• "Nem akarok több amputációt"

    Szerző: MTI

    Orvosai Gábor Zsazsa bal lábának amputálását javasolják, ám a magyar származású amerikai színésznő elutasította a beavatkozást.

    Hirdetés

    "Semmi esetre sem akarjuk amputáltatni a bal lábat" - jelentette ki Frederic von Anhalt, a 94 éves színésznő férje csütörtökön. Gábor Zsazsát szerdán szállították be a Kaliforniai Egyetem Ronald Reagan orvosi központjába, mivel bal lábában megszűnt a vérkeringés. A magyar származású Zsazsa jobb lábának egy részét januárban amputálni kellett egy súlyos fertőzés miatt.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A színésznő februárban tüdőgyulladás és a lábban kialakult gyulladás miatt ismét kórházi kezelésekre szorult. Az orvosok szerint a színésznőnek vagy amputálni kell a bal lábát vagy gyógyszeres kezelést kell kapnia. Férje elmondása szerint viszont a műtét nélkül Gábor Zsazsának csupán ötven százalék esélye van arra, hogy túléli az elkövetkező egy évet. Gábor Zsazsa és Frederic von Anhalt 1986 óta házasok. A herceg a színésznő nyolcadik férje.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2011.03.05 10:41
    Címkék: Amputáció,
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Az időjárás-érzékenység

    Időjárás-érzékenységről akkor beszélhetünk, ha az időjárás már valamilyen kialakult betegségre fejt ki negatív hatást, például ízületi porckopásra vagy reumára.

    Megelőzhető az amputáció?

    Az alsó végtagi, úgynevezett perifériás verőérbetegség, vagyis érszűkület az általános érelmeszesedés egyik formája. Jól ismertek azok a befolyásolható kockázati tényezők, amelyeknek szerepük van az alsó végtagi verőérbetegség kialakulásában. A négy legfontosabb ezek közül a magasvérnyomás-betegség, a dohányzás, a cukorbetegség és a vér magas koleszterinszintje. Az is egyértelmű, hogy időseknél, a 65 év feletti korosztálynál gyakorisága ugrásszerűen megnő.

    Nemzetközi viszonylatban Magyarországon háromszor annyi az amputáció!

    A magas és nem javuló amputációs arány mint az érelmeszesedés egyik végpontja a magyar egészségügy indikátora. Megfelelő statisztikai módszerekkel az EU egyéb országainak adataival összevetve a major amputációk száma kiemelkedően magas, közel háromszorosa más EU országok adataihoz képest.

    Gábor Zsazsa jobb lábának háromnegyedét amputálták

    Amputáción esett át Gábor Zsazsa. A 93 éves színésznő jobb lába üszkösödésnek indult, ezért volt szükség a jobb láb háromnegyed részét eltávolító beavatkozásra.

    "Lábujjtörés után amputáció - Orvosi mulasztás?"

    "Cukorbeteg édesapám eltörte a lábát, és szerintem nem kapott megfelelő kezelést. Ennek eredménye az lett, hogy sajnos amputálni kell az egyik lábát. Mit gondol erről az esetről?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatából.

    Gondatlan amputálás után meghalt a szigetvári kórház betege

    A szigetvári kórház kártérítési felelősségét állapította meg első fokon a Baranya Megyei Bíróság egy férfi gondatlan ellátása és lábának későbbi elvesztése miatt - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.