Michael Jackson téma

Michael Jackson - Mi volt a halál oka?

MTI

Conrad Murray, Jackson háziorvosa, aki ellen hétfőn egy Los Angeles-i bíróságon gondatlanságból elkövetett emberölés címén emeltek vádat, azt vallotta, hogy a sztárt álmatlanság ellen kezelte az erős klinikai altatószerrel, propofollal.

Mégsem volt olyan beteg Michael Jackson?

Független Hírügynökség

A korábbi hírekkel ellentétben Michael Jackson nem volt beteg és legyengült halála előtt. A popsztár boncolási jegyzőkönyvéből az derül ki, hogy az énekes elég jó egészségi állapotban volt a nyárra tervezett koncertekhez.

Teljesen gyógyszerfüggővé vált Michael Jackson, és könyörgött az altatóért

FH

Teljesen gyógyszerfüggővé vált Michael Jackson, és könyörgött az altatóért, amelyet tejnek nevezett - derül ki a popsztár halálának szerdán nyilvánosságra került vizsgálati dokumentumaiból.

Halálos mennyiségű gyógyszer Michael Jackson testében - Nem kizárt az öngyilkosság sem

Független Hírügynökség

A halottkém vizsgálatának eredménye szerint "halálos mennyiségű" gyógyszerkoktélt, köztük a Propofol nevű nyugtató- és altatószert mutatták ki a júniusban elhunyt Michael Jackson testében.

Michael Jackson: kész a halottkémi jelentés

MTI

Elkészült Michael Jackson halottkémi jelentése, de a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem hozzák nyilvánosságra - jelentette be hétfőn a Los Angeles megyei halottkémi hivatal.

Michael Jackson tényleg döbbenetes boncjelentése

MTI

Súlya 50,8 kilogramm, étel nem, csak gyógyszer volt a gyomrában, kopasz volt, zúzódásokat találtak a testén, bordáit eltörte az újraélesztés, négy tűtől származó sebet fedeztek fel szívtájékán - sorolta a The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap a Michael Jackson boncolásakor megállapított tényeket hétfői számában.

Michael Jackson halála másokon talán segíthet

MTI

Michael Jackson hirtelen szívhalála mindenütt fölhívta a figyelmet az életmentő újraélesztés általános elsajátításának fontosságára. Hogyan ismerjük fel a szívmegállást és mit tegyünk?

Gyógyszerfüggő volt Michael Jackson

Független Hírügynökség

Megszólalt Michael Jackson három gyerekének volt nevelőnője, aki a brit Sunday Times nevű újság szerint azt állította, hogy a múltban többször is meg kellett hánytatnia a popsztár, hogy megtisztuljon a gyomra a sok fájdalomcsillapítótól.

Michael Jackson és a gyógyszerek

WEBBeteg/FH

Michael Jackson halála ráirányította a figyelmet a kontrollálatlan gyógyszerszedés veszélyeire. Mikor beszélhetünk gyógyszerfüggésről, mire figyeljünk a gyógyszerszedés során, miért kezeltessük a hipochondriát és miért tartsuk be az orvosi előírásokat?

Elvégezték Michael Jackson boncolását

Független Hírügynökség

Kizárható az idegenkezűség Michael Jackson halála kapcsán - közölték a halottkémek, miután három órán át vizsgálták a sztár holttestét. A toxikológiai vizsgálatok - azaz, hogy volt-e gyógyszer a popkirály szervezetében halálakor - eredményére azonban akár hat hetet is várni kell.