Egészséges táplálkozással megelőzhető az Alzheimer-kór

Független Hírügynökség
megjelent:

Amerikai tudósok szerint megfelelő táplálkozással, jelentősen csökkenthető az elbutulással járó Alzheimer-kór kialakulása.

AZ AFP keddi tudósítása szerint akik halat, gyümölcsöt, csonthéjasokat, szárnyasokat esznek, nagyobb eséllyel kerülhetik el a betegséget. Az orvosok szerint fontos, hogy minél kevesebb zsíros tejterméket, vörös húst és belsőséget fogyasszanak az emberek, mert így is mérsékelhetik a kockázatot.

Az időskori elbutulás korai előjelei
Német orvosok szerint már korai jelek utalhatnak a Parkinson- vagy az Alzheimer-kórra, még mielőtt a tényleges tünetek jelentkeznek.
Az időskori elbutulás korai előjelei >>

A New York-i Columbia egyetem kutatói négy éven át több mint 2100, 65 éves és annál idősebb embert figyeltek meg, és követték étkezési szokásaikat.

A tapasztalatokból állapították meg, hogy mely élelmiszerekkel előzhető meg a kór kialakulása. Szerintük a jövőben is figyelmet kell fordítani olyan diéták kialakítására, amellyel csökkenthető az Alzheimer kockázata.

(FH)

Cikkajánló

Elsősegély
Elsősegély

Elsősegély rovarcsípések esetén.

Pajzsmirigy-alulműködés
Pajzsmirigy-alulműködés

A pajzsmirigy-alulműködés tünetei.

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg öszeállítás - Dr. Kónya Judit, családorvos és Dr. Hidvégi Edit, gyermektüdőgyógyász
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.