmathy Éva klinikai és...

Koronavírus után - ezek a...

Szerencsére sokan meggyógyulnak a COVID-ból, de felépülésük után gyakran még hónapokig küzdenek krónikus fáradtsággal, memória- és...

Megfáztam vagy koronavírusos vagyok?...

A különböző eredetű légúti fertőzések tünetei nagyon hasonlóak, így biztosat továbbra is csak laboratóriumi teszt tud mondani. Az egyes tünetek...

Miért nem járható út a...

Nem új az elképzelés, hogy ha a lakosság elég nagy része átesik a fertőzésen és ezzel védettséget szerez, a vírus terjedése megfelelő "közeg"...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.