Krónikus fájdalom és amputáció

Van egy 6 éve húzodó problémám, amelyik egyer rosszabbá válik. Diagnózisban a "legvalószínűbb" az osteomyelitis, de ebben sem ért egyet mindenki. Jelenleg ott tartok, hogy az egész alkarom fáj, zsibbad. A csuklóm és az ujjaim a legkisebb mozdulatra is fáj. Éjszaka állandón zsibbad, fájdalomcsillapítóval elviselhető. Egy külföldi oldalon olvastam, hogy ilyen esetben (mivel nem javul, évek óta) van lehetsőég amputálni a kezem. Kérdésem, hogy van-e erre lehetőség magyarországon is, ha igen, hogyan kell ügyintézni (költözés közben vagyok, de a saját orvosomban már egyáltalán nem bízók). Más, további kísérletezést (próbáljuk ki még ezt is, azt is), további kezeléseket nem szeretnék. Egyértelműen annyit szeretnék, hogy leamputálják a kezem mert nem bírom már elviselni. És tudom, hogy sokkal jobb lenne utána.

Dr. Bogdán Aurél válasza kar fájdalom témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Az amputáció elbírálásához mindenképpen szükséges kézsebészeti szakvizsgálat. Azt javaslom keresse fel valamelyik orvosi egyetem Kézsebészeti intézetét (Debrecen, Pécs, Szeged, Budapest), ahol 1-2 speciális vizsgálatot követően véleményt mondanak a lehetséges megoldásokról vagy az esetleges amputációról és művégtag ellátásról.

Megválaszolva: 2016. október 26.

Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet

Furcsa karfájdalom
Üdvözlöm, 39 éves nő vagyok. Pár hete furcsa fájdalmaim vannak mindkét karomban. A fájdalom nem állandó, belenyilallások, hol az egyik, hol a másik...
Bal kar röntgen
Tisztelt Doktornő Előző kérdésemben a bal karfájdalmamról érdeklődtem. Azóta voltam röntgenen. A lelet a következő. Bal könyök és alkar csontjainak terlütén ép...
Enyhe fádalom a hónaljban
Szép Napot! Kb 3-4 hete időnként enyhe fájdalmat érzek a bal hónaljamban! A fájdalom a kar emelésekor érződik inkább! (a könyök vállmagasságig emelve) Külsőre...
Érdemes csontkovácshoz menni?
Tiszlet Doktor Nő/úr! Tavaly, 2008.februárjában nyaki fájdalom, és bal kar fájdalom miatt fordultam orvoshoz, nyaki gerinc, kétirányú rtg felvételt...
Mi történik?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 1 hónapja erős görcsös fájdalom jelentkezett a bal oldali felkaromban. néhány nappal később, zsibbadni kezdtek az ujjvégeim. Azóta...
Törzs és hasi izom panasza
Szeretnék segítséget és tanácsot kérni, mert teljesen el vagyok keseredve a tünetem miatt. Kórelőzményem: kb. 2,5 éve nehéz tárgyat kellett mozgatnom, és a...