• TTP szivinfarktus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő! Unokaöcsém 2017.júniusában torokgyulladással fordult a háziorvosához, aki épp szabadságon volt, igy az őt helyettesitő orvos Aktil Duót irt fel neki.A torokgyulladása el is múlt, de egy kis idő múlva émelygést, hányingert, gyengeséget, sápadtságot tapasztalt igy vissza ment a háziorvosához, akkor már a saját körzetilyéhez, aki elküldte vérvételre.Öcsém ez idő alatt egy sötét szinü(vér csomót) fedezett fel a bőre alatt, ám ez másnapra el is tünt.A végtagjain láthatóak voltak foltok, mintha zúzódás nyomok lettek volna, de sehova sem ütötte be magát.Amikor a vérvételi eredmény elkészült, a körzeti doktor nő rendelési időben felment az öcsémékhez, a már kiállitott kórházi beutalóval,hogy sürgősen be kell őt vigyük a kórházba. Úgy is volt, bevittük, felvették asürgősségi osztályra. Kiderült, hogy súlyos vérszegénység lépett fel nála És egy idáig rejtett betegségére a TTP-re is fény derült. A kórházban ahová vittük, kapott vért, amitől jobban lett. Másnap átszállitották egy másik kórházba, ahol folytatniuk kellett volna a ezelést. Unokaöcsémet amint át szállitották a másik kórházba, elkezdett vérplazmát kapni. Egy kis idő elteltével anafilaxiás sokk lépett fel nála, ami annyira gyorsan zajlott, le, hogy semmivel sem tudták már megmenteni.Mivel nem telt el 24 óra az átszállítástól a halálig, felboncolták, de a boncmester máig tisztázatlan okból tovább küldte orvos igazságügyre. Rendőrségi nyomozás is volt, de az orvos igazságügy és a rendőrség szívrohammal indokolta az elhalálozását. A kérdésem az lenne, hogy ezt az állitólagos infarktust nem lehetett volna esetleg megelőzni? olvastam erről a TTP nevü betegségről, hogy vérrögöket okoz a szervezetben. És az ő esetében pont, hogy vérrög zárta el az artériát ami miatt szivinfarktusa lett. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a boncolás témában

        Kedves Kérdező! Utólag könnyebb okosnak lenni. A TTP máig halálos kórkép lehet. Nehéz a szövődményeit megakadályozni mert egyszerre vérzés és vérrög is kialakul, amik ugye ellentétesek, így a kezelésük igen nehéz. Valószínűleg nem lehetett volna megakadályozni az infarktust. Igazságügyi pedig biztos a gyors kezdet a szállítás miatt is volt.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2019. július 23., 17:32; Megválaszolva: 2019. július 23., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Köszönöm gyors válaszát az alacsony neutrofil granulocita c. kérdésemmel kapcsolatban. Annyit kérdeznék még, hogy mire gondol pontosan vírus szerológia alatt? Milyen vírusra nézessek szerológiát, mire lenne érdemes? HIV-re...
        Tisztelt Doktornő! Én egy 34 éves nő vagyok, aki 17 éves kora thrombocytopeniás. Ennek száma igen változatos, leginkább 80 és 120 G/L között mozog. Hematológus sajnos csak tőlünk 50 km-re van, hatalmas várólistával. Én azonban aggódom,...
        Szép jónapot kívánok Doktornő! Tanácsot szeretnék kérni Öntől! 5napja csináltattam egy friss rutin laborvizsgálatot. Amiben eltérés volt: ALKALIKUS FOSZFATÁZ:418U/l REF ÉRTÉK:100-290 CRP:6,4mg/l REF ÉRTÉK:5 HEMOGLOBIN:16,20g/dl REF...
        Kedves Doktornő! Legutóbbi, csatolt leletemmel kapcsolatban kérném ki a véleményét. (csak a hematológia eredményekkel kapcsolatban). Az elmúlt évben 5-ször voltam vérvételen, melyek mindegyikén a neutrofil granulocita érték alacsonyabb volt...
        Kedves Doktornő! Remélem így már látszik a labor lelet:)
        Üdvözlöm Doktornő! A tegnapi napon /01.14./ vérvételen voltam. A háziorvosom elvicceli az egészet, de Öntől szeretném megkérdezni, hogy a "Magvas VVT: Eredmény: 0,2/100 fvs +...
        Tisztelt DoktorNő! 2,5 éve, egy lázas megbetegedés után (nem tudom köze lehet-e hozzá, de vérplazma adás után 4 nappal betegedtem meg) a nyakamon több nyirokcsomó is megnagyobbodott, és még ma is meg vannak nagyobbodva. Nem tudom köze...
        Tisztelt Doktornő! Crohn-betegségem van, emiatt 2-3 havonta vérvételre kell járnom. 1 éve a vérképemben minden alkalommal emelkedett a vörösvérsejt, hemoglobin és hematokrit szám (utolsó alkalommal 6,4 t/l, 184 g/l, és 0,57 l/l voltak ezek az...
        Üdvözlöm! 2019. Szeptember óta a bal oldali nyaki nyirokcsomóm meg van nagyobbodva. Akkor felkerestem háziorvos, vérvétel kisebb gyulladást jelzett, Optalgint és Sumamedet kaptam. Nem változott, csak fájt a nyirokcsomóm. Felkerestem fül-orr...
        Tisztelt Doktornő! 28 éves vagyok, 2011. óta CML-es. Többször kértem már Doktornőtől tanácsot,amit ezúton is köszönök. 2018. 11.01. óta nem szedek gyógyszert. 7 évig szedtem 400mg imatinibet. Az utóbbi két eredményem aggaszt picit. Az...