A fehér cukor elsavasítja a szervezetet? - Az orvos válaszol

Szerző: WEBBeteg

Igaz-e, hogy a fehér cukor, ami olyan töménységű, hogy a természetben nem is fordul elő teljesen elsavasítja a szervezetet? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Tisztelt Doktornő!

Igaz-e, hogy a fehér cukor, ami olyan töménységű, hogy a természetben nem is fordul elő (pl. a cukorrépában is csak 18% van) teljesen elsavasítja a szervezetet, holott a legtöbb életfolyamat csak lúgos közegben tud egészségesen végbemenni?
Az elsavasodás miatt folyamatosan kálcium távozik a szervezetből (fogakból, csontokból, érfalból stb.). Rengeteg probléma a helytelen táplálkozásra vezethető vissza. Igaz-e, hogy aki túl sok édességet fogyaszt, az akkor is alkoholista, ha nem is sejti.

Tisztelt Kérdező!

A fehér cukor - más néven répacukor - valóban a cukorrépából előállított finomított koncentrátum. Ennek megfelelően töményebb, koncentráltabb, ugyanis ez volt a cél az előállításnál. (Számos feltételnek megfelel így a forgalomba hozatal és a felhasználhatóság szempontjából.)

További hasznos tippek

Annyiban természetes, hogy cukorrépából állítják elő. Felhasználás során általában hígítva használjuk. Mindenki a szájízének megfelelő koncentráltságban.

A temészetes cukor tartalmú gyümölcsök általában kevésbé édesek, mint a jelenlegi közízlés. Úgyhogy valóban elmondható, hogy túl sok cukrot használunk. Általánosságban. Azonban mindenki személyesen dönthet és választhat, hogy a természetes ételeket és ízeket választja, egészségesebb életet él.

Véleményem szerint az egészséges táplálkozás kulcsa a megfelelő mérték. A túl sok cukor valóban erjedéses folyamatokat generál, aminek lehetnek kedvezőtlen hatásai.

Azonban fontos tudni azt is, hogy a szervezetünk rendelkezik szabályozással, alkalmazkodással, így képes az egyensúlyi helyzet megtartására egészen sokáig. Például a sav-bázis háztartás is bonyolult szabályozás alatt áll, amely biztosítja az egyensúly megtartását.

Azzal egyetértek, hogy rengeteg probléma a helytelen táplálkozásra vezethető vissza. Túl sok finomított cukrot, szénhidrátot, fehérjét, zsíradékot, sőt, mesterséges adalékanyagot ... stb. eszünk. Rajtunk múlik a választás és a változtatás.

(WEBBeteg - Dr. Laczkó Andrea, diabetológus)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Alvászavar Alvászavar

Így segíthetik a gyógynövények a pihentető alvást. (x)

Az ismeretlen eredetű láz

Az elmúlt évek jelentős diagnosztikus fejlődése ellenére az ismeretlen eredetű láz (FUO) okának kiderítése még mindig jelentős kihívást jelent....

Az álmok terápiás szerepe

Minden ember álmodott már valaha, és minden bizonnyal a legtöbbünkben, ha nem is mindenkiben, felmerült, hogy mit jelenthet az álma, jó-e egyáltalán...

Ön is függő, mégpedig cukorfüggő

Az édes íz utáni rajongás születésünktől velünk van. Az anyatej íze, ezzel együtt a biztonságot adó anya közelsége, illata, simogatása...

Por- és kristálycukor a sebre? Nem...

Tudta? A por- és kristálycukor kiválóan felhasználható sebkezelés céljára, különösen a szennyezett, fertőzött sebek kezelésére – olvasható a...

Mennyire hatékony a só- és...

Az egészségtelen táplálkozás, és az azzal kapcsolatos betegségek gazdasági költségeinek visszaszorítására, már több országban bevezették...

A cukor káros hatásai

Történelme hajnalán az ember gyümölcscukrot és mézet fogyasztott – mindkettőt még eredeti csomagolásában, azaz magukban a gyümölcsökben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.