• A CMC Déli Klinika csatlakozott a WHO koronavírus programjához

    Szerző: CMC Déli Klinika

    A CMC Déli Klinika csatlakozott az új koronavírus ellenanyagok pontos kimutatását szolgáló nemzetközi programhoz, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) protokollja alapján történik.

    A Klinika Dr. Jankovics István - a WHO nemzetközileg is elismert virológus szakemberének – irányításával és ellenőrzésével az eljárásrendben megjelölt immunológiai vizsgálatokat végzi el.

    Ezen vizsgálatok segítségével pontosan (számszerűen) meghatározható, hogy a vizsgált Páciens szervezetében milyen típusú és mennyiségű ellenanyag termelődik a koronavírus fertőzés ellen. A vizsgálatokat követően megállapítható, hogy ki az, aki már védett a fertőzéssel szemben, illetve ki az, aki fogékony a fertőzésre.

    Hirdetés

    A CMC Déli Klinika a biztos diagnózis érdekében olyan komplex egészségügyi szolgáltatást nyújt a Páciensek részére, amelynek a részét képezi a „COVID-19 IVD immunológiai vizsgálat” és egy speciális, egyedi állapotfelmérés, amely figyelembe veszi, hogy:

    • az ellenanyagok termelődését a nemzetközi tapasztalatok alapján bizonyos gyógyszerek, betegségek befolyásolhatják
    • másrészről szakmai indokoltság esetén mindössze egy alkalommal kell az egészségügyi szolgáltatás igénybevételéhez megjelenni a klinikán (amelynek keretében az új koronavírus kimutatása is megtörténhet).          

    Az egészségügyi szolgáltatást előzetesen egyeztetett időpontokban, kényelmes és egyszerű online időpontfoglalás alapján látják el. A vizsgálati eredményeket és a személyre szabott, egyedi szakorvosi javaslatokat a Páciens 1 (egy) munkanapon belül elektronikusan kapja meg.

    Ezek az új immunológiai, illetve összetett vizsgálati módszerek nagy jelentőségűek, mert

    • a legújabb nemzetközi eredményeket is magukban foglalják,
    • és a WHO protokoll pontos betartásával és rendszeres ellenőrzésével, azaz magasfokú nemzetközi/hazai minőségbiztosítási rendszer alkalmazásával valósulnak meg,
    • ezért pontos és megbízható eredményt nyújtanak az egyes ember, a lakosság, illetve a vállalatok, (mint munkáltatók), számára, hatékonyan elősegítve ezzel az új koronavírus fertőzések terjedésének, valamint a járvány gazdasági következményeinek a felszámolását.

    Különösen fontos a CMC Déli Klinika által elvégzett egészségügyi szolgáltatás megvalósítása annak az ismeretében, hogy a nemzetközi tapasztalatok alapján az ellenanyag(ok) kimutatására nem kellő minőség ellenőrzéssel (QC) és minőségbiztosítással (QA) használt kétes minőségű és származású gyorstesztek és szerológiai vizsgálatok több országban (pl. Egyesült Királyság, Spanyolország) nehezítették, illetve meggátolták a járványügyi helyzet hatékony kezelését.   

    A WHO kezdeményezésére elindított és koordinált egészségügyi vizsgálatok elősegíthetik a koronavírus elleni megelőzési és kezelési lehetőségek kidolgozását és megvalósítását, a hazai-és nemzetközi kutatás-fejlesztési programok eredményes véghezvitelét, végső fokon a járvány belátható időn belüli megszüntetését. 

    (CMC Déli Klinika)

    Fontos egészségügyi tudnivalók a koronavírus-járvány idejére

    Módosítva: 2020.04.14 12:36, Megjelenés: 2020.04.14 12:36
   • Cikkajánló

    2-es típusú diabétesz

    2-es típusú diabétesz

    F. Zs., fordít

    A 2-es típusú cukorbetegség új rizikófaktorait azonosították. Lássuk, mik is ezek!

    Ismeri Ön a kullancsokat?

    Ismeri Ön a kullancsokat?

    WEBBeteg

    Ön mit tud a kullancsokról? Töltse ki tesztünket és ellenőrizze tudását!

    Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

    Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, maradjon otthon!

    Koronavírus - 2032 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 46 krónikus beteg

    2032 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 52 212 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

    Az influenza elleni mindkét védőoltás biztonságos

    Egyaránt hatékony és biztonságos a három-, illetve a négykomponensű influenza elleni védőoltás - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

    Magas rizikóval járó alapbetegségek COVID-19 esetén

    Az alapbetegségek kutatásával foglalkozó metaanalízis (Penn State University, PLOS One) ismertette, hogy melyek fennállása mellett kell COVID-19 fertőzés esetén a halálozás előfordulásának nagyobb esélyével számolni.

    Meddig tart a COVID-19 elleni immunitás? Ne aggódjon!

    Az antitestek számának esése nem feltétlenül arra utal, hogy immunrendszerünk gyengébbé vált a koronavírussal szemben, de azt sem jelenti, hogy nem lehet hatékony vakcinát kifejleszteni - üzenik szakértők az elbizonytalanodó lakosságnak.

    Az egészséges fiatalnál is hetekbe telhet kigyógyulni a COVID-19-ből

    A 35 év alatti páciensek ötöde arról számolt be, hogy a pozitív teszteredményt követően akár 21 napba is telt, míg újra a korábbi egészségi állapotában érezte magát, olvasható az amerikai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) adatai között.

    A COVID-19 esetében az enyhe csak ritkán jelent könnyedén elmúlót

    A többség úgy gondolja, ha egy betegséget enyhének mondanak, nincs miért aggódni. A WHO jelentései, mikor azt közlik: a COVID-19 esetek akár 80 százaléka tünetmentes vagy enyhe lefolyású, szintén nyugtatóként hatnak. Mégis, jobb, ha ilyenkor se legyintünk. Mégiscsak a COVID-19-ről van szó...

    Miért nem járható út a nyájimmunitás kialakítása Magyarország számára?

    Nem új az elképzelés, hogy ha a lakosság elég nagy része átesik a fertőzésen és ezzel védettséget szerez, a vírus terjedése megfelelő "közeg" nélkül elhal, ezáltal a nem megfertőződött kisebbségnél sem alakul ki a megbetegedés. Mindez logikusan hangzik, de gondoljuk végig, mivel járna a nyájimmunitás természetes úton történő kialakulása!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.