Halálos mennyiségű gyógyszer Michael Jackson testében - Nem kizárt az öngyilkosság sem

Független Hírügynökség
megjelent:

A halottkém vizsgálatának eredménye szerint "halálos mennyiségű" gyógyszerkoktélt, köztük a Propofol nevű nyugtató- és altatószert mutatták ki a júniusban elhunyt Michael Jackson testében.

A Propofol nevű szert Jackson személyi orvosa, Conrad Murray adta be intravénásan, néhány órával az énekes halála előtt. Az orvos azt állítja, hogy csak kis mennyiséget adott a szerből a popsztárnak.

Michael Jackson tényleg döbbenetes boncjelentése

Súlya 50,8 kilogramm, étel nem, csak gyógyszer volt a gyomrában, kopasz volt, zúzódásokat találtak a testén, bordáit eltörte az újraélesztés, négy tűtől származó sebet fedeztek fel szívtájékán. Mi állt még a jelentésben?

Hétfői amerikai lapjelentések szerint mind valószínűbb, hogy az énekes öngyilkos lett, de a halottkém cáfolta az állítást. A rendőrség kihallgatta Jackson személyi orvosát, aki tagadta bűnösségét, és az amerikai hatóságok egyelőre senkit nem gyanúsítottak meg az énekes halálának ügyében.

A halottkém vizsgálatának teljes eredményét még nem hozták nyilvánosságra. Annyit azonban már tudni lehet, hogy az énekes testében halálos mennyiségű gyógyszerkoktélt, köztük Propofolt mutattak ki.

Jackson személyi orvosa, Conrad Murray törvényesen tartotta magánál a Propofolt, amit álmatlanság ellen adott be Jacksonnak, az énekes kérésére. A Propofolt egyébként a műtétes betegeknél használják.

Murray - állítása szerint - aggódott, hogy Michael Jackson függővé válik a Propofoltól, és ezt az orvos állítólag elmondta az énekesnek is. Ezen kívül arról próbálta meggyőzni Jacksont, hogy használjon alternatív gyógyszereket. Jackson halálának reggelén, június 25-én Murray állítólag kis mennyiségű Propofolt adott be az énekesnek, miután más szerek nem váltak be.

Michael Jackson tényleg döbbenetes boncjelentése
Jacko sajtóhírek szerint krónikus gyomorvérzésben, az alfa 1-antitripszin hiány nevű örökletes betegségben szenvedett, illetve a műtétek következtében valószínűleg egy baktériumfaj is megtámadhatta.
Bővebben Jacko betegségeiről a WEBBetegen

Az orvos azt mondta, hogy ezután szinte mindvégig az énekes mellett maradt, csupán néhány percre ment el mellőle, hogy elintézzen egy pár telefonhívást. A Los Angeles Times szerint amikor Murray visszaért, Jackson állítólag már nem lélegzett, és újraéleszteni sem sikerült az énekest. Amerikai lapértesülések szerint egyébként Jackson majd egy évtizeden át használta a szert alvásproblémái miatt.

Jackson június 25-én, 50 éves korában hunyt el, hivatalosan hirtelen szívmegállás következtében. De halálának pontos oka, és a körülmények még nem tisztázottak.

Személyi orvosának irodáit a rendőrök átkutatták, Conrad Murray-t pedig kihallgatták, és a doktor tagadta bűnösségét. A rendőrök egyelőre senkit nem gyanúsítottak meg Jackson halála ügyében.

Az amerikai napilapok közül több is azt írta hétfőn, hogy egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Jacksonnak túladagolták a szert, de a Los Angeles-i halottkém cáfolta az állítást. Korábbi bírósági dokumentumok szerint egyébként Murray több mint 770 ezer dollár, átszámítva több mint 145 millió forint tartozást halmozott fel.

Ezt is olvassa el! Mit tehetünk, ha ismerősünk öngyilkossági szándékot fontolgat?

(FH)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.