Híres emberek téma

Depresszió a híres emberek életében

Illyés András, újságíró

A sok tekintetben zseniálisat alkotó emberek életét viszonylag gyakran kísérik különféle mentális betegségek, amelyek miatt életük egyes szakaszaiban vagy akár egész életükben is súlyosan depressziósak lehetnek.

Híres epilepsziások

WEBBeteg - O.K.T. , fordító

A történelmi feljegyzések tanúsága szerint jó néhány híres ember szenvedett epilepsziában; a betegség nem válogatott sem rang, sem hírnév tekintetében. Az epilepszia az emberiség egyik ősi, feljegyzésekben leggazdagabb, megkülönböztetett figyelemmel kísért kórképe.

A bőrrák veszélyeire figyelmeztet Hugh Jackman

WEBBeteg összeállítás

Egy példa arra, hogy mi történik, ha nem használsz naptejet - ezzel a figyelemfelkeltő mondattal töltött fel magáról képet Hugh Jackman a legnépszerűbb közösségi oldalra. A bekötött orrú színész a naptej használatára és a szűrővizsgálatok fontosságára szerette volna felhívni a figyelmet.

Híres fogyókúrák és fogyókúrázó hírességek

MTI

A szigorú étrendet követő sztárok korántsem számítanak új keletű jelenségnek. Az önsanyargató hírességek egyik első mintapéldánya Lord Byron (1788-1824) volt.

Máté Krisztina: Együtt lehet élni vele, de nem könnyű

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Kiskamasz koromban fájt először a fejem, talán 10-12 éves lehettem. A második, harmadik alkalom után szüleim orvoshoz vittek, ám édesanyám is migrénes, így nem túl sokáig késlekedtek a diagnózissal. Amúgy is, a leírt tünetekből, már a legelején egyértelmű volt - Máté Krisztina újságíró tapasztalatai a migrénről.

Nem drogok miatt halt meg a színésznő

MTI

A hivatalos jelentés szerint vérszegénység és légúti fertőzésre szedett gyógyszerek okozták Brittany Murphy halálát.

Miben halt meg Mozart?

MTI

A 35 éves korában elhunyt Wolfgang Amadeus Mozart halálát valószínűleg streptococcus fertőzésből származó szövődmények okozták - állapította meg egy holland kutatás.

Híres emberek hírhedt betegségei

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt

A hírességek is ugyanolyan földi halandók, mint bárki más. A betegség nem kivételezik senkivel, lássuk, ki volt a történelem leghíresebb nemi betege! Mi keserítette meg Csontváry Kosztka Tivadar mindennapjait? Lássunk néhány híres beteget!

Halász Judit és a mellrák: nem feledett életöröm

Rákgyógyítás

Halász Judittal egy szűrővizsgálat után közölték, hogy mellrák alakult ki a szervezetében, amit azonnal műteni kell, s az utókezeléseket sem kerülheti el. Ennek immár nyolc éve: a kezelések után azóta majdnem úgy éli az életét mint azelőtt.

Az egymás közötti házasodás okozta a Habsburg-dinasztia kihalását?

MTI

A sorozatos egymás közötti házasság miatt fellépő, ritka genetikai rendellenesség oly mértékben súlyosbodott a spanyol Habsburg-dinasztiában, hogy az végül az uralkodóház kihalását okozta - állítják spanyol kutatók.