Elvégezték Michael Jackson boncolását

Független Hírügynökség
megjelent:

Kizárható az idegenkezűség Michael Jackson halála kapcsán - közölték a halottkémek, miután három órán át vizsgálták a sztár holttestét. A toxikológiai vizsgálatok - azaz, hogy volt-e gyógyszer a popkirály szervezetében halálakor - eredményére azonban akár hat hetet is várni kell.

A Los Angeles megyei halottkém, Craig Harvey újságírók előtt elmondta: a popsztár halálának pontos okát a toxikológiai tesztet végeredménye után lehet biztosan kijelenteni, ez azonban "négy-hat hét múlva" derül ki.

Michael Jackson betegségei

Bár biztosat senki sem tudhatott egészségi állapotáról, Jacko sajtóhírek szerint krónikus gyomorvérzésben, az alfa 1-antitripszin hiány nevű örökletes betegségben szenvedett, illetve a műtétek következtében valószínűleg egy baktériumfaj is megtámadhatta.
Bővebben Jacko betegségeiről a WEBBetegen

Michael Jackson helyi idő szerint csütörtök délután esett össze los angelesi házában, miután megállt a szíve. A kiérkezett mentők hiába próbálták újraéleszteni, kórházba is vitték, de a UCLA Egészségügyi Központban sem jártak sikerrel az orvosok. A popkirály 50 éves volt.

Eközben az internetre felkerült a segélyhívás hangfelvétele: ebből kiderül, hogy miután a popsztár összeesett, először a saját orvosa próbált neki szívmasszást adni addig, amíg a mentők kiérkeztek. Jackson nem lélegzett és nem is volt már magánál.

Élete részévé váltak a gyógyszerek

Kihasználták a hipochondriáját?

A popsztárt kezelő orvosokat, a "sarlatánokat" és "bűnözőket" vádolja Michael Jackson halála miatt egykori producere és barátja. Tarak Ben Ammar szerint kihasználták Jackson hipochondriáját. A tunéziai producer szerint a hipochondriás Jackson köré csak úgy sereglettek a sarlatánok, akik dollárezrekért állítottak ki neki számlát a gyógyszerekért és a vitaminokért. Ammar szerint ezek a bogyók okozták a szívrohamát, de azt kizárta, hogy Jackson illegális drogokat szedett volna. "Rosszul evett, sosem sportolt, nem élt valami egészséges életet" - tette hozzá.

Nyilatkozott az ABC péntek reggeli műsorának az énekes családjának ügyvédje. Brian Oxman a Good Morning Americában (Jó reggelt Amerika) elmondta: Michael Jackson erős fájdalomcsillapítókat szedett, a gyógyszerek "az élete részévé váltak."

A Los Angeles-i rendőrség egyik illetékese azt is elmondta: elvontatták Jacko orvosának autóját a sztár kaliforniai háza elől, mert a járműben esetleg "lehetnek olyan gyógyszerek, amelyek segítenek a toxikológiai vizsgálatokban."

Michael Jackson 50 koncertből álló, "This Is It" (Ennyi) turnéja július 13-án kezdődött volna a londoni O2 arénában.

A rajongók világszerte virrasztásokat tartottak péntek éjszaka. Hollywoodban, a Hírességek Sétányán, Jackson csillagánál több ezren helyeztek el virágokat.

(FH)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.