Egészséges táplálkozással megelőzhető az Alzheimer-kór
Amerikai tudósok szerint megfelelő táplálkozással, jelentősen csökkenthető az elbutulással járó Alzheimer-kór kialakulása.
AZ AFP keddi tudósítása szerint akik halat, gyümölcsöt, csonthéjasokat, szárnyasokat esznek, nagyobb eséllyel kerülhetik el a betegséget. Az orvosok szerint fontos, hogy minél kevesebb zsíros tejterméket, vörös húst és belsőséget fogyasszanak az emberek, mert így is mérsékelhetik a kockázatot.
Az időskori elbutulás korai előjelei |
Német orvosok szerint már korai jelek utalhatnak a Parkinson- vagy az Alzheimer-kórra, még mielőtt a tényleges tünetek jelentkeznek. Az időskori elbutulás korai előjelei >> |
A New York-i Columbia egyetem kutatói négy éven át több mint 2100, 65 éves és annál idősebb embert figyeltek meg, és követték étkezési szokásaikat.
A tapasztalatokból állapították meg, hogy mely élelmiszerekkel előzhető meg a kór kialakulása. Szerintük a jövőben is figyelmet kell fordítani olyan diéták kialakítására, amellyel csökkenthető az Alzheimer kockázata.
(FH)