Michael Jackson tényleg döbbenetes boncjelentése

MTI
megjelent:

Súlya 50,8 kilogramm, étel nem, csak gyógyszer volt a gyomrában, kopasz volt, zúzódásokat találtak a testén, bordáit eltörte az újraélesztés, négy tűtől származó sebet fedeztek fel szívtájékán - sorolta a The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap a Michael Jackson boncolásakor megállapított tényeket hétfői számában.

Szívszaggató részletek szivárogtak ki az énekes boncolásáról, amelyek a popsztárt szinte csontvázként mutatják be, aki alig evett és csak pirulák voltak a gyomrában, amikor meghalt.

Michael Jackson betegségei

Jacko sajtóhírek szerint krónikus gyomorvérzésben, az alfa 1-antitripszin hiány nevű örökletes betegségben szenvedett, illetve a műtétek következtében valószínűleg egy baktériumfaj is megtámadhatta.
Bővebben Jacko betegségeiről a WEBBetegen

Csípőjét, combját és vállát is tű által okozott sebek borítják, vélhetően az éveken át naponta háromszor alkalmazott fájdalomcsillapító injekciók eredményeként.

A műtéti hegek tömegét pedig legalább 13 kozmetikai műtétre utaló bizonyítéknak gondolják a boncolást végző patológusok a The Sun szerint.

A szakértők nyomasztó tényeket találtak Jacko fizikai hanyatlásának bizonyítékaként, míg Los Angelesben tart a nyomozás múlt héten bekövetkezett halála kapcsán.

Michael Jackson 165 centiméter és 50 kg volt

A vizsgálat alapján a valaha színpadi atlétikusságáról híres sztár 165,1 centiméter magas volt. Súlyosan lesoványodott, mindössze 50,8 kilogramm volt, ami annak tudható be, hogy az anorexiás Jackson naponta egyszer, akkor is szegényesen étkezett.

Michael Jackson és a gyógyszerfüggőség

Michael Jackson halála ráirányította a figyelmet a kontrollálatlan gyógyszerszedés veszélyeire. Mikor beszélhetünk gyógyszerfüggésről, mire figyeljünk a gyógyszerszedés során, miért kezeltessük a hipochondriát és miért tartsuk be az orvosi előírásokat?
Michael Jackson és a gyógyszerfüggőség

A patológusok üresen találták gyomrát, leszámítva néhány részlegesen feloldott állapotban lévő pirulát, melyeket a szívét leállító fájdalomcsillapító injekció előtt vett be. A mintákat elküldték toxikológiai vizsgálatra.

Gyakorlatilag összes haját elveszítette. Halálakor parókát viselt, a patológusok szerint fejbőrét a "barackpihénél" alig valamivel több borította. Bal füle fölött egy sebhelyes rész teljesen kopasz volt, nyilvánvalóan 1984-es balesete következtében, amikor a Pepsi-reklám forgatásán meggyulladt haja.

Többszörös bordatörést szenvedett a szívmegállás utáni újraélesztési kísérletek során a mellkasi kompressziótól.

Szíve fölött és mellett négy injekciótól származó sebhelyet találtak, melyek azt mutatják: közvetlenül a szívébe fecskendeztek adrenalint, hogy újraindítsák.

Gyógyszerkereső

A Magyarországon forgalomban lévő gyógyszerek aktuális adattára - betegtájékoztatók, árak, adatok.
WEBBeteg Gyógyszerkereső

Három injekció behatolt a szívbe, a negyedik azonban célt tévesztve az énekes bordáját találta el.

A boncolás megmagyarázatlan zúzódást is talált Jackson térdein és mindkét sípcsontja elülső oldalán. Hátán vágásnyomok voltak, melyek egy nemrégi esésre utalnak. A popkirály arcát plasztikai műtétek hegeinek egész hálózata borította, orrnyerge eltűnt és orra jobb oldala részlegesen összeomlott.

Felelősségre vonják a személyi orvosát?

A The Sun idézi a vélekedést, hogy a sztár személyi orvosa, Conrad Murray kardiológus adta be Jacksonnak a végzetes Demerol injekciót. (Ezt vasárnap este az orvos ügyvédje cáfolta.)

A boncolásról

A boncolás kiemelten fontos része az orvostudománynak. Nem csak, mert tisztázza a halál bekövetkezését megelőzően kialakult valamennyi kóros állapotot, hanem azért is, mert célja a népesség megbetegedési és halálozási okainak feltárása, az egészségügyi ellátás során alkalmazott diagnosztikai és gyógyító eljárások hatékonyságának ellenőrzése.
A boncolás hazai szabályozása

Felelősségre vonhatják az orvost azért is, mert a szívmegállás után az ágyban eszméletlenül fekvő énekesen kezdte meg a szívkompressziót, holott minden elsősegély-előírás szerint először kemény felületre kell helyezni a pácienst.

További sérüléseket okozhatott az újraélesztés során alkalmazott oxigénmaszk, valamint az intubálás is.

Ironikus módon a vizsgálat azt is bizonyította, hogy Jackson sikeresen felépült bőrrákjából, miután mellkasáról eltávolították a kóros sejteket.

A Jackson család egy második boncolást is követelt, melyet szombaton hajtottak végre titkos helyszínen.

(MTI)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.