Ritkaság - Tizennyolc kilós daganat a hasban

MTI
megjelent:

Ritka méretű, 18 kilogrammos daganatot távolítottak el egy 63 éves nő hasából a miskolci városi kórház szülészeti osztályán - mondta el Hardonyi András főorvos az MTI-nek pénteken.

A műtét megviselte a beteget, aki már két éve szenvedett a daganat miatt. Azt jelenleg még korai lenne megmondani, hogy a kedden végrehajtott műtét után milyen további kezelésekre lesz szüksége, de az operáció sokat javított a nő állapotán - tájékoztatott a főorvos.

Az orvostudomány csodái
Összegyűjtöttünk, néhányat 2009 orvosi "csodáiból". Az óévben jónéhány olyan különleges eset történt, amely még a páciensek kezelőorvosait is meglepte.
Az orvostudomány csodái (Fotókkal)

Hardonyi András hozzátette: csak a későbbi vizsgálatokból derül majd ki, hogy jó- vagy rosszindulatú volt-e a daganat, amely a beteg teljes hasüregét kitöltötte, és amelyet teljes egészében sikerült eltávolítaniuk az orvosoknak.

Általában a legnagyobb daganatok is csak a két, két és fél kilós súlyt érik el. Hasonló eset fordult elő Németországban 2009-ben, akkor egy 53 éves ravensburgi beteg hasüregéből távolítottak el egy 12 kilogrammos tumort; a daganatot kívülről nem lehetett észrevenni.

A beteg azóta normális életet él.

Az orvostudomány csodái

(MTI)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Dunás-Varga Veronika, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán, szemész
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.