Esetleges lábujj levágás

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Azzal a gonddal fordulok önhöz, hogy volt a nagy lábujjaimon összesen 7 műtét. (A balon 4, a jobbon 3, 2 év alatt.) A jobb az úgy néz ki, hogy már jó. Ellenben a ballal, ami nagyon csúnya. Nem merek már több műtétet bevállalni, mert márt attól is beremeg, ha én hozzáérek. Az ok, az első 2 alkalommal még csak benőtt köröm volt. Azóta már vadhús nőtt rá, illetve begombásodott (a köröm benövés mellett) . A doki szerint, az első vagy második műtétnél befertőzték, de utána is mindig csak ugyan az a módszer volt, köröm levétel, és kipucolás, valamint körömágy levétel. Amiatt írok most, hogy ha arra a sorsa jutnék, hogy le kéne vágni azt a bizonyos bal nagy lábujjam, akkor milyen következményekkel kellene szembenéznem? Válaszukat előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza amputáció témában

Tisztelt Kérdező!

A bal lábujj amputációja nem tűnik indokoltnak. Legyen naponta többször sebtoilett és hígitott betadinos áztatás. Többet vizsgálat nélkül nem lehet írni. Ilyen okból nem végeznek amputációt.

Kérdés: 2011. december 30., 14:33; Megválaszolva: 2012. január 02., 21:28
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Lábujjtörés => lábamputáció?
Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! Egy eldöntendő esetben szeretném a véleményét kérni. Az idő rövidsége miatt nagy segítségemre lenne, ha a héten...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...